Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.09.2014 09:48 - 6-ти блок на АЕЦ-а спря, според както прогнозирах!
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1329 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Преди точно 9 (девет) дни, в материала "На бас, че 6-ти блок на АЕЦ-а ще спре на 13-ти септември, ± 1 ден?" направих своята прогноза, но никой не пожела да се басира. За първи път от съществуването на блога ми направих такава прогноза, за планово спиране на блок и тя се сбъдна на 100%.
На тези, които ще ме упрекнат, че парадирам с опит и познаване на технологията на ядрената кухня ще отговоря, че това далеч не е така. Ако то беше напълно вярно то това нямаше да е първата ми успешна прогноза, за 5 годишното съществуване на блога, а щеше да има поне по две на година. (Изключение прави успешно направената от мен прогноза за предстояща авария от преди близо две години:
Прогнозата за саботаж с авария в АЕЦ „Козлодуй” се сбъдна!) Второ - вече започна седмата година откакто не съм припарвал близо до предприятието на повече от 80 километра, нито пък поддържам контакти с негови служители. Трето - да, следя режима на работа на блоковете/мощностите, НО сравнението с работата и спирането на същия 6-ти блок през миналата 2013-та г. сочи, че той е спрял за планов ремонт и презареждане с гориво осем дни по-късно (от сайта на АЕЦ-а - на 21-ви септември). А алчното изкушение на всеки член на ядрената мафия да изстиска и последната капка енергия от клетите уранови ядра е почти безгранична, което поставяше на риск верноста на прогнозата ми, противопоставена на тяхното изкушение за още и още, и още , и още ... лапачкаааааа.... Почти винаги без оглед на рисковете. Този път се удържаха. И слава Богу!

Мероприятието започна около 22:00 часа на 12-ти септември:

image

В полунощ мощноста на блока беше:

image

Непосредствено преди изключването му от електропреносната мрежа:

image

След минута вече беше изключен:

image

В момента данните на индикатора от сайта на АЕЦ-а сочат, че част от ремонтния персонал на централата върти на ръка ротора на електрогенератора и го натоварва до не малките 2 Мега-Вата, за да не стои залудо. Да са живи и здрави!

Ето я и графиката от специализирания блог за отворени данни на г-н Боян Юруков:

image

С този пример исках да ви покажа, че ядрената мафия не е толкова страшна, за колкото иска да се изкара. Тя е предвидима и предсказуема, когато разполагаме с нужните данни около дийноста и. За съжаление тя все още крие много неща от нас, но и на тях ще им дойде времето.

Едно от основните условия за преборването на ядрената мафия, пред тя да ни е ... , е като не и се плашим.
  Г. К.



Гласувай:
5



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9866148
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930