Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.09.2013 10:04 - Топлофикация София тръшна на тепиха АЕЦ „Козлодуй”?
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 3059 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 25.09.2013 10:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Официално съобщение на страницана на 42-то Народно събрание:

Комисия по енергетика

25/09/2013, 15:00
пл. "Княз Александър I" №1, зала 456

 

1.       Информация за икономическото и техническо състояние на Топлофикация София и готовност за отоплителния сезон на 2013-2014 година, включително:
a) Изпълнение на ремонтни програми;
б) Изпълнение на инвестиционни програми;
в) Изпълнение на програми за постигане на екологично съответствие-прах, азотни окиси, СО2.

2.       Разни

 image
 

В същото време напомням, че вече повече от два и половина месеца, от 4-ти юли, в същата комисия отлежава сигнал, придружен с всички законови документи, за драстично поскъпване на ядреното гориво в АЕЦ „Козлодуй” (над 500%, за 6 години), за изчезнали три тона ядрено гориво и за похарчени повече от два милиона бюджетни лева, за прикриване на тези и още много престъпления. Подробности по сигнала можете да видите в материала Парламента отказва обсъждане на престъпленията в АЕЦ „Козлодуй”.

Председатела на въпросната комисия Рамадан Байрам Аталай излъга българския народ, от ефира на БНР, още на 30-ти юни, 4 дни преди официалното подаване на документите в НС, че ще реагира незабавно, но вместо това ... уреждаме нови далаверки с ремонти в Топлофикация София.

image
 

Този пост цели да ми напомни, какво и как е вършила ядрената мафия, когато неизбежно ще додйде Видов ден за тях.

 Г. К.

Още по темата: Колко ли му плаща ядрената мафия, щом ходи с по 100 000 лв. и ги губи?  




Гласувай:
6



1. stuber - гледна точка
26.09.2013 09:56
стара българска поговорка гласи, че не е луд този койо яде баницата, а този който му я дава. В случая по-лошото е, че тези на които народът е предоставил правото да защитават неговите интереси, в лицето на прокуратура и съд, въобще, ама въобще не си вършат работата. И тък е въпросът, откъде трябва да се започне да се почиства, от съдебната система или от престъпната такава. И понеже има предпоставки да се мисли, че те вече са се умешали до степен, да не се рзазличават, май най добре е да се чисти наред- прокурор, съдия, мафиот и т.н. в същия ред.
цитирай
2. tzvetina2018 - Сигнал
14.05.2018 08:40
А ето как стоят нещата в ОЦ „Земляне“ - от години не се купуват резервни части за важни и ключови елементи от който зависи безопасността и правилната работа на огромните котли - процеси ,при който ръчните режими на работа са не достатъчно ефективни, а и не могат да се поддържат дълго което от своя страна прави въпросните съоражения потенциални места за големи аварии, а мащабите на щетите и жертвите ще са невъобразими и всичкото това в навечерието на европейското преседателство на Република България. При положение ,че не се купуват резервни части което не позволява ремонта и подръжката на изключително важни звена и елементи от защитата и автоматизацията на всяко едно съоражение е крайно опасно и непредсказуемо за работата му така ,че горните изречения не са нито прувеличени нито невъзможни.
Дадени са много средства за тези дигитални камери на завишени цени от един и същ дистрибутор ?Защо досега не е направена истинска проверка за тези средства – докога този всемогъщ директор Н.Кювлиев ще остава ненаказан – нали се пишат закони,а тези закони трябва да се спазват от всички – или в България те не важат за хората с дебели вратове и дебели портфейли?

Другата огромна грешка на ръководството е, че откровенно тормози експлоатационният персонал, който постоянно се наблюдава с видео камери от лица, който нищо не разбират от производствения процес - които са назначени с учудващо високи заплати и единствената им работа е незначителни неща да изкарат наказанието на някой, който работи на денонощен сменен режим и работата му е пълна с отговорности.
Всичко това води до изтичане на ценни дългогодишни кадри и замяната им от хора без опит, което води до голями аварий причинени от човешко незнание и човешка грешка като огромната авария от зимата на тази година когато гръна магистрален тръбопровод от района на ТЕЦ „София Изток“ заключенията може и сами да си ги направите но не винаги късметът ще ни носи аварий без жертви .
Защо на директорът на ОЦ „Земляне“ г-н Николай Кювлиев му се позволява да борави с държавни средства за лични облаги,да надписва поръчки и т.н.
Когато някои хора на ръководни позиции имат желание да направят нещо,да променят
статуквото винаги ще намерят начин това да стане.
Но когато няма желание нещо дасепромени винаги ще се намери причина това да не стане.
Защо досега никой не е наказал г-н Николай Кювлиев?Или каквото и да прави този човек ще остане ненаказан?Новият му заместник инж.Борислав Костов нехае за далаверите,който със негово знание стават в ОЦ „Земляне“?Докога?
Поставени са камери за наблюдение в "Парокотелка" и Командна зала.Такива дигитални средства за наблюдение липсват в Химически отдел,Електро,КПА!
Задавам логичния въпрос - защо не са поставени навсякъде такива средства, въпреки нашето несъгласие и нежелание те да бъдат поставени те работят.

Началничката на "Химия" в ОЦ "Земляне" г-жа Албена Пенелова се движи от и до работа със служебна кола - толкова ценен кадър ли е тя за ОЦ "Земляне"?
Моля за Вашето съдействие да се провери дали образованието на г-жа Пенелова отговоря на длъжностната й характеристика - т.е дали тя има право да заема тази длъжност или е извикана от г-н Николай Кювлиев да участва в корупционните схеми за източване на държавни средства от дружеството?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9836808
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031