Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.06.2014 10:06 - Колко си поискаха Орешарски и Стойнев от Уестингхаус за 7-ми блок в АЕЦ "Козлодуй"?
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 2249 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Точния размер на поискания подкуп(и) едва ли някога ще узнаем, освен ако някоя от преговарящите страни не проговори някога, което е малко вероятно. Но че са си поискали и не им се е "отворил парашута" е повече от сигурно. Такъв извод се налага от хронологията на публикациите в изданията на оли(гофрено)гарха Иво Прокопиев, вестниците "Капитал" и "Дневник". Именно неговата медийна група е спонсорирана с ТРИ милиона лева от фондация "Америка за българия", за да обслужва и прокарва интересите на американския клон на ядрената мафия (първия и най-силния в света) у нас, поради което може да му се вярва.
Нека ги проследим?

13 май 2014 - "Дневник"
Орешарски обяви напредък в преговорите за изграждане на седми блок в АЕЦ "Козлодуй"


image

"На срещата на министър-председателя Пламен Орешарски с президента и главен изпълнителен директор на Westinghouse Дани Родерик днес в Министерския съвет беше отчетен напредък в преговорите за възможността за изграждане на седми блок в АЕЦ "Козлодуй" с ядрен реактор с вода под налягане, използвайки технологията "AP1000", съобщи пресслужбата на Министерския съвет."

Следват общи приказки, които завършват с енигматичния намек:

"На срещата е било акцентирано върху необходимостта да се спазва подходът на прозрачност и откритост."

Не е ясно, коя от страните е акцентирала върху прозрачноста и какво точно се има предвид.


04 юни 2014 - "Дневник"
"Тошиба" се оттегля като стратегически инвеститор за 7 блок на "Козлодуй" "за по-голяма оперативност"


От статията въобще не става ясно, каква е тази "по-голяма оперативност"? По-скоро прилича на "бавене на топката".

13 юни 2014 - "Капитал"
Разводът Пеевски-Василев
Империята на задкулисието се разпада с обиски, смъртни заплахи и разпити

"В един момент политико-икономическата групировка около КТБ стана толкова голяма, че местните ресурси започнаха да не й достигат. Тогава се появи неистовото желание за големи международни проекти като "Южен поток", нов реактор на АЕЦ "Козлодуй" и др. Макар и в сферата на финансовите мечти, потенциалната "печалба" (кражба от данъкоплатеца) от тези мегапроекти звучеше толкова мащабно, че даваше надежда, че всички дупки от харчовете за медии и политика в миналото могат да се покрият."

Статията е "подписана" от несъществуващия в редакцията на "Капитал" "журналист" Димитър Пеев, което име се използва редовно, когато искат да скрият истинския автор.
14 юни 2014 - "Капитал"
Електрификация и банкерска власт
Разводът между Пеевски и Цветан Василев може да постави на изпитание сегашните схеми в енергетиката


"Като индулгенция за мащабната кражба от "Южен поток" и вероятно вярвайки си, че по този начин си осигуряват мълчаливо американско съгласие за газовия проект, Василев (собственика на КТБ - бел. Г. К.) и подопечният му министър Стойнев се опитваха да покровителстват и друг голям проект в енергетиката - на АЕЦ "Козлодуй" и американската "Уестингхаус". 

Общото между "Южен поток" и "Уестингхаус" е степента на непрозрачност. И за двата проекта не се знае нищо. Освен главното - имаме ли нужда от такъв проект, не се знае нито какво е подписано, за каква сума, каква е рентабилността на инвестицията, какви гаранции или комфорт е предоставила държавата и т.н."


Продължава да се натъртва на "степента на непрозрачност", каквото и да означава това.

19 юни 2014 - Блога "Ядрена престъпност"
Оли(гофрено)гарха Прокопиев се гаври с американските си спонсори?

В материала се анализират последните две статии от "Капитал", намесващи доскорошния тандем Василев-Пеевски в ядрено-мафиотските дейности. Не ставаше много ясно, какви са опорните точки, които оли(гофрено)гарха Прокопиев е получил от американските си спонсори, за да ни хвърли зъд тъч-линията, или пък той е получил умопомрачение и е решил нещо да им се опълчи? Но след като установиха, че посланието им е нелазчетено правилно реакцията им не закъсня.


20 юни 2014 - "Капитал"
Последната сделка на Орешарски

Правителството може да поеме дългосрочни ангажименти около изграждането на 7-и блок на АЕЦ "Козлодуй"


image

"Въпреки че изглежда като да падне всеки момент, правителството на Пламен Орешарски вероятно може да изкара поне още един месец. През това време то няма да има възможност да свърши много, освен да подпише някоя сделка, която е в напреднала фаза. От досегашния опит с "Южен поток" обаче може да си направим извода, че ентусиазмът на кабинета би могъл да е опасен. Поръчката за строителството на газопровода беше специално нагласена така, че да я спечелят фирми около руския президент Владимир Путин и Делян Пеевски (с извинение към Кремъл за поставянето на двамата в едно изречение). От Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) вече предупредиха, че до оставката на правителството "не трябва да се взимат решения с дългосрочен характер, за които впоследствие може да бъде търсена отговорност".

Следващата седмица обаче може да дойде редът на проекта за изграждане на 7-и блок на АЕЦ "Козлодуй", за който все още не се е състояла истинска дискусия."

Следва дълго и напоително разпръскване на мъгла, което приключва с безпрекословното:

"Така че правителството на Пламен Орешарски е по-добре да се концентрира върху замразяването на "Южен поток", вместо да подписва за влизането на България в нова енергийна авантюра."

Тук вече няма никакво съмнение. Посланието е получено и разбрано. Американците няма да платят на отиващите си. Ще изчакат следващите и тогава ... каквото сабя покаже. При всички положения американците винаги печелят, а ние винаги губим. Милионите по схемата "изграждане на 7-ми блок" отдавна текат, но от сметката на АЕЦ, разбирайте - от вашите джобове. Който трябва и с колкото трябва вече е подкупен, а който не заслужава ще има да чака.

Сагата продължава, а ние следим и документираме, поредното престъпление на ядрената мафия.

Г. К.



Гласувай:
3



1. topolovgrad - ochakvano
26.06.2014 00:28
Temata za iujen potok i namereniqta na Q.M. za 7-mi blok e tokova prozrachna, kolkoto e i prozrachna radiqciqta! Ne useshtame i ne razbirame nishtu, no nie patim ! ! !
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9876819
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930