Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.09.2014 10:09 - Как новия шеф на АЕЦ-а приема "свежо" ядрено гориво?
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 2352 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 20.09.2014 11:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Случката е от преди почти осем години (октомври-ноември 2008-ма г.) и е отразена в два документа, утвърдени от наскоро назначения (за втори път) изпълнителен директор на АЕЦ "Козлодуй" Димитър Ангелов. Тогава той е все още само главен инженер на все още действащите блокове 5 и 6.

image

Ето ги и въпросните два документа описващи два АКТа, по приемането на една и съща партида (42 броя горивни касети) "свежо" ядрено гориво , върху които, с червени знаци съм акцентирал на местата, на които си струва да обърнете внимание, или съм дал пояснения, за по-пълното и правилното им прочитане. За по-добро прочитане на публикуваните страници кликайте с мишката върху тях, за да се увеличат.

image

Датата, броя и поименния състав на приемателната комисия.

Пояснения за съкращенията в горния ляв ъгъл:
ВСГ-3 - Възел свежо гориво - 3, е мястото/помещението, в което се съхранява свежото ядрено гориво за блокове 5 и 6.
GO - система Ядрено Гориво.
РФТ - ИО - сектор Реакторно-Физични Технологии, към направление Инженерно Осигуряване, е персонала отговорен за правилното приемане на горивото, чийто ръководител е И. Наев, а член А. Вълчков, във втория  червен овал.

Втора страница от първия АКТ:

image

Повечето участници в мероприятието са поставили датите в които са положили подписите си.
Следва приложение, описващо съдържанието на пъртидата от 42 броя горивни касети, плюс няколко органа за регулиране, но понеже това е руско-езичния вариант, и понеже то съвпада на 100% с бългъро-езичния вариант сега ще го спестя, а ще го видите във втория АКТ. Сега:

image

Датата, бройката и състава на приемателната комисия извес.днъж се променят!!!

image

Продължаваме с обещаното приложение:

image

image

Продължаваме с приложението:
image

image

image
Много по-подробен и разяснителен коментар относно съдържанието и разминаването между тези два документа можете да намерите в материала
Ядрената мафия (ЯМ) – дела и документи X, който е публикуван преди повече от 4 години, в този блог. НО поради независещи от мен причини линковете, в тази публикация, водещи към публикуваните по-горе два АКТа отдавна вече не водят към тях. Сега картинката става пълна. Нещо повече, може би ядрената мафия сигурно си мислят, че съм загубил тези разобличения безвъзврътно, а днешната публикация ми дава възможност да ги убедя, че силно се заблуждават.

На 14-ти октомври 2010-та г. имах среща с тогавашния министър на енергетиката Трайчо Трайков, пред свидетели, и тези два документа бяха само около 10% от пълния обем доказателства, които му проказах и оставих, за престъпленията в ядрения сектор. Попитах го, на достоверноста на кой от двата акта вярва? Отговор - мълчание! Попитах го, а каква е вероятноста че за същата партида няма още 20 или 200 различни АКТа, за всеки един случай от живота? Обеща да попита лично Димитър Ангелов, който междувременно вече беше назначен от Бойко Борисов за главен меринджей на АЕЦ-а. Не знам дали и какво са си говорили, но три седмици по-късно, на 5-ти ноември 2010-та г., Ангелов беше сменене, но отговорност, както за това, така и за много други престъпления не му беше потърсена!!!!!!! Трайков го изпрати на пенсия с благодарности. Сега Борисов го връща на бял кон, а за вас остава по-скъпия ток, след 10-на дни. Честито!

Ирония на съдбата! Тези два документа, както и още десетките, с които разполагам ги получих още през пролетта на 2010-та г., когато все още живеех и работех в Италия. По същото време тези документи са били поверени за съхранение и пазене от структурно звено (сектор) на АЕЦ-а ръководено не от кой и да е, а от съпругата на същия Димитър Ангелов Ирина Ангелова!!!! Дали самата тя има пръст във факта, че те стигнаха до мен предстои да разберем.

Г. К.



Гласувай:
5



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9888946
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930