Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.01.2014 15:46 - До 10 г. затвор за разгласяване на престъпленията в АЕЦ "Фукушима".
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 2015 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 26.01.2014 15:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
"Миналия месец управляващите Япония коалиционни партии бързо прокараха в парламента закон за държавната тайна, според който единствено правителството решава какво е и какво не е държавна тайна и всеки държавен служител, който разгласи тези новодефинирани "тайни" може да бъде вкаран в затвора за срок до 10 година. Ако журналисти се хванат в тази паяжина от този неясно дефинирани закон, те биха могли да се изправят до 5 години в затвора."

Тази "блага" вест ни съобщава вчера (25/01/4014г.) радио "Гласът на Русия" (
Голос России / Voice of Russia).

image

Ето го и оригинала: Fukushima Secrecy Syndrome: 5 years for meltdown aftermath disclosure

Какво още се казва в материала:
"Правителствените служители са били разстроени от постоянните разкрития за разпуснатост сред регулаторни длъжностни лица както преди, така и след бедствието в атомната електроцентрала Фукушима през 2011 година.
 

Седмица след седмица, съобщения в пресата, са продължили да разкриват сериозността на замърсената вода от потока, недостъпният радиоактивен материал дълбоко във вътрешността на реактора, както и необходимостта да се спрат радиоактивните течове от по-нататъшно отравяне на земята, храната и океана. Държявници сега смятат, че може да отнеме до 40 години, за да се почисти и изведат от експлоатация реакторите.

Драконовските правителствени тайни  и бързото проследяване на сметки чрез законодателни органи са лоша поличба за свободата на японската преса и свобода да се дезинформира японския народ. 

„Ню Йорк Таймс” продължава да прикрива влошените условия в зоната, евакуираните райони във Фукушима, и с основателна причина. В САЩ са лицензирани много реактори от същия дизайн за производство на битов ток, които са с едини и същи неадекватни стандарти за безопасност и инспекция. Някои от тях са близо до земетръсни разломи с околните популации, които не могат да бъдат безопасно евакуирани в случай на сериозна повреда на електрическа инсталация. Пример за това са два такива реактори, на 30 мили северно от Ню Йорк Сити.

 

Колкото по-малко американци знаят за миналото и настоящето за условията във Фукушима, толкова по-малко те ще се запознаят с атомните реактори в собствената си страна.

 

За щастие много от най-известните учени в Япония, включително и Нобелови лауреати, Тошихиде Маскава и Хидеки Ширакава, се обърнаха към опозицията срещу тази нова държавна тайна заедно с още 3000 учени, подписали публично протестно писмо. В писмото се твърди, че закона за тайната е заплаха за "основните права на човека, провъзгласени в конституцията", така че закона "трябва да бъде отхвърлено веднага".

 

Социологическите проучвания сочат, обществеността също се противопоставя на тази атака срещу демокрацията, но сегашните управляващи партии остават категорични, цитирайки "националната сигурност и борбата с тероризма" като причини за държавна тайна.

 

Историята винаги присъства в съзнанието на много японски хора, които си спомнят, че милитаризацията на японското общество води до нахлуването на Китай, Корея и Югоизточна Азия преди и след Пърл Харбър. Но от 1945 г., Япония е в руини, завършваща с Хирошима и Нагасаки.

 

Американският народ трябва да бъде бдителен за ненужни военни и политически провокации на тяхното правителство към Китай. Вашингтон ще направи много по-добре, като се съсредоточи върху търговската политика на САЩ, които са улеснени американските компании корабоплаването американски работни места и цели индустрии в Китай.

Също така, администрацията на Обама трябва да стане по-бдителни към авторитарните тенденции в Япония, че нейните политики са били или окуражаващи или съзнателно пренебрегват - често зад завесите на САЩ собствената си хронична тайна."


image

Тази информация, показваща за пореден път зловещото престъпно лице на ядрената мафия ме провокира да коментирам някои моменти от нея, но ще се въздържа, за да ви оставя насаме със собствените ви мисли, след осмислянето и.

image

И лицемерното извинение на шефовете на компанията-оператор на АЕЦ "Фукушима-Даичи".

Г. К.



Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9835745
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031