Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.07.2013 10:45 - Ядрената мафия демонстрира силата си.
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1865 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

През изминалата седмица, почти едновременно, се случиха четири интересни назначения на членове на ядрената мафия. Три от тях са в българкия и клон, а третото е на висш представител на висш представител на световната.

В Съвета на директорите на АЕЦ „Козлодуй” бяха върнати лицата Иван Генов и Александър Николов. За Председател на Агенция ядрено регулиране беше назначен Лъчезар Костов, на мястото на Сергей Цочев. За министър-председател на Египет беше назначен Мохамед Ел Барадей. Той е бивш Генерален директор на Международната агенция по атомна енергия (МААЕ) и лауреат на Нобелова премия за мир, за 2005 г.

Четири от упоменатите тук лица са свързани в един общ епизод, предизвикан от старта на моята битка с ядрената мафия, преди точно 5 години (10/07/2008). Това са Генов, Николов, Цочев и Ел Барадей.

Една седмица след като чрез видео клип разпространих новината за престъпната експериминтална експлоатация на рециклирано ядрено гориво в АЕЦ „Козлодуй” тогавашния изпълнителен директор Иван Генов, подчинения му Александър Николов и още един полупроводник са принуденида дадат безпрецедентна пресконференция (10/07/2008). Ето откъс от тази пресконференция, на която Генов заявява следното:

 image
Александър Николов, Иван Генов и Красимир Каменов на пресконференцията в София, на 28 септември 2008 г.

Искам да Ви кажа, че всяка горивна касета си има уникален номер, който не може да се дублира по никакъв начин. И тя си има досие, в което от стартирането на производството до връщането във Русия на отработеното гориво, всяка стъпка, следваща, във използването на горивната касета се описва във този паспорт и а… се връща след това във Русия, заедно с отработилото гориво. Контрола е изключително сериозен и щателен. Просто няма как ние да поръчаме гориво, кото е с конкретни номера на касети от Новосибирск и някак си под рафта, може би, а ТВЕЛ да ни достави гориво от завода в който се произвежда рециклираното гориво, който има лиценз за такова производство – това е машиностроителния завод в Електростал, край Москва. Просто такава схема не може да бъде реализирана. Тя е толкова абсурдна, че ъ... не мога даже да си обясня ъ... как им е дошла на ум. Но въпреки всичките доказателства, които има, че горивото е свежо ядрено гориво ние сме започнали процедура, аз съм се обърнал към агенцията за ядрено регулиране – г-н Тошев ме информира вчера, че е внесъл искане в ъ...  администрацията на Ел Барадей. От 10 часа а… нашият представите във агенцията трабва да е ъ... приет от г-н Барадей, да обсъждат въпроса за тяхното седействие, за да бъдат направени независими измервания на свежото ядрено гориво, което имаме на разположение във Козлодуй. Замерванията елементарно ще докажат, че това не е отработило-рецилклирано гориво,а свежо ядрено гориво. По простата причина, че във двата вида гориво, в рециклираното гориво съществуват изотопи на урана, които във свежото ядрено не съществуват. И със нормален гама-спектрометричен анализ това нещо може да бъде доказано. Аз ще направя всичко възможно представителите на зелената партия, които са а… сезирали прокуратурата за това а… нарушение, това престъпление с използването на рециклирано гориво също да присъстват на тези замервания. Могат да използват, ако имат и лицензирани свои прибори, за да се убедят и те на място, че т’ва нещо няма. Това е ъ... твърдението, което ъ... така най-късно във времето ние ще опровергаем, по простата причина, че трябва да се направи организацията и а… трябва да се направи а… проверката от хора, които някой няма да ни обвини после, че сме нагласили наши хора и сме ги манипулирали.

...............................................

Въпрос на журналист: Чисто хипотетично погледнато, ако проверката на международната агенция за атомна енергия покаже, че Вие използвате рециклираното гориво. Какво става по-нататък, какви действия и преки въздействия върхи централата щи има подобно развитие?

 

Иван Генов

Ами как да Ви кажа а… у… Просто за мен това няма как да се случи. Това е абсурд, но ако стане аз си подавам оставката, разбира се,отивам в прокуратурата и започват да ме разследват. По какъв начин съм допуснал да не се контролира качествено приемането на свежото ядрено гориво и по някакъв начин да са ме излъгали, да са докарали рециклирано.

В близките дни обещавам да публикувам цялата пресконференция, придружена с мои коментари.

В крайна сметка МААЕ, разбирайте Ел Барадей, не изпращат екип за проверка на ядреното гориво. Малко повече от два месеца след пресконференцията на Генов (28/09/2008) АЯР публикува „резултатите от проверката” на горивото, проведена от един единствен швед, без нито един външен наблюдател или паралелен проверяващ. Това е повече от достатъчно за да се заключи, че лицето Иван Генов най-нагло е излъгал, НО нито един български журналист не се обърна към него за да го попита: Защо излъгахте г-н Генов?

Ето какво се казва в официалното съобщение на АЯР от 28/09/2008:

Независимо от категоричния отговор на корпорация ТВЕЛ с оглед високата степен на обществен интерес, АЯР се обърна към Международната агенция по атомна енергия (МААЕ) с молба за помощ за извършване на съответните независими контролни измервания. В официалния си отговор МААЕ заяви, че извършването на такива измервания е извън нейната компетентност, свързана с безопасността. Според МААЕ подобна проверка е по-скоро търговски проблем и тя следва да бъде извършена от независима промишлена лаборатория.

Да се твърди, че използването на неизвестно/непознато ядрено гориво не е свързано с ядрената безопасност е все едно да се каже, че използването на кирка при израждане на бебе не е свързано с риска за живота на майката или плода. Но на ядрената мафия всичко и е позволено. Сега Генов и Николов вместо да са по затворите те са върнати на първите позиции в родната АЕЦ, а Ел Барадей стана премиер на Египет. Независимо от експерименталния характер на използваното рециклирано гориво родния клон на ядрената мафия успява да вдигне цената, на която го купува от поробителя, с над 500%, за последните 6 години. Миналата седмица Генов се закани до края на годината да го оскъпи още повече. Нещо да не е ясно?

По ирония на съдбада и заради естествената си некадърност имитираната „независима” шведска проверка не успя да докаже, че горивото не е рециклирано, НО успя да докаже нещо много по-интересно. По време на проверката от АЕЦ „Козлодуй” са изчезнали цели шест броя ядрено-горивни касети, което се равнява на три тона ядрен материал.

Те първа предстои да разберем къде се е дянало това ядрено гориво.

Г. К.







Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9837867
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031