Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.01.2014 12:53 - Защо "удължаване" живота на блоковете в АЕЦ "Козлодуй" е гигантски грабеж?
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1726 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 13.01.2014 12:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Многократно на страниците на този блог съм подавал аргументи и доказателства в подкрепа на факта, че непрестанните, целенасочените, упоритите и натрапчиви словоблудства на ядрената мафия по страниците и ефирите на подопечните им "медии", че АЕЦ "Козлодуй" се нуждае от "удължаване" живота на съществуващите/действащите мощности (блокове 5 и 6) е свръх нагла лъжа и безподобен грабеж. За последно това се случи в материала озаглавен Френска атомна бомба в двора на българския ядрен октопод., в който черно на бяло се показва самопризнанието на френския (и евровейския, и световния) енергиен гигант АРЕВА,

image
че ресурса на действащите блокове е удължен вече с минимум 15 и максимум 20 години. Но наглоста, алчноста и безочието на родния клон на ядрената мафия са безгранични и още в началото на новата година "успешния" меринджей на АЕЦ "Козлодуй" и пуделче на Р. Ов. Ив. Ген. облъчи за пореден път целокупния народ, че "удължаване" ще има и парите ще бъдат откраднати от всички нас. В държавата на организираната престъпност това не е никакъв проблем.
Днес ще ви покажа още едно ключово доказателство срещу престъпната практика на родния клон на ядрената мафия, като този път вместо към френските им побратими ще се обърнем към най-големия в света клон на ЯМ - американския. В САЩ в момента се есплоатират 100 от общо 370-те ядрени реактора по целия свят, за "мирни цели". Ето
СПИСЪКА на всички действащи ядрени енергийни блокове в САЩ, от интернет страницата на техния ядрен регулатор НРС (USA NRC - Nuclear Regulatory Commission), с кратка визитка на всеки един от тях.
НО за правилното разбиране на измамата следва да правите разлика между понятията "проектен ресурс" и "лицензен период". Проектния ресурс е същото, като гаранцията на дадена стока, която си купувате с парите, които ЯМ не е успяла да ви измъкне. А лицензния период - е времето до което даден регулаторен орган ви позволява да ползвате същата тази стока, независимо че все още се намира в гаранция, и ако искате да продължавате да я ползвате следва да се изръсите с час от неоткраднатите от ЯМ пари. Това е все едно да си купите лека кола с гаранция ат производителя 6 години, а КАТ да ви издава лицензии за правото да я използвате на всеки 2 години, срещу солидно заплащане, и това ще продължи и след изтичане на гаранционния срок на возилото, докато все още ви се дават пари, ако имате от къде да си ги набавяте. За ЯМ това не е проблем. Всички вие охотно и давате паричките си и даже я питате дали не иска още. Не ли?
Но да пристъпим към същноста на разобличението. За целта ще се обърнем към добре познатото и изпитано средство за познание наречено СРАВНЕНИЕ. Ще сравним сроковете на лицензиите на нашите два действащи блока с лиценциите на който си пожелаете от 100-те действащи американски мощности.
Ето каква информация виждаме не интернет страницата на родния ядрен регулатор (АЯР), по повод лицензиите на блокове 5 и 6.


image

image

Никъде не става дума за проектния ресурс (гаранционния срок) на мощностите!!! За ваше сведение той е 40 години. В справките на АЯР виждате кога те са пуснати в експлоатация, прибавете след това 40 години и след това още минимум 15 от АРЕВА и ще получите 2042-ра и 2046-та години, съответно за блокове 5 и 6, в родната АЕЦ. Но ако ЯМ ви каже истината няма от къде да краде.
А сега нека се обърнем към "братята" американци и направим обещаното сравнение. По-горе вече ви дадох линк към пълния списък с действащите им ядрени мощности, но за ваше удобство ще го поставя още веднъж
ТУК и сега. И започваме произволно отразяване на техните визитки. Нали се сещате, че не мога да пкажа всичките 100, затова и съм ви дал линк, да си ги гледате, когато и колкото си искате.

image

Червената линия подчертава датата на въвеждане в експлоатация, зелената - датата на прелицензирането след изтичането на проектния ресурс на блока, а синята - срока на лицензията до окончателното му спиране. Ако проявите малко наблюдателност ще забележите, че този американски блок е въведен в експлоатация само няколко месеца, но в една и съща година, преди 5-ти блок на АЕЦ "Козлодуй" и според абсолютно верните твърдения на АРЕВА сега би следвало да имат равни по продължителност лицензии. Но не би Нашия клон на ядрената мяфия "прелицензира" мощностите на всеки 10-на години, за да запълни запасите си от крадени пари.

image

Продължителност на лицензията след единственото прелицензиране 40 (четирдесет) години!!!!

image

Ограденото във виолетов правоъгълник число показва топлинната мощност на ядрения реактор, на блока, а не електрическата мощност на електрогенератора му, която е приблизително около 1/3-та по малка, заради КПД-то.

image

А този блок е пуснат през същата годита през която и отдавна (повече от 11 години) спрения блок №1, на АЕЦ "Козлодуй".
Имате си линк и можете да продължите да си ги гледате сами.
За това как медиите, в частност ще дам пример с "любимата ми" бТВ, обслужват ЯМ по схемата ресурс-лицензии- "удължаване" живота на съоръженията можете да видите от последното интервю на меринджея на АЕЦ-а Ив. Ген., от 18-ти декември 2013-та, от
ТУК, точно два дни преди последната авария на 5-ти блок, с поледвали два фалстарта за пускането му.

image

На тези, които си направят труда да го гледат ще ги помоля да обърнат внимание на забележката на Кобра Ризова, колко важно било меринджей като този да ви излъже, за необходимоста от "удължаване".

На интернет страницата на АЕЦ "Козлодуй" има подстраница
Лицензии за производство, на която има две лицензии, НО те не са същите, които се издават от АЯР!!! Издадени са през 2000-та година от Държавната комисия по енергийно регулиране, преди да се прекръсти на ДКЕВР, и са за срок от 30!!! (тридесе) години. Ето по-важната от двете лицензии:

image

А къде са лицензиите от АЯР? А защо "прозрачната", "честната", "народополезната" и "безценна" АЕЦ "Козлодуй" публикува лицензиите си избирателно? А има ли и лицензии от Светия синод, Главното мюфтийство, Арменския поп и кой ли още не?
Ама вие май взехте нещо много да питате? Не се занимавайте с глупости, ами се захващайте за работа, че да съберете парички, които после с влажен поглед и трепет в сърцата си да подарите на ЯМ. Иначи ще ви спрат "евтиния" ток!
А за това как ще точно ще ви откраднат парите в откровения на меринджей Ив. Ген. скоро.

Г. К.


Тагове:   ресурс,   сащ,   Арева,   лицензия,


Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9840451
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031