Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.06.2014 11:00 - Кой и как ви подгрява скарата "Цена на електроенергията"?
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1722 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 04.07.2014 10:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Преди всичко се запознайте с поръчителя на музиката:
image

Поредното изпълнение на поръчка от 13-ти юни 2014 г., от в-к "Капитал":
Лавината в енергетиката

ДКЕВР вече води към фалит не само зелените централи и отделни тецове, а и НЕК


Подзаглавието предполага загриженост за вас, но дали действително е така? Няма да цитирам части от ДВЕ страничния материал, както правя традиционно, освен една инфографика, която заема 1/4 от целия обем на статията:

image
  С кликане с мишката върху графиката тя се увеличава и става читаема. Полегналата стилизирана крушка е разделена по средата с линия, като под нея е показано дяловото участие и относителната тежест на различните източници в ценообразуването на тока за крайния потребител до настоящия момент. Над линията - това, което ни чака. А сега сравнявайте!

Делът на ВЕИ-тата расте от 11% до 19% от микса на НЕК, което е ръст от 72%. В същото време тежеста на ВЕИ цената в крайното ценообразуване расти от 15% до 36%, което представлява ръст от 140%. Всички ние, обаче знаем, че по хода на своето развитие цената на тока от всякакви видове ВЕИ източници неизменно пада, а тук се опитват да ни пробутат едва ли не двукратен ръст.

А сега обърнете внимание на "любимата ми" АЕЦ "Козлодуй". Свиването на делът на продукцията и в микса на НЕК е повече от ТРИ ПЪТИ!!! А още по-кретенско от този факт е обяснението под крушката, чи имало свиване в потреблението и някакво "изисквани за продажба на електроенергия за технологичните разходи на мрежовите компании (указаното количество представлява точно 1/4 (една четвърт) от общото годишно производство)". Не ме питайте, какво представлява това "изискване", защото не съм сигурен, че и този, който го е писал разбира за какво става въпрос.


Ето официална информация за количествата реализирана продукция от финансовия отчет на АЕЦ-а, за 2012-та г., защото този за 2013-та още не е публикуван:

image

През 2013-та година има още свиване, НО през настоящата 2014-га г. тренда се обръща и, ако черна котка не им мине пътя, количеството реализирана продукция ще е плътно близка до нивата, ако не и повече от 2012-та г. По този начин е повече от подвеждащо да се твърди за срив в потреблението.

Каква е истината? Истината е, че организираната престъпност владееща страната България, с любезното съдействие на американските си спонсори и покровители организират небивал по мащабите си износ на евтин ток от АЕЦ-а за съседи и други, а за нас остава още по-скъпия ток от ВЕИ-тата. За да не бъда разбран неправилно ще уточня, за тези които не знаят, че аз съм фен и подръжник на бъдещето на ВЕИ-тата, НО не и по начина по който това ни се организира от родната енергийна мафия, чрез кражба на евтиния ток и оскъпяване, вместо поевтиняване на ВЕИ продукцията. За пълнота на картината е важно да повторя, нещо което и друг път съм казвал на блога си, че собственика на спонсорираната от американците медийна група олиг(офрено)гарха Прокопиев от дълги години е активен съучастник в търговете за евтин ток от АЕЦ "козлодуй", заедно с червеното Георги Кадиев, "боса" Богомил Манчев и други знайни и незнайни "титани" на организираната престъпност.

За финал ще ви покажа статията, която подготвя скорошното ни изпържване в нетрадиционен вариант, като облак от думи. Сигурен съм, че много от вас не веднъж са виждали такива интерпретации. Копирах съдържанието в сайта за формиране на облака от думи и ето:


image
ЩЕ СЕ ... изпържите!

Всеки, който иска може да опита. Линка към статията е най-горе, а ето и
линка към обработващия думите сайт Wordle. Принципа - колкото една дума се среща повече пъти в третирания текст, толкова по изпъкнала и голяма е тя в облака.

На страница и половина (формат А3) нито веднъж не се среща някое от буквосъчетанията "АЕЦ" или "Козлодуй". А причината е, защото именно това предприятие, най-големия държавен производител на електроенергия (разбирай - най-голямата корупционна каца) ще е основния виновник за предстоящия взрив на цялата енергийна система.

Ето ги и съвсем наскоро изнесените данни за произведената електроенергия за първото полугодие на 2014-та г., които показват значителен ръст на продукцията по сравнение с предходните 2 години:

image
За какво свиване на потреблението ни будалкат глашатаите на ядрената мафия?

Г. К.
 



Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9899664
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930