Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.03.2014 16:50 - Ще приема ли АЕЦ "Козлодуй" ядрени боклуци от Великобритания?
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 2791 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 05.03.2014 17:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Повече от основателни предположения в тази посока възникват, след като научаваме за необичайна визита на британския министър на енергетиката в родната АЕЦ, вчера 4-ти март. Ето го и официалното съобщение от сайта на централата: 05.03.2014 Британска делегация в АЕЦ “Козлодуй”

image

Верни на положената в този блог традиция ще поставя "новината" снимана тук 1:1 от интернет сайта на предприятието, а след това ще се опитаме да разберем, какво ни казва:

image

Както и се очакваше, истинската причина за височайшето посещение остава скрито за вас, простосмъртните жертви на световната ядрена мафия. Единственото същестено нещо, което може да ми подскаже причината за визитата откривам в подчертания от мен текст, а още по-точно в заключителната му част: "
... и, надявам се, дълготрайното бъдеще на българската ядрена енергетика”, каза Иван Генов"
Съхраняването на продуктите на деление на ядреното гориво изисква период от минимум 100 000 (сто хиляди) години. До-дълготрайно от това, здраве му кажи! Следователно е повече от вероятно, че са се договаряли по условията да ни превърнат в ядрено бунище? Но за да не стане грешка, по един толкова важен и съдбоносен въпрос, реших да посетя и сайта на посолството на Великобритания у нас. И какво виждаме там?

image

Посещението е отразено, НО дали е казано нещо повече, за истинските му цели и намерения? Това научаваме от втория абзац на сйщото съобщение:

image

Ахххаааааааааммммммм... Две цели си е поставила г-жа баронесата (министърката) - "... да даде възможност за изследване на възможностите в сътрудничеството в областа на продължаване живота на действащите мощности (блокове 5 и 6) и най-добрите решения за управление на отпадъците (радиоактивните)."

Значи няма грешка! Стиснали са си ръцете да ни ... мамата. Това за удължаването на проектния живот на блоковете е за камуфлаж, защото ние прекрасно знаем, от френската АРЕВА, че това вече е факт (
Френска атомна бомба в двора на българския ядрен октопод.), и всякакви словоблудства по тази тема означават само апетити за "усвояване" на нови грешни стотици милиони. Остава - управлението на радиоактивните отпадъци. И какво са се развълнували британците за нашите отпадъци, когато даже и ние самите не знаем каква ще е бъдещата им съдба? Кога ще започнат да ни ги връщат от Русия, в какви количества ще са, къде ще се съхраняват, кой ще плаща и т.н. и т.н. Какво ги интересуват британските нашите смъртоносни боклуци, освен ако не търсят място за собствените си?

image

Откровената нахилена физеономия на британския посланик е повече от разбираема - пак прецакахме балканците. Но какво се хили онзи от дясно - мериндежей Ив. Ген.? Решете си сами.

Ето още примери за коварството на британския клон на ядрената мафия описани в този блог:

Зверско: Британските данъкоплатци да плащат за ядрените течове, не фирмите!

Британската ядрена мафия жадна за турски парички.

А вие разбрахте ли, защо посланика на Великобритания посети АЕЦ „Козлодуй”?

Г. К.



Гласувай:
5



1. energywatch - Доставка на ядрено гориво през територията на Украйна
05.03.2014 21:59
Здравейте г-н Котев,

Хубаво би било да информирате съблогерите ни, кога са следващите презареждания с ядрено гориво на АЕЦ "Козлодуй" и какви са рисковете за преноса му през Украйна!

Поздрави
цитирай
2. gikotev - Re: Доставка на ядрено гориво през територията на Украйна
05.03.2014 22:25
Не знам дали си струва да пиша нарочен материал по въпроса, поради което ще отговоря тук.

Обичайните периоди за презареждане на блоковете в АЕЦ "Козлодуй" с ядрено гориво са както следва - около месеците април-май за 5-ти блок и октомври-ноември за 6-ти. Ако отсъстват извънредни обстоятелства така трябва да се случи и през настоящата година. След изваждането на отработилото ядрено гориво от реакторите то се поставя в басейни, които се намират в непосредствена близост до тях (реакторите), където престояват минимум 5 (пет) години, за да намалеят остатъчното им топлоотделяне и отатачната радио-активност. След това могат да бъдат транспортирани в Русия.
Дали сега, в наши дни, отработилото гориво се извозва? Този въпрос е спорен. На територията на АЕЦ-а има изградено и функциониращо хранилище за сухо съхранение на отработило ядрено гориво. Още Бойко Борисов, като премиер, преряза лентичката за откриването му. Срока на експлоатацията му е 50 (петдесет) години. Поради тази причина не съм уверен, че в близките години ще има остра нужда от извозване на този отпадък.
Аз също се зачудих на думите на сегашния вицепремиер йОвчев, че могат да възникнат проблеми с извозването на отработилото гориво през територията на Украйна и не ми е известно какво точно е имал предвид. Ще продължавам да следя ситуацията и при необходимост ще подам допълнителна информация.

Поздрави!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9819015
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031