Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.10.2013 11:30 - Чудо! Спрения 6-ти бллок на АЕЦ „Козлодуй” произвежда ток??? (допълнена)
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 4021 Коментари: 0 Гласове:
9

Последна промяна: 18.10.2013 14:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Ето какво показва тази сутрин индикатора, за производството на електроенергия от двата блока в АЕЦ „Козлодуй”, в реално време, базиран на собствената и интернет страница:

 image

Цели два Мегавата е мощноста, която бълва спрения за ремонт и презареждане, на 20-ти септември 2013-та г.,  6-ти блок!!!

Два Мегавата въобще не е малка мощност. За сравнение ще кажа, че инсталираната мощност на пуснатата в експлоатация, съвсем наскоро (точно 4 дни преди спирането на 6-ти блок – 16/10/2013г.), ВЕЦ (част от АЕЦ) „Козлодуй” е 5 МВт. А преди няколко месеца избухна скандал с показания, от сайта на Електроенергийния системен оператор, че нощно време отчита производство на електроенергия от фото-волтаични инсталации на нива до 8 МВт.

image
ВЕЦ (кам АЕЦ) "Козлодуй".

Най-често индикатора за електропроизводството по блокове в АЕЦ „Козлодуй” показва „0”, за спрения 6-ти блоки в много редки случаи сочи „1”, което може да се приеме за техническа грешка и да се премълчи. Но когато мощноста започне тихо-мълком да пълзи нагоре вече ми идва в повече.

Ако имат призраци или зли духове в АЕЦ-а, нека бъдат така добри, да предприемат съответните действия и мероприятия, за да ги изгонят. Докато не е станало късно!

Или, допускам, че ръководството на централата нарочно е наредило провеждането на тази манипулация, с цел отклоняване на вниманието от престъпно-некадърното им скалъпване на „Доклада” за оценка на въздействието върху околната среда, за предстоящия да се гради там 7-ми енерго-блок??? В този „Доклад” те бяха отдалечили най-гъсто населения град в България, столицата София, от Козлодуй на близо 80 км повече от реалното му местоположение. (Вижте тук: “Изграждането” на 7-ми блок в АЕЦ „Козлодуй” тръгва с фал-старт. ) Точно днес исках да продължа четенето на „Доклада”, за да видя как ще повлияе евентуална авария на 7-ми блок, върху по-далече разположенета столица и изведнъж ... 6-ти блок заработил, спейки!!!

Ние, гражданите, какво да правим сега? Да се готвим за общественото обсъждане на „Доклада” за ОВОС или да се чудим, как спрял блок произвежда електроенергия??? В същото време всички държавни институции, медии и поУитици играят поредната масова постановка – „За всички беди в страната е виновна само АЕЦ „Белене””. За тях АЕЦ „Козлодуй” не съществува. „За мъртвия или добро, или нищо.” – стара чукотска поговорка.

Г. К.

П. П. В същото време пренадуване на мощноста на работещия 5-ти блок над допустимите 1020 МВт не е никакво чудо, а утвърдена престъпна практика, която сега, след като стана наложително да показват натоварването в реално време им е много трудно и неприятно да стопират апетитите си. Пика на пренадуване на мощнастта е на двата блока беше достигнат през 2011 г. (до 105-106% от номиналната им мощност), но след като бяха разобличени се принудиха "поукротиха". Въпреки това още ги сърби да натискат "педала".
Картинки от днес:


image

image

В същото време показателя на системния оператор стои "закован" на 1025 МВт!


image
Два дни по-късно продължава наглото високомерие. Аз все пак си поставям тук снимката доказваща това, а като му дойде времето ще си дърпаме ушите.

image

 image
 
image

Опасявам се, че системата се манипулира, така че да "блокира" при показания над определено ниво, например над 1030 МВт? Ще видим. Времето ще ни покаже.

image

image






Гласувай:
9



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9841131
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031