Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.01.2014 11:14 - Ядрената мафия също има опорни точки.
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1890 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 21.01.2014 11:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
А вие как си представяхте нейната мощ без опорни точки? Очевидно това не е възможно, а също така е очевидно, че точките са повече от една. Но нека днес обърнем внимание на една от най-важните и определящите, а именно - за тоталния контрол на общественото съзнание, контрола над средствата за масова информация.
Повечето, ако не и всички от вас, ще се съгласят, че в родната медийна фауна практически е трудно да се открие непродажен екземпляр. Но преди това бих желал да ви покажа пример не от родните дебри, а от най-горещата точка на планетата по отношения на разобличаване на престъпленията на ЯМ - страната ня изгряващото слънце. А още по-точно, медийните практики на компанията-оператор (ТЕПКО - TEPCO) на авариралата преди близо 3 години АЕЦ "Фукушима-Даичи".
Ето запечатано едно откровение, по време на презентация на представител на ТЕПКО, преди още да се е случила трагедията:

image

"Медиен контрол. ТЕПКО е един от най-големите спонсори на масовите медии" - това пише на екрана зад презентатора. Какво откровение! Какво мощна опорна точка!

Така действа ЯМ навсякъде по света. В това число и у нас. В последно време ЯМ и медиите прибягват към по-изтънчени форми на взаимна "подкрепа" за сметка на всички нас, но при добро желание се намират следи, от "доброто старо време", когато не трябваше да се прикрива "ползотворното сътрудничество.
Ще видите една медиа, която аз отдавна наричам и наистина считам основен говорител на ЯМ-България. По ирония на съдбата тя отдавна е фалирала, но продължава да съществува в електронен вариант и неизменно защитава престъпленията на родния, а и не само родния, клон на ЯМ.


image

Датата на броя е 3-ти декември 2007-ма г. Аз все още съм служител в АЕЦ "Козлодуй" и ми остават само точно шест месеца до окончателния разрив с тази престъпна шайка. В горния ляв ъгъл на титулната страница се анонсира статия против проекта АЕЦ "Белене", което и е станало повод да си сканирам и съхраня това доказателство.
Какво, обаче виждаме във втората половина на титулната страница?


image

Много е дребно? Не се вижда? ОК, нека увеличим:

image

Рекламкааааааааааа.....!
Така се практикуваше с години. И не само Прокопиев-ите парцали се радваха на "тлъстия ядрен салам", както го нарича Георги Касчиев, автор на статията за Белене в същия брой, а вероятно и хоноруван по този повод. Така просто се обяснява, защо нито Прокопиев-ите парцали, нито Касчиев в продължение на много години вече не отронвът нито една дума за оглушителните престъпления в АЕЦ "Козлодуй". И до кога това ще продължава?
Отговора се намира най-първата снимка в тази статия. Когато ... но вие се сещате.
А до тогава ще продължават да грабят и грабят. На всяка цена и със всички средства и методи.
Вчера (20/01/2014) Прокопиев-ия кръг Капитал изтика на предна линия отрочето си Росен Плевнелиев да бръщолеви следните нелепости:


Плевнелиев каза стига на непрозрачността и непредвидимостта в енергетиката

Каква загриженост! Какви крокодилски сълзи! А каква е истинската причина?
Материал, пуснат в в-к Дневник, минути преди крокодилските сълзи на президента.


Фирмите ще купуват по-скъп ток

Прокопиев от години участва със свои фирми, на т.нар. "свободен пазар" на електроенергията от АЕЦ "Козлодуй". Но през последните две години облаците над енергийната далавера се сгъстиха. Далаверката силно се сви.
Ето част от последния материал, а изводите си оставят за вас:

"Големите държавни производители на електроенергия като АЕЦ "Козлодуй" и ТЕЦ "Марица-изток 2" искат да продават тока си по-скъпо на средните и големи фирми, които се снабдяват с него на свободния пазар. Така вероятно енергийните фирми се надяват да компенсират намалелите си приходи от регулирания пазар заради поредното поевтиняване на тока от 1 януари.

Допълнителен натиск за повишаване на цените на електроенергията за бизнеса оказва и износът - заради намалената такса за пренос при експорт за централите става по-изгодно до продават в чужбина, съобщава "Капитал daily".
"

Скоро и други опорни точки.

Г. К.



Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9871114
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930