Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.08.2014 09:19 - Ръководството на АЕЦ-а с 45% ръст на заплатите при 73% срив на печалбата!
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1604 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Още в самото начало искам да подчертая, в случай че някой не е осмислил заглавието, че става дума за РЪ-КО-ВОД-СТВО-ТО на АЕЦ "Козлодуй" ЕАД, заедно с ръководствата на присъдружните му предприятия, а не за целия персонал, който към 31-ви декември 2013-та година е наброявал около 3700 човека. За останалия персонал, без членовете на съветите на директорите на групата предприятия, средния ръст на доходите е около 10%.
Тези факти ни стават известни от пресно публикуваните финансови отчети, както на самото предприятие АЕЦ "Козлодуй", така и на консолидирания отчет на групата предприятия. Вие също можете да им се насладите на страниците на Търговския регистър:

image

В червени правоъгълници съм заградил опциите, които са ви нужни, за да стигнете до търсените/въпросните отчети. Всяка снимка в статията се увеличава след кликане с мишката върху нея. Двата отчета, които ще цитирам по-долу са ситуирани в долния край на Обявените актове.

image
Спестявам ви, но вие и сами можете да се убедите, че отчета е подписан и от лицето Георги Христозов, в качеството му на председател на Съвета на директорите на АЕЦ-а, отстранен от този пост преди малко повече от месец. Същият е известен с факта, че е осъждан ефективно за финансови престъпления.

image
45.3% е ръста на разходите само по перо "Заплати, включително бонуси", а 42.2% е ръста в общите възнаграждения.
Ако това, което съм подчертал със синя линия от отчета е вярно, то цялото ръководство на групата отдавна трябваше да е настанено по затворите на страната. На практика нещата стоят на 180° на обратно и цялата държавна машина ги брани!!! Не вас - ТЯХ!

image

В същото време размера на печалбата за 2013-та г. е едва 27% от тази за предходната 2012-та година!!!! Т.е. имаме срив от 73%. Това не пречи на безскруполното ръководство да се възнагради.
Не ви харесва? Ама кой ви пита вас? Я си гледайте работата и не се разпускайте по летни почивки и други глезотийки, защото от октомври, след като им гласувате доверието си на любимите ви "лидерчета" те пак ще ви се отблагодарят с нови, по-високи цени на тока. Защото нито един от тях няма да "забележи" и заклейми това поредно нагло престъпление. Честито!

Малко детайли от годишния доклад на АЕЦ-а, без групата:

image
Показателите по основната дейност - производството на електроенергия е отчетено рекордно ниско ниво за последните 7 години. Тук престъпната група е използвала една хитрост. Те сравняват показателите само за периода, откакто в експлоатация са само сегашните 5-ти и 6-ти блокове (с реакторите ВВЕР-1000). Но истината е още по-стряскаща. На практика миналогодишните резултати са най-лоши за последните 20 години, след рекордно ниската и далечна 1992-ра г. Тогава в експлоатация са били всичките шест блока, включително от 1 до 4 (с реакторите ВВЕР-440). Тук е важно да се отбележи, че основната заслуга за "рекорда" през 1992-ра г. е на сегашния изпълнителен директор Иван Генов, поради което тогавашния ядрен регулатор (КИАЕМЦ - сега - АЯР) препоръчва лицето никога да не бъде назначавано на ръководни постове в ядрено-енергийния сектор. В резултат на това той е вече втори мандат директор!!!

За сравнение, през предходния период, т.е. през отчетната 2012-та г. ръста на доходите на ръководството на групата е в размер на 25%, при безспорно много по-добри резултати.

Още за последните "геройства" от дейноста на същата организирана престъпна група, ползваща се с протекциите и грижите на цялата държавна машина, медии, политици, институции и който се сетите:

Ядрената мафия се "поправи" след поредното ми разкритие.

Шефа на АЕЦ-а по БНР: "Майната и на България - абсурдно е да не я крадем!"

Споразумението с Уестингхаус НЕ-Е-ЗА изграждане на 7-ми блок!

Колко струва удължаване живота на АЕЦ у нас и във Великобритания?

Г.К.




Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9887150
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930