Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.08.2013 11:02 - Знаят ли, какво правят с мощностите в АЕЦ „Козлодуй”???
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1724 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Благодарение на научно-техническия прогрес днес, за първи път в 39 годишната история на родната АЕЦ, вие, хората извън телените огради на площадката и, ще имате уникалния шанс да проследите непрекъснат, двумесечен тренд в изменението на натоварването на двата действащи блока 5 и 6, с реактори ВВЕР-1000. Периода обхваща месеците юли и август 2013-та г., т.е. най-пресна информация. Същия период съвпада и с връщането на поста изпълнителен директор на АЕЦ-а, на пуделчето на Р. Овч. Иван Генов и заместника му Александър Николов.

Нека видим (С кликане върху тях графиките се увеличават и стават по-добри за разглеждане. Могат да бъдат копирани, печатани и каквото намерите за добре.):

 image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

 

Както правилно сте забелязали на графиките, където има преходи от едни нива на мощностите на други нива съм поставил черни цифри за да можем да ги проследим. И макар цифрите да са само пет, ако трябва да бъдем по-точни то общия брой на преходите е шест и половина, ако ги броим общо за двата блока или тринадесет, ако блоковете се разглеждат поотделно, както би било и по-правилно. Нормален ли е такъв бурен „танц” за два ядрени блока, за по-малко от два месеца? Категорично НЕ!

Не се съмнявайте, че ако някой ден се доберете до високопоставен представител на ядрената мафия и ви се усмихне щастието да му зададете горния въпрос, той непременно ще ви намери и предложи повече от основателен отговор и причини за този „танц”. Тогава вие го помолете да ви посочи проверим източник за сравнение, че подобно нещо някога и някъде се е случвало. Бъдете настоятелни!

Следващият момент на който искам да обърна вашето внимание е странниото поведение на мощностите, при което в началото на разглеждания период водещата по натоварване мощност е тази на блок 6, а след многоседмични „търсения” изведнъж мощността на блок 5 изпреварва тази на 6-ти. Какво би означавало това? Точно това означава, че ръководството на централата и ядрената мафия не знаят какво искат от мощностите и как да го постигнат. Поради което и си правят експерименти.  Защо това е така?

Много просто. 5-ти блок е бил пуснат в експлоатация на 10-ти юни 2013-та, след планов годишен ремот. В рамките на около месечния ремонт на блока те са могли да планират тренда на мощностите след въвеждането му в експлоатация, но явно домашното е проспано. В противен случай още след връщането на 5-ти блок в експлоатация мощностите на двата блока трябваше да се приведат на предвидените нива и през следващия 2-3 месечен период да се корегира много слабо и доста по-рядко, а не цели 13 пъти с включен пълен обрат на философията. Знаят ли, какво правят с мощностите в АЕЦ „Козлодуй”? Аз лично се съмнявам. Вие си решавайте за вас. Аз само ви предоставям вярна и точна ивформация за размисъл. Приемайте горното и като предупреждение.

Трябва да отбележим, че на тозе фон, вчера Агенция ядрено регулиране издаде разрешение за избор на площадка, за изграждане на 7-ми блок!!!

 

Г. К.



Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9880943
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930