Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.04.2014 10:39 - Опасно ли е това, че АЕЦ "Козлодуй" се управлява от некадърен лъжец? (допълнена)
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 2536 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 17.05.2014 10:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Да преминем направо към фактите: Датата е 19-ти март 2014-та г., а мястото - парламентарната Комисия по енергетика, към 42-то Народно събрание. Повода - изслушване на изпълнителния меринджей на АЕЦ-а Ив. Ген., във връзка с принудителното понижаване на електро-производствените мощности, заради намалялото потребление. Всецяло подчинените на ядрената мафия български средства за масова дезинформация надават оглушителен вой. bTV:

image

И продължава:

image

От 19-ти март и до ден днешен въпросният 5-ти блок не е спирал да работи на "пълна мощност" (1000 МВт електрическа мощност), както твърди меринджей Ив. Ген., но и доста над нея, както ще се убедите по-долу.
А сега си погледнете календара, уважаеми дами и господа! След това, ако желаете, можете да посетите и интернет страницата на АЕЦ-а, където можете да се убедите, че 5-ти блок ще се пръсне от работа:

image

Това че Ив. Ген. е излъгал едва ли ще учуди редовните читатели на блога. Това че подчинените "медии" не му търсят сметка - също. Кава, обаче, е опасноста за всички нас от при подобни ситуации?

image

Видно от графика на натоварването на блоковете, от 1-ви март до днес, 5-ти е работил винаги над номиналната си мощност и въпреки това не е успял да изгори ядреното си гориво до вчера, както ни обеща меринджея. Особено последните дни напъните, съответно "надуването" на блока е било на ръба на възможностите, с риск да аварира:

image

Докато вие се готвите за светлите Великденски празници някой старателно събира, съхранява, систематизира и ви поднася безпрецедентна информация. Моля, моля, нямаше нужда от благодарности.
Какво означава всичко това? Само едно - изпълнителния меринджей на АЕЦ "Козлодуй" не познава възможностите на повереното му за безопасна експлоатация ядрено съоръжение!!! Повече от година предварително трябва да се знае предела на възможностите на ядреното гориво да гори до едно или друго ниво на мощност. Това е задължително и се прави на всяка една АЕЦ по света. Нашият меринджей не знае възможностите на ядреното гориво и за месец напред!!!
Опасно ли е това, уважаеми дами и госпада? За мен е свръх опасно, а за вас си решавайте сами ...

С какво ли ново/неизвестно ядрено гориво експериментират сега, можем само да гадаем. Ако някой ден ни стане ясно може вече и да е твърде късно?

На зевзеците, които ще крякнат, че продължаващата над-планова работа водела до повече печалба от по-евтин ток ще им напомня, че няма безплатен обяд. Лъжите на този дърт меринджей един ден ще ги плащаме всички ние.

image

КО? НЕ?

Допълнение: 48 часа след предварително обявения срок 5-ти блок на АЕЦ-а беше спрян. Процеса на намаляването на мощноста е започнал около 21 часа на Велика събота и е изключен от системата около 3 часа на Великден. Съобразно долната графика процеса е преминал нормално и без инциденти.
Това не сваля обвиненията към меринджея, за некоректност, непочтеност и откровена некомпетентност. Факта на спиране на блока за презареждане с ядрено гориво от изходни над 100% от номиналната мощност издава неефективно използване на горивото, което предстои безвъзвратно да бъде извадено от реактора (около 1/4 от общото количество). Като се има предвид вината на Ив. Ген. за престъпното поскъпване на горивото от над 500% през последните 6 години, този факт се явява утежняващ вината обстоятелство.

image

Интересен факт е, че около 7 часа след изключването на блока от системата нито една медия не е оповестила благата вест. Това също е необичайна практика, което навежда на интересни мисли, в празничния ден.

Г. К.




Гласувай:
3



1. tinkov44 - "МЕРИНДЖЕЙ" ли е ГОВЕДОТО?
18.04.2014 11:32
Това ли бил спряганият Ив. Ген. Ами, че него и "великият" габровски банкер сякаш една майка ги е раждала?! И двамата Природата ли, Бог ли, ги е белязал! Вгледайте се в "кръвясалия" поглед! Едно и също излъчване на сипаничева, космата селяндурщина, на самодоволна наглост и крещяща безскрупулност! На това "нещо" и бръсненето му е трудно! Отврат!
И от такава измет зависи бъдещето на внуците ни!!! И /разбира се/ от неграмотната "баба Гицка", която "компетентно" ще гласува за Белене, щото верва на Ив. Ген., Р. Овч. и останалата сволоч!
Народеее !!!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9840629
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031