Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.04.2014 10:37 - САЩ пред катастрофа, по вина на ядрената мафия.
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1170 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Безпрецедентна атака срещу порочните/престъпните практики в редиците на американската ядреня мафия публикува вчера (06/04/2014г.) икономическото издание Forbes: Nuclear Safety Requires New NRC Commissioners: Author

image
Заглавието: Ядрената безопасност изисква нов състав на Комисията по ядрено регулиране.

Уточнение: Комисията по ядрено регулиране (Nuclear Regulatory Commission) изпълнява ролята на ядрен регулатор, чийто аналог в България е Агенцията по ядрено регулиране (АЯР).

От материала на Форбс: "Американците остават под огромен риск от радиационна катастрофа, докато ядрения регулатор (
NRC) се намира под влиянието на ядрената индустрия (разбирай  мафия - бел. Г. К.), заявява експерт по ядрена безопасност в Чикаго, в четвъртък."

"Всеизвестно е във Вашингтон, че всяка номинация за комисар в NRC трябва да бъде одобрена от ядрената индустрия."

"За да придобие повече независимост комисията трябва да се освободи от тази хватка."

По-нататък в материала експерта се позовава на свои наблюдения, свързани с неизпълнени ангажименти от страна на ядрения регулатор, след катастрофата в Япония, от преди три години. Но това са детайли, на които няма да се спираме, а който иска сам може да се запознае с тях.

Въпреки бепрецедентния вик срещу престъпните практики на "бащата" на световната ядрена мафия (САЩ) автора на апела е повече от щадящ и все още въобразяващ си, че нещо може да се спаси, чрез козметични промени в десетилетните престъпни практики. Ядрената мафия, за това е и мафия, защото не може да действа по друг начин.
Единственият път към избягването на ядрена катастрофа, където и да било по света е безжалостното разобличаване на престъпния/убийствения характер на тази "индустрия" и безпрекословното и отстраняване от право да упражнява дейноста си. Колкото по-рано бъде разбрано и приложено в живота това, толкова по-добре за цялото човечество.

image

Хубавата новина е, че този материал показва светлинка в края на тунела. Остава да видим дали тя е от идващия насреща влак или ...?
Не искам да ви развалям новата седмица с поставяне на въпроса: А представяте ли си как се навързват червата в нашия тъмен балкански регион? Но който желае може да си го зададе и да започне да му търси отговора. Този блог много ще му помогне.

Г. К.



Гласувай:
6



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9875366
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930