Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.07.2014 09:39 - Едва 11% от 100-те американски АЕЦ отговарят на "стандартите" за (без)опастност!
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1685 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Този път ще тръгна от зад на пред. Първо ще ви представя авторитета на изданието, което публикува истината, след това неговия материал и накрая ще ви оставя да си представите, какво ви очаква, когато американската ядрена мафия успее да ни пробута продукта си - 7-ми блок в АЕЦ "Козлодуй".
И така, ето го интернет рейтинга на изданието - №74 в света и №23 в САЩ:

image

Материалът:


U.S. Nuclear Power Agency Still Playing With Fire


"Американската ядрена агенция продължава да си играе с огъня"

Статията е дълга, подробна и повече от тревожна. Поради този комплекс от причини няма да се спирам и отегчавам с цялостния и превод и анализ. (Имате линк към нея по-горе, а който е слаб в английския може да използва  Google Translator.) Ще се огранича само с последните два-три абзаца.

Накратко - "стандартите" за пожарна (без)опастност
започват да се формулират и да се пазарят за прилагането им едва след като се случи голяма авария, с жертви и поражения (в статията има конкретни примери). И така няколко пъти през последните десетилетия, откакто съществува най-мощния клон на световната ядрена мафия - американския. И ето до коя крива круша са го докарали:

image

Резултатите на NRC (Nuclear Regulatory Commission - Комисия по ядрено регулиране, аналога на българската Агенция за ядрено регулиране (АЯР) - бел. Г. К.)? В момента има 100 работещи реактора. Собствениците на 46 от тези реактори са уведомили NRC, че планират да се съобразят с пожарните стандарти от 2004 година вместо тези от 1980 г. Към днешна дата, обаче, само 11 от 46-те реактора са приключили всички необходими стъпки, за да се постигне съответствие, според самата NRC. В същото време, операторите на атомните централи все още разчитат на ръчни действия, за да управляват риска от пожари.

Локхбаум заявява, че невъзможността NRC да наложи бързо прилагане на нейните противопожарни разпоредби е непростимо.

"Чрез толериране на недопустимото, NRC влачи обществото към дъното и буквално си играе с животите на хората", каза той в показания пред Конгреса в средата на юни. "Ако пожар унищожи един от несъответстветсващ на стандартите ядрени реактори има ли NRC добър отговор на въпроса: "Защо допуснахте реактора да работи толкова дълго време, въпреки известния риск? " Не мога да се сетя за добър честен отговор."


Последен импулс за домашния ви размисъл! Същата регулаторна комисия/агенция NRC е лицензирала технологията АР-1000 на Уестингхаус за (без)опасна, която в наши дни американските власти, с активното участие на посланика си в София (
Обвинявам САЩ в целенасочено унищожаване на България.), се опитват да ни пробутат, за 7-ми блок в АЕЦ "Козлодуй".
Приятно мислене!

Г. К.

Още по темата:
Американския ядрен регулатор тормози персонала си.





Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9889908
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930