Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.06.2014 09:45 - Днес "мирната" ядрена мафия става на 60 г.
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1965 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 28.06.2014 14:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
На тази дата преди точно 60 години е пусната първата в света "мирна" АЕЦ. Това се случва в несъществуващата вече държава СССР (Съюз на съветските социалистически републики - за тези, които не помнят). 

image

image

"ПЪРВАТА В СВЕТА АЕЦ" пише под покрива.

Мирна, мирна, колко да е мирна? За това ни разказва пресна статия, по повод юбилея руската информационна агенция РИАНОВОСТИ:


Первый дом мирного атома


В нея се казва следното:
"Идеята за използването на атомната енергия е витала във въздуха още в началото на ХХ век. Известно време след откриване на явлението радиоактивност научния свят е осъзнал, какво енергия е скрита в атомното ядро. Енергия, на няколко (милиони - бел. Г. К.) порядъка превишаваща обемите, получавани от обикновените органични горива - нефг, газ и въглища. Учените от Русия, САЩ и Европа предполагали, че атомната енергия ще измени живота на човечеството. Ще настъпи "златен век"на нашата цивилизация, но, както и много друго, за развитието на атомната енергитика тогава е попречила втората световна война (кривия Космос - бел Г. К.) ... разказва съвременен ядрен мафиот, манипулатор.
"Група учени начело с Айнщайн се обърнали към Рузвелт
(президент на САЩ - бел. Г. К.), че незабавно трябва да се създаде ядрено оръжие, тъй като в нацистка Германия вече се извършват разработки. И започва бурна дейност по усвояването на военния атом. Били създадени ядрени реактори за производството на плутоний, за атомните подводници. (Типична ядрено-мафиотска лъжа - плутония се е произвеждал за бомби - бел. Г. К.)"
Появата на ядрено оръжие в края ня втората световна война коренно изменило направлението на развитието на атомната енергетика. Реактора на първата в света промишлена АЕЦ в гр. Обнинск АМ-1 имал две разшифровки на названието си: в обществената преса го наричали "Атом мирен", докато сред експертите се наричал "Атом морски". На първо време Обнинската АЕЦ, паралелно с производството на електроенергия е имала и строто военно приложение - той се е явявал тренировъчен стенд за операторите на ядрените установки в подводниците. ..."


Разширен вариант на допискана на в-к "Правда", с репортажи от Лондон, Париж и Шанхай, издаващи глобалния характер на ядрената мафия още в нейния зародиш.

image

Да "честитим" юбилея на световната "мирна" ядрена мафия и от все сърце да им пожелаем, колкото се може по-скорошна гибел! Тяхна, на индустрията, а не на нас.

image

Г. К.



Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9840467
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031