Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.05.2014 11:23 - Много продажен и леко глуповат готви ново ядрено престъпление.
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1273 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Определението в заглавието е на Уикипедия и сигурно се досещате, че става въпрос за министъра на икономиката, енергетиката и туризма Драгомир Стойнев. 

image

А новината за поредното готвено от него гигантско ядрено престъпление научих вчера от англоезичната версия на БНР:

image

Оказва се, че преди около месец, на парламентарен контрол, много продажното е лансирал идея за възобновяване на уранодобива у нас, който е прекратен в началото на 90-те години, на миналия век. За пълнота на картината нека видим цялата статия и да сътворим няколко градивни коментара.

image

Започва като Андерсенова приказка "Имало едно време в България уранодобив ..." и още на второто изречение натъртва, че първата Съветска атомна бомба е била произведена от български уран. Така се е раждал "мирния" атом, така той "живее" и до днес.
Според продажното ядрената енергетика набирала скорост в световен мащаб. А истината е точно обратната. Само в рамките на месеца, откакто този престъпен план набира скорост, има няколко индикатора за свиване на знамената на ядрената мафия. На първо място това е цената на суровината, за производство на ядрено гориво, на световните пазари. Само за изминалия април тя се е сринала с повече от 12%. (Ако Путин още не е спрял интернета можете да видите тренда от ТУК.)

image

Дясното червено правоъгълниче показва цената за март, а лявото - за края на април. Смятайте.
Посочва само две компании, утвърдени производители на ядрено гориво, но се натъртва, че канадската само копае рудата и я праща на втората (ТВЕЛ, Русия), за довеждане до кондиция да се използва в реактори. Намека е уловен - престъпната схема пак се прокарва в интерес на поробителя. За да няма съмнение се допълва, че това ще доведе до поевтиняване на горивото и за втората българска АЕЦ, т.е. Белене. Не се изразява съмнение, а увереност!
Приказката продължава с историята на уранодобива у нас, стартирана от Германия, но продължена и десетилетия обслужвала Съветския съюз, като дебелашки се натъртва, че "никой не знае, колко съветски атомни бомби са произведени от нашата руда". Нито намек за "мирното" и
използване.
Материала завършва с дебелашка лъжа, че ядрената мафия в Япония осигурявала над 30% от електроенергията на страната, а истината е че този процент е точно 0. Когато една национална обществена медиа разпространява подобни лъжи можем да предположим, че умишлено сътрудничи на организираната престъпност?

През изминалия месец април новото френско правителство обяви свиване на "мирната" си ядрена програма с 1/3-та в близките няколко години. Миналата седмица РОЙТЕРС съобщи, че САЩ очакват свиване на ядрения си пазар с около 10%, до края на десетилетието (
U.S. expects about 10 pct of nuclear capacity to shut by 2020).
САЩ и Франция са двете водещи "мирни" ядрени държави в света, с близо 160 от общо 380-те действащи ядрени реактори, по цялото земно кълбо.
И на кого ще продава продажното добития уран?

Г. К.

Находища на уран по света:

image




Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9886130
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930