Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.09.2013 10:24 - Това атомна централа ли е или състезание от Формула 1???
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 2794 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Когато бях малко момче, в ерата без Интернет, обичахме с приятелите да си правим прашки/четали. За да стреляме по птици и предмети. Тогава те не се произвеждаха фабрично, като тази на снимката, а си ги правехме собственоръчно.

 image
 

Основното тяло се изграждаше от по-твърда и здрава тел, а след това то се увиваше с едноцветна или разночветна бомбаджиъска тел – тънък електропроводник (тогава често се използваше за звънци по вратите) увит в цветна пласмасова изолация. Но беднотията не ни позволяваше екстри, като клещи, чукове и тям подобни, а само камъни и собствените ни ръце. И когато искахме да прекъснем дадено парче тел прибягвахме до почти първобитния способ на могократното и прегъване в една точка. След 10-15 огъвания телта се късаше и операциите по направата на новата прашка продължаваха. Защо ви разказвам всичко това ли? За да може по-лесно и правилно да разберете, какво точно и как се случва на площадката на АЕЦ „Козлодуй” през последните по-малко от два месеца.

Миналата седмица ви предложих уникален материял с данни, озаглавен Знаят ли, какво правят с мощностите в АЕЦ „Козлодуй”???, в който детайлно се проследяваха цели 13 (тринадесет) на брой промени в натоварването на мощностите на двата действащи блока (5 и 6) в АЕЦ „Козлодуй”, за последните по-малко от два месеца. Още същата вечер (31/08/2013), в деня на публикацията на горния материал, започна поредната промяна на мощността на 6-ти блок, която аз първоначално приех даже за авария и своевременно алармирах в материала Аварирал ли е 6-ти блок на АЕЦ "Козлодуй" тази вечер? .  Много скоро се разбра, че не било точно авария, а поредното „огъване на телта”. Както своевременно бях отбелязал в алармиращия материал намаляване на мощност на даден блок в този момент е повече от нелогично и безсмислено. В последствие това се потвърди. Едно от лицата на ядрената мафия, зам. изпълнителния директор на АЕЦ-а Ал. Ник. заяви пред Информационна агенция ПИК, че намаляването на мощността на 6-ти блок, в съботната вечер, било по искане на Централното диспечерско управление. Дали това е точно така или не някой ден ще разберем д по-голяма сигорност и достоверност, защото Ал. Ник. е доказал през годините, че не може да му се има абсолютно никакво доверие. Вие сами си правете изводите, как на подоби хора се поверява ръководенето на предприятие, като АЕЦ.

И ето какво се случва. В събота вечер (31/08/2013) се прилага 14-то (четиринадесетото) поредно изменение на мощността на един от двата работещи блока, за по-малко от два месеца. Казано иначе, имаме четиринадесетото огъване на телта или средно седмото, за всяко едно отделно парче тел – ядрен, енергиен блок. По-малко от три дни след това ядрената мафия бърза да произведе следващото огъване на телта – 15-то по ред, за по-малко от два месеца!!!

Пълната хронология на всички изменения на мощностите може те да проследите тръгвайки от материала Знаят ли, какво правят с мощностите в АЕЦ „Козлодуй”???, а тук само ще довършим картинката с демонстрация на движението на мощностите от последните 5-6 дни. (Снимките се увеличават след кликане върху тях.)

 image

image

image

image

При първоначалния ми опит да "заснема" моментните натоварвания на блоковете попаднах на следната "информация"

image

но малко след това системата все пак се смили и ми показа:

image

 

Каво общо има това с Формула 1 ли? Ами същото е като и при конструирането на прашката. Натискаш педала, отпускаш педала, натискаш педала, отпускаш педала и в един момент я колело ще ти изпадне, я в шиканите (купчини от гуми по трасето) ще забиеш, а можеш направо и да полетиш.

 image

image

image

На къде НИ е запътила родната ядрена мафия с тези налудничави разигравания предстои скоро да разберем. Добре ще е ако пилота и публиката не пострадат.

 Да не стане после така?

image

Г. К.




Гласувай:
3



1. gikotev - Re: микс
03.09.2013 13:44
Това е абсолютно вярно, че АЕЦ-а би желал целогодишно, ако може и без престой за ремонти и презареждане ;-) , да е нотоварена на нива от около 2040 МВт, НО живота е различен от желанията и следва да се съобразяват с него.
Проблема е, че и Диспечерското управление знае, че АЕЦ-а не следва често да се "клати", но явно са принудени, за да спасят целостта на системата и максимално да угодят на всички лапачи по веригата.
Парадокса е, че ниското потребление па ел-енергия е пряко следствие от престъпноста и корупцията в страната, които гонят както инвеститори, така и българите от страната. А главните генератори на същата тази корупция и престъпност са същите тези енергийни предприятия. Така съвсем скоро те ще цопнат в собствените си капани, но ще го огнесе останалото на тази територия население.
цитирай
2. gikotev - Re: микс
03.09.2013 13:46
Благодаря за хубавия и полезен линк! Сега ми се отваря още хляб за размисъл.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9840725
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031