Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.07.2013 10:00 - Защо тефтерчето на Златанов е било стерилизирано, чрез облъчване?
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 13428 Коментари: 2 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Ето какво написах тук, в материала За мръсните гащи на един ядрен ЧЕП.  на 8-ми април 2013-та (ЧЕП = Член на ЕвроПарламента):

image

На 3-ти септември 2012-та година аз и още един буден гражданин подадохме сигнал до Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, по повод закононарушенията на ЧЕП Владимир Уручев. Минаха повче от шест месеца, през което време комисията беше заета с харченето на вашите пари, за заплати, премии, командировки, семинари и оборудване на нови офиси, категория лукс, в центъра на София, на пешеходната отсечка на булевард „Витоша”. Решение по казуса ЧЕП Уручев нямаше. На третия ден от седмия месец след подаването на сигнала (06/03/2013) се наложи лично да се срещна с председателя на комисията Филип Златанов, в повече от луксозната и прясно оборудвана с тежка мебел заседателна зала към личният му кабинет. След близо две седмици (на 19/03/2013) комисията е постановила решение, което можете да прочетете по-долу 1:1, но в продължение на следващите две седмици все не ни го изпращаше, нито пък публикуваше на интернет страницата си, каквата е практиката. Първоначално бяха публикувани решения взети от комисията след това за ЧЕП Уручев, но навярно след интервюто ми за програма Хоризонт на БНР, на 5-ти април 2013-та, където оповестих случая на всеослушание, те все пак са го публикували. Ето частта, в която комисията изиграва ролята на мръсното бельо на ЧЕП Уручев:

В хода на производството Комисията установи качеството „член на Европейския парламент“ на В.У.. Законът за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси /Обн., ДВ, бр. 94 от 31.10.2008 г., в сила от 1.01.2009 г./ се прилага спрямо всяко лице, заемащо публична длъжност. Чл. 3 от ЗПУКИ дава изчерпателна дефиниция за това кои са лицата, заемащи публична длъжност.

Заеманата от У. длъжност на член на ЕП не може да бъде отнесена към нито една от изчерпателно изброените в чл. 3, т. 1-25 от ЗПУКИ. Действително съгласно чл. 3, т. 3 от ЗПУКИ народните представители са лица, заемащи публична длъжност. Нормата на чл. 3 от ЗПУКИ не може да се прилага разширително. В чл. 121 от Изборния кодекс е установено ясно разграничение между статуса на член на Европейския парламент и този на народен представител в националния парламент. Обстоятелството, че У. е избран пряко от гражданите на Република България за член на ЕП не го приравнява на народен представител от гледна точка на ЗПУКИ. Този извод се обосновава и от факта, че членовете на ЕП се групират по политически групи и са независими от държавите-членки, които са ги излъчили. Съгласно чл. 2 от Правилника за дейността на ЕП членовете на Европейския парламент упражняват мандата си независимо. Те не могат да бъдат обвързвани с каквито и да било указания и не могат да поемат задължителен мандат.Предвид тези съображения Комисията приема, че В.У. като член на ЕП не е лице, заемащо публична длъжност, по смисъла на чл. 3 от ЗПУКИ.

Ето какво гласи цитираният в решението член 121 от Избирателния кодекс:

Чл. 121. Статусът на член на Европейския парламент е несъвместим със:

........................................................

13. изпълняването на друга служба или извършването на дейност, която е несъвместима с положението на народен представител.

А несъвместимостта със статута/положението на народен представител е ясно и точно обяснена не къде и да е, че в Конституцията на Република България:

Чл. 68.

(1) Народните представители не могат да изпълняват друга държавна служба или да извършват дейност, която според закона е несъвместима с положението на народен представител.

Независимо че лично и неколкократно обърнах внимание на председателя на комисията Лозанов на този член 68 от Конституцията на РБ, той даже не е споменат в решението!!!

......................................................................................

След цялата тази сага сега „слугите на народа” ни показват откъси от тефтерчето на момчето за поръчки Филип Златанов, но на никой не му прави впечатление, защо в него не фигурират имената или инициалите на ЧЕП Вл. Ур.??? Всички обичат ЧЕП?

Минаха цели пет дни от момента на обиските на домовете на Лозанов (в София и Перник) до момента на оповестяването на избрани откъси от тефтерчето. Доста мощни облъчващи дози ще да са използвани, за да се заличи всичко свързано с ЧЕП Ур.?

И още нещо. Нито една поУитическа „сила”, нито един поУитик, нито една медия „не забелязва” липсата на ЧЕП-а в тефтерчето. НИТО ЕДИН ПОуИТИК, нито една медия или институция. Колко ли взривоопасно е изобличаването и справедливото наказване на този престъпник? Вече втори месец столицата се тресе от протести против системата. Най-цинично в протестите продължават да „участват” поУитици като Мартин Димитров (СДС), Иван Иванов (ДСБ – с Иванов говорих лично за Уручев на 21-ви март 2013 г. в гр. Кюстендил, а той ми отговори, че „нищо не може да се направи”), техния доскорошен съветник в НС, в комисията по енергетика, Емил Горанов и екс-министър Асен Василев – Прозрачното. Жалки нищожества!

Искрено се надявам, че когато неизбежно и в най-скоро време „геройствата и заслугите” на ЧЕП-а станат публично достояние и „щедро възнаградени” да не е станало прекалено късно.

Г. К.





Гласувай:
9



1. bojinkata - Жалки нищожества!
19.07.2013 11:06
Жалки нищожества!
цитирай
2. shitonyou - Георги, дано всичко излезне наяве! ...
19.07.2013 21:02
Георги, дано всичко излезне наяве! Представяш ли си колко ги е страх, да не излезне нещо? Аз мисля, че не им стига мъжество, за да го изнесат на преден план. Страх ги е за заплатки и лапкане, а може би и за живота им.

БНР май е единствената независима медия в България. Жалко.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9833889
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031