Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.04.2014 10:45 - Разсейва ли се мъглата след срещата на кралица Елизабет II и Росен Плевнелиев?
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 2205 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 10.04.2014 11:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Но преди да разберем, какво и как се случва след тази знаменателна визита на родното държавно тяло при Нейно Величество нека си припомним, как се подреждаха събитията до нейното осъществяване от материала "Защо кралица Елизабет ІІ прие Росен Плевнелиев?" 1:1, с много малки допълнения/уточнения :

Понеже, защото, обаче нито една медиа, институция или отделен човек не можа/успя да ме "светне", аджеба "Защо и бе на кралица Елизабет ІІ да се среща с Президента на РБ Росен Плевнелиев и какво последва от това?", реших да предложа своя версия. Така да се каже - обосновано предположение.
За целта нека разгледаме една последователност от събития, чиято свързваща нишка е сега действащия посланик на Великобритания у нас НП г-н Джонатан Алън. Нека започнем в хронологичен ред.

11 юли 2013 г.

От интернет сайта на АЕЦ "Козлодуй" четем:
11.07.2013 Посланикът на Великобритания на визита в атомната електроцентрала (Нито една национална медиа не отбелязва събитието!!!)

14 юли 2013 г.

От моя блог:
А вие разбрахте ли, защо посланика на Великобритания посети АЕЦ „Козлодуй”?

4 март 2014 г.

От интернет сайта на АЕЦ "Козлодуй" четем:
05.03.2014 Британска делегация в АЕЦ “Козлодуй” (Новината е публикувана с ден зъкъснение и разказва за безпрецедентно посещение на министъра на енергетиката на Обединеното кралство в родната АЕЦ.
Нито една национална медиа не отбелязва събитието!!! Министърката води със себе си експерти по съхранение и управление на радиоактивни отпадъци, при все, че България няма никаква представа, какво и как ще се справя със собствените си боклуци, някога и някак си.)

5 март 2014 г.

От моя блог:
Ще приема ли АЕЦ "Козлодуй" ядрени боклуци от Великобритания?

12 март 2014 г.

От интернет сайта на посолството на Великобритания в София:
Bulgarian President pays an official visit to the UK  (Българския президент ще направи официална визита в Обединеното кралство. Масови публикации по национални и регионални медии.)

18 март 2014 г.

От интернет сайта на Президента на РБ:
Президентът Росен Плевнелиев разговаря на аудиенция с Нейно величество Кралица Елизабет Втора

image

Кралицата ми изглежда малко уплашена?

Но нека продължим по същество, какво се случи след тази загадъчна среща?

3 април 2014 г.:

Британската компания
Research Sites Restoration Ltd (Може да се преведе като "Изследване на места за възстановяване") обявява търг ... за изваждане на ядреното гориво от реактор, спрян от експлоатация преди ... цели 24 (двадесет и четири) години: RSRL invites the supply chain to bid for a Ј40-60 million contract in the decommissioning of Winfrith"s SGHWR.

image

Червената стрелка сочи към предупреждение, че посещението ви на интернет сайта на компанията ще бъде следено.
Синята стрелка сочи към нещо като плакат, насочен към компаниите, желаещи да се включат в търга, да се съберат на 24-ти април (след две седмици) за получаване на повече детайли от възложителя. Плаката/банера нито се отваря, нито пък може да бъде прочетен детайлно!!!
Независимо от всичките тезе препятствия се добираме да по-подробна информация за тръжните условия:

image

Паро-генереращ реактор на тежка вода. Това е рядко срещаща се в света разновидност на т.нар. кипящи реактори с лека вода (Boiling Woter Reaktors - BWR).
Целта на мероприятието е изважданета на активната зона на реактора, ВИСОКО РЕАДИОАКТИВНА, с тегло от около 250 (двеста и петдесет) тона.
Навсякъде след това в офертата се говори за СРЕДНО НИВО НА РАДИОАКТИВНОСТ на изваждания боклук, който ще се управлява!!! Не става ясна и каква ще е крайната му съдба.

Уважаеми дами и господа! Искам да ви уверя, че няма да е никак лесно и просто да се доберем до бъдеща достоверна информация за българското участие в това толкова интересно мероприятие. Последователноста от събития, обаче, до настоящият момент е повече от показателна. Ще продължаваме да следим косвените знаци.

image

Доказателство, че реактора е спрян от експлоатация преди 24 години. И как точно сега се разбързаха да му вадят ядреното гориво???

image

Някъде тук се намира смъртоносния боклук.

Г. К.





Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9818971
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031