Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.01.2014 12:36 - Мъглата около произхода на ядреното гориво за АЕЦ-а се сгъстява.
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 2488 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 30.01.2014 12:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Официалният производител на ядреното гориво за действащите блокове в АЕЦ "Козлодуй" е „Новосибирский завод химических концентратов” (НЗХК) и тук, в този блог, нееднократно съм ви показвал и разказвал за това. Паралелно с това, обаче, от години около произхода и около производството на същото ядрено гориво гравитира един друг завод с официално название ОАО «Машиностроительный завод» (входит в Топливную компанию Росатома «ТВЭЛ») (или накратко ОАО «МСЗ»), който се намира в подмосковния град Электросталь (Електростомана - на български). Ето как тези две предприятия са разположени на картата на Русия:

image

С червената точка е отбелязано мястото на официалния производител, а със синята - мнимия. ТВЭЛ (ТВЕЛ) е компанията-майка и на двата завода и формално представлява официалния вносител/доставчик на ядреното гориво за родната АЕЦ.
По-долу ще изложа хронологията на тази престъпна мълявина, но ще започна с последния аргумент, който ми попадна в тази верижна реакция от ядрено-горивни престъпления. През 2012-та година
ОАО «МСЗ» отбелязва 95 годишнината от своето основаване. По този повод те издават и публикуват на интернет страницата си празнична брошура:

image

На трета страница на която виждаме една свръх интересна и даже странна карта:

image

На нея е показана "Географията на ядрено-горивните доставки на
ОАО «МСЗ»". По-наблюдателните от вас сигурно вече са забелязали, че България също е боядисана в нарочен цват (маркирана), но за разлика от останалите страни за нея няма никакви пояснения, относто за какви мощности (типове реактори) и бройката им се правят доставките!!! На картата има още 5 страни (Франция, Испания, Литва, Словения и Хърватска), които експлоатират АЕЦ, НО те нито са маркирани, нито са коментирани. Защо България Е? Това е въпросът!
Исторята започва пред лятото на 2008-ма година, когато чрез видеоклип публично обвиних родния клон на ядрената мафия в извършване на най-голямото престъпление в историята на България, извършвайки експеримент с рециклирано ядрено гориво в АЕЦ-а, без да имат законови санкции за това. (Видеото може да се види по-долу.)
Около един месец по късно получих по електронната си поща (по това време съв във Виена, Австрия), от анонимен, но повече от добре информиран, доброжелател следната свръх интересна бележка:

image

В нея се разказва за това, кои изотопи на урана се контролират в официалния завод-производител на горивото, нормите на примеси, за да се установи дали горивото е от рециклиран (регенериран) или природен материал, а също така и източниците на суровината (съединението UF6) за изготвянето на горивото. Родната ядрена мафия предприема каскада от мероприятия, за да "докаже", че няма експериментиране с рециклирано ядрено гориво. Но дали това е така?
Близо година след първоначалните ми обвинения (вече съм на работа в град Пиза, Италия) на бял свят се появява следната прелюбопитна тържествена презентация:

image

В която на дълго и на широко френско-руските съучастници се поздравяват за успешното прокарване на гигантската далавера. Въпросната презентация аз си я свалих от интернет страницата на РОСАТОМ, но когато сложих линк към нея на блога си тя беше незабавно свалена!!! Сега показвам само две страници от нея, за да успокоя ЯМ, че нищо не е изгубено или заличено.

image

От следващата страница става ясно, че в продължение на около 14 години (към 2009-та г.)
ОАО «МСЗ» снабдява 7 (седем) европейски страни с произведено от него ядрено гориво от рециклиран (регенериран) материал!!!! От други документи, в това число и на МААЕ става ясно, че и суровината за рециклиране идва в Русия от същите тези 7 европейски страни, сред които и такива, които не са маркирани на картата от втората снимка, по-горе.
Аз твърдя, че именно по веригата на същото престъпление върви производството, доставката и експериментирането с рециклирано ядрено гориво в Козлодуй, от 2004-та и до ден днешен. Интересите, обаче, на нашите евроатлантически "партньори" не съвпадат с интересите на българския народ, защото сме "равнопоставени" с тях!!!

Близо година и половина след това, на 27-ми ноември 2010-та година официалната телевизия на Държавна сигурност (bTV) излъчва новинарски репортаж (2.37 мин.) от Русия, озаглавен: Колко струват два атомни реактора в Русия?
Във втората част на репортажа, продажния журналист на снимката по-долу, от цеховете на
ОАО «МСЗ» заявява, че руснаците им били показали тонове свеж Уран, а не както преди време твърдял бивш служител на АЕЦ "Козлодуй" - рециклиран (името ми не е споменато). В репортажа тези "тонове" не са показани, а и кой и как би могъл да отличи свеж от рециклиран Уран?

image

Мотото на новинарската емисия на bTV е "Всички гледни точки". Моята гледна точка до сега не е била поискана. След този манипулативен и откровенно подвеждащ репортаж аз неколкократно срещах този на снимката по улиците на София, НО той упорито отказва да изпълни журналистическия си дълг по изясняване на истината. Доста жалка картинка, уважаеми дами и господа.
По-интересният въпрос е защо този "журналист" прави продиктуваното му заявление от цеховете на
ОАО «МСЗ», а не от цеховете на официалния производител на горивото НЗХК??? В официалните договори между ТВЕЛ (шапката над НЗХК) и АЕЦ "Козлодуй" не се споменава ОАО «МСЗ». Т.е. те не би следвало да се оправдават за каквито и да било производства и доставки, както на свежо така и на рециклирано ядрено гориво. Но те го правят! Без никой да ги е молил за това.
Малко повече от година след репортажа на bTV се появява и картата със странното маркиране на България върху нея!!!!

Историята продължава и ще приключи сравнително скоро с логичен финал - пълното и безапелационно разобличаване и наказване на всички въвлечени в това безпрецедентно в световен мащаб престъпление.

Г. К.






Гласувай:
6



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9840763
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031