Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.08.2014 10:49 - 69 години от атомната бомбандировка на Хирошима.
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 2585 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
На днешния ден се навършват 69 години от първото масово престъпление на Съединените атомни щати (САЩ) над японския град Хирошима.
По този повод ще ви предоставя за размисъл едно свое умозаключение, породено от дълго наблюдение и анализ на историята на ядрената мафия (ЯМ).
Основен рефрен в пропагандата на ЯМ е, че атомните/ядрените бомби нямат нищо общо с "мирните" атомни/ядрени реактори, които произвеждали "чист и евтин" ток. Но дали това е така?
Абстрахирайте се от атомните/ядрените дела! Всички вие познавате, ползвате и се състоите преобладаващо от ВОДА - Н2О. Така ли е?
Водата, колкото и полезна може да бъде и смъртоносна. Бърза смърт - цунами, буря в открито море, насилствено удавяне, порои, като скорошните в нашата страна и т.н. Но водата може да убива и бавно. Класическия пример е т.нар. мъчение "китайска капка". То се практикува, като жертвата се завърже, така че да не мърда, а над главата и се поставя съд пълен с вода, който се настройва да пуска по една капка, през определен не дълъг отрязък от време. В зависимост от личните данни на жертвата тя може да издържи от няколко часа до няколко дни, но ако мъчението не се прекрати фаталния край е неизбежен.

Ако сега се върнем към нашите си атомни/ядрени дела, то със сигурност дейноста и продукцията на "мирните" ядрени реактори измъчва всичко живо на планетата Земя, по метода на "китайската капка". Въпросът не е дали, а кога ще е финалната капка, ако до тогава ядрената мафия не бъде озаптена и наказана за натрупаната от нея до сега смърт.

image

Първото в света съобщение за хвърлената над Хирошима бомба, два дни след случката. Фотогалерия на вестник Daly News:

The atomic bombing of Hiroshima and Nagasaki: 69 years later
image

Статия по повод годишнината на Дойче Веле:

Japan marks 69th anniversary of US bombing of Hiroshima image

Три-измерен симулатор за взривяване на атомни/ядрени бомби, от всякакъв калибър и мощност, в която и да е точка на земното кълбо. Можете да го ползвате от ТУК. На снимката е симулирано взривяването 1:1 на бомбата над Хирошима. По-добре само виртуално, отколкото реално.

Г. К.



Гласувай:
5



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9836005
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031