Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.03.2014 10:37 - След анекса на Крим "мирната" РОСАТОМ заразмахва ядрени бомби.
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 2699 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 27.03.2014 15:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Такава промяна в настроенията се забелязва на титулната интернет страница на държавната корпорация РОСАТОМ през последните дни. Ето как изглежда това:

image

На фона на ядрена бойна глава, преминаваща на парад на Червения площад в Москва, в заградения от мен червен правоъгълник пише: "Ядрен оръжеен комплекс - Държавната корпорация "Росатом" осигурява реализация на политиката на Руската федерация за ядрено сдържане".
Това можеше да се приеме за стряскащо и плашещо, ако в същото време на беше трагикомично. Нека видим, кой, с какво, защо и как плаши?
На друга титулна фотография от страницата на РОСАТОМ веждаме следното само-хвалебствие:


image

В червения правоъгълник четем: "На 10-те руски АЕЦ се произвежда около 17% от цялата произвеждана в Русия електроенергия. Централите се експлоатират от корпорацията Росенергоатом (част от РОСАТОМ)."
В синия правоъгълник, в горния край на снимката виждаве, че в момента в РФ работят 28 ядрени енерго-блока (една АЕЦ може да има 1 или повече енерго-блокове), чиято обща производствена мощност е 21 777 МВт (мега-вата).
Бързо отиваме на титулната страница на експлоатиращия всички руски АЕЦ концерн Росенергоатом:


image

От оперативната информация, за общия брой на блоковете, които работят и общото им натоварване излиза, че въпреки че блоковете са с един повече общата им натовареност е по-малка (с 247 МВт). Как става така, уважаеми дами и господа? Това е световен феномен! Кой казва истината? Компанията майка РОСАТОМ или експлоатиращата корпорация?
Не си блъскайте главата. Няма да разберете. А и мен истински не ме вълнува. Това което исках да ви покажа е, как една държавна корпорация (РОСАТОМ) не е в състояние да синхронизира с дъщерното си предприятие оперативните данни по производството на електроенергия, а в същото време е толкова "смела и страшна" да вади ядрени бойни глави. Не знам за вас, но у мен едно такова поведение буди съжаление.
От друга страна исках да ви покажа, за пореден път, къде се прокарва тънката червена линия между "мирния" и военния атом и дали такава въобще съществува. Изводите са си за вас.

Иначе до скоро време на титулната си страница РОСАТОМ показваше генералния си директор Кириенко, подписващ договори за пренос на олмпийския огън до игрите в Сочи. И въпреки че много други пъти съм ви показвал това сега ще го пусна още веднъж.


image

Допълнение: Близо седмица след тази публикация забелязах, че ядрената бойна глава вече е свалена от титулната страница на корпорацията, а фотографията с двата енергоблока продължава да стои, НО с вече променен текст. Бяха съществено сближени и показанията на РОСАТОМ и Росенергоатом, по отношение на бройката блокове в експлоатация, а така също и степента на общото им натоварване.

image

За сравнение, предходната серия от снимка, в която влиза и тази с подписващия нещо Сергей Кириенко престоя на първа страница в продължение на няколко месеца.

Г. К.


   



Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9876089
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930