Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.12.2013 11:24 - Председателя на СД на АЕЦ "Козлодуй" е осъждан.
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 6911 Коментари: 1 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Съзнавам, че за някои от вас това не е новина, но истината е, че аз разбрах едва вчера, четейки книгата "Българите срещу олигархията", от поредицата "Задкулисието на прехода", на разследващия журналист Антон Тодоров.После се поразрових из нета и ето каква воня излезе от там.

image

На 1-ви април 2013-та г. порталът БиволЪ публикува дълго и просторно разследване, озаглавено:
Шефът на държавната ТЕЦ 2 Георги Христозов осъждан за валутни престъпления


Разследването наистина е дълго и много задълбочено, така че всеки който иска може да се запознае с него на дадения по-горе линк. В частнос там е публикуван следния документ:

image

А след това се допълва:
"Съгласно разпоредбите на Закона за защита на класифицираната информация (ЗЗКИ), това свидетелство за съдимост би трябвало да кацне върху бюрото на съответното длъжностно лице, в случая – председателят на ДКСИ. След което Георги Христозов да бъде отстранен от поста „Изпълнителен директор на „ТЕЦ Марица изток 2” ЕАД по най-светкавичния начин. Причината – несъответствие с изискванията, описани подробно в чл. 40, ал. 1, т. 4 от ЗЗКИ: „Разрешение за достъп до класифицирана информация, извън случаите по чл. 39 (става дума за президента, премиера, председателя на парламента, главния прокурор и т.н. – бел. авт.), се издава на лице, което… НЕ Е ОСЪЖДАНО ЗА УМИШЛЕНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ОТ ОБЩ ХАРАКТЕР, НЕЗАВИСИМО ОТ РЕАБИЛИТАЦИЯТА”.

В нашия случай обаче се случва нещо, което не е известно да има аналог по своята наглост и дебелоочие.

На 18 януари 2010 г., чрез упълномощен адвокат, Георги Христозов внася молба до председателя на Хасковския районен съд, с която настоява позорното обстоятелство да бъде заличено. Или казано в прав текст – Христозов иска от шефа на съда да изтрие от регистрите информацията, свързана с наказателната му присъда. Тоест – прави опит да тласне слугата на Темида към извършване на престъпление срещу правосъдието."

Но вместо справедливите искания на БиволЪ Христозов да бъде отстранен и разслезван наново организираната престъпност владееща територията България го повишава, като го праща в председателското кресло но СД на кухият  паразитен БЕХ, а също така в председателското кресло на СД на АЕЦ "Козлодуй". Ето какво пише на 26-ти юни 2013-та г. Медиапул:

Прокуратурата поиска отстраняването на Христозов от БЕХ

"Софийската градска прокуратура е изпратила прокурорско постановление до министъра на икономиката, енергетиката и туризма Драгомир Стойнев за незабавното отстраняване и отнемането на достъпа до класифицирана информация на председателя на съвета на директорите на “Българския енергиен холдинг“ (БЕХ) Георги Христозов. Това стана ясно часове след масовата смяна на директорските бордове в дъщерните на БЕХ дружества АЕЦ “Козлодуй“, Мини “Марица Изток“, ТЕЦ “Марица Изток 2“ и НЕК.

От СГП отказаха да потвърдят официално информацията с мотив, че продължава проверката срещу Георги Христозов, който е осъден да плати глоба заради извършен банков превод в чужбина с фалшив документ. Макар и реабилитиран, той не е имал право на достъп до класифицирана информация, но неясно как такъв му е бил издаден и седем години той е боравил със секретни документи. продължава."
И продължава:
"Информацията за исканото отстраняване на Христозов идва малко след като той като председател на борда на БЕХ влезе и в съвета на директорите на АЕЦ “Козлодуй“."

Справка в сайта на Търговския регистър сочи, че Христозов е бил вписан в състава на СД на АЕЦ-а на 9-ти октомври 2013-та г.

image

От тогава на сайта на атомната централа се въвежда нова практика - да не се посочват кратки биографични данни, за членове на СД, без прецедент до този момент. Това стана повод да възкликна в отделен материал Альоооо... ! Баш Бай Брадър! Кой управлява АЕЦ "Козлодуй"? и поставих доказателството:

image

Организираната престъпност продължава да се гаври. Ето какво публикува днес Прокопиев-ия в-к "Дневник":

Цитат на деня: Енергетиката върви към стабилизация

Изплют, естествено, от поредния министър на недоразуменията

image

Сигурно някои от вас ще се замислят и самозапитат: "Възможно ли е американците да не знаят всичко това и наистина да искат да инвестират в изграждането на 7-ми блок в Козлодуй, в среда на втрещяващо беззаконие и бездънна корупция?".
А отговорът е, че знаят и никога няма да инвестират, но ще продължават да правят вид, че преговарят и имат намерения. Защо им е да го правят ли? Защо ли? Защо? Ще говорим и за това, но един друг път.

Г. К.




Гласувай:
5



1. stuber - Има ли нещо нормално в тази държава?
19.12.2013 09:17
Има ли нещо нормално в тази държава?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9840692
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031