Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.05.2013 10:27 - АЕЦ „Козлодуй” – няма друга такава кифладжийница?
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 3319 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 18.05.2013 10:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

На 30-ти април 2013-та година на сайта на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) се появява новината:

Персонални промени в ръководствата на АЕЦ "Козлодуй" и НЕК

Днес на свое заседание Управителният съвет на БЕХ взе решение за персонални промени в управителните съвети на АЕЦ "Козлодуй" и НЕК. В съвета на директорите на АЕЦ "Козлодуй" влизат Тодор Шопов и Валентин Груев на местата на Марина Армутлиева и Владимир Уручев.

Осемнадесет дни по-късно (18/05/2013) промените не са факт, а вместо това виждаме безпрецедентното еднолично управление на „гордостта” на родната индустрия – АЕЦ Козлодуй”, от доскорошният доставчик на детски закуски и санитарни материали Валентин Николов!!!

Направих снимка на интернет страницата на АЕЦ-а, за историята. Ето какво се вижда на нея (с кликване върху снимката тя се увеличава и става за четене):

 image

Вчера (17/05/2013) там все още се виждаха Марина Армутлиева и ЧЕП Владимир Уручев, а днес Валентин Николов е сам!!! Откакто АЕЦ-а се управлява от Съвет на директорите (СД), структура, въведена по времето на правителството на Иван Костов, за първи път имаме СД от един, единствен член и даже без председател. За малко повече от едногодишното управление на предприятието Николов трупа рекорд след рекорд. Под негово ръководство двата действащи енергийни блока успяха да спрат аварийно цели пет пъти (6-ти блок три пъти, 5-ти – два пъти)!!! Сега, безпрецедентно е едноличен „владетел”. Какво предстои?

Обърнете внимание на частта от визитната му картичка в сайта на АЕЦ-а: „Валентин Николов има дългогодишен опит в областта на мениджмънта, маркетинга и рекламата.

Забелязахте ли? Къде въпросното лице е натрупало този „дългогодишен опит”? Къде? Колко световно известни компании е сменил и на какви позиции? Май много искате да знаете?

Два рекорда вече са в джоба на Николов. Предстои трети? Кой ли ще е той? Какъв ли ще е той? Няма да дърпам дявола за опашката. Всеки от вас да си се довери на собствената си фантазия. Само ще отбележа, че още преди много месеци съм предупредил, този човек да бъде „вързан”, т.е. отстранен от АЕЦ-а.

Отделен въпрос е как стана така, че първоначално му беше поискана оставката от министър Асен Василев, на 23/04/2013, а няколко дни по-късно оставането му на чло на АЕЦ-а беше защитена лично от министър-председателя Марин Райков!!! Историята е интересна, но сега ще ви я спестя, но обещавам да ви я разкажа, когато Николов сложи в джоба си и третия безпрецедентен рекорд.

Използвам случая да кажа, че ЧЕП Владимир Уручев няма да се отърве единствено и само с освобождаването си от незаконно заеманите от него постове през последната година. Ще продължавам да полагам всякакви усилия, за да направя така, че да му се потърси пълна законова отговорност, за погазването на Конституцията и законите на Р България.

Г. К.





Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9863477
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930