Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.05.2013 12:44 - Балонът Стефан Гамизов. II
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 13183 Коментари: 2 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Откровено не ми се искаше пак да ви занимавам с героичната поза и реторика на лицето Стефан Гамизов, но съм принуден да го сторя, за да направя усилие да се отърва, а ако е възможно да отърва и повечето от вас, от досадното му, кухо, безпредметно и безполезно пустословие, което единствено и само ни губи времето, а също така успява и да вкара в заблужение не малко хора, относно истинските намерения и цели на тази особа.

Конкретните поводи за това мое усилие са честите появявания на негов постинги във Фейсбук в общия поток на размяна на информация с моите приятели там. Това ще рече, че с Гамизов имаме общи приятели във ФБ, които все още му вЕрват и се прехласват от „прозренията” му. По този начин искам да помоля приятелите си във ФБ или да престанат да пускат в общия ни поток „откровенията” му и да да бъдат така добри да се разприятелят с мен, за да не го сторя аз. Нямам против да си остават приятели с Гамизов и да си го четат до насита, но да бъдат така добри и да престанат да мултиплицират манипулациите му.

А още по-конкретен повод стана публикуването на следното негово съобщение, споделено оаш общ приятел, така че и аз да го видя и сега да коментирам:

Преди малко Министерството на икономиката и енергетиката разпространи информацията как цената на ел.енергията ще се "задържи" благодарение на поредното намаляване на цената в Марица Изток 2. Но никой не казва "благодаря" на българо-японския ни тим за това, че за последните 8 години превърнахме тази централа от развалина в най-ефективната централа на Балканите. И сега тази централа субсидира частнаната енергетика и по същество благодарение на нея енергетиката не е рухнала. Много хора ме питат, защо съм толкова безкомпромисен? Защото съм ръководил тим от хора, които за разлика от всички други направиха добро на българите в енергетиката...

 image
 

За автентичност си направих снимка на екрана, за да няма после хъката-мъката. От уважение към общите ни приятели (общо 70 на брой) съм изтрил образите на част от тях в левия край на снимката.

По-важното е обаче – вярно ли е това, което Гамизов твърди в постинга си? Нека проверим. Къде? В сайта на министерството? ОК! Снимката на новинарската страница на министерството е направена четири дни след съобщението на Гамизов.

 image 

Някой да вижда там, както казва „бореца” „Министерството на икономиката и енергетиката разпространи информацията как цената на ел.енергията ще се "задържи" благодарение на поредното намаляване на цената в Марица Изток 2”? не виждате? И аз не виждам. Но може би от МИЕТ са били разсеяни и са пропуснали да го напишат, след като преди това са се обадили лично и искрено, но саму на Гамизов, за да го информират? Нека тогава да видим дали пък няма следи от тази „блага вест” на интернет страниците на ТЕЦ „МИ-2” и ДКВЕР. (Всички снимки се уголемяват след кликване с мишката върху тях и така стават по-читабилни.)

 image

image

Много ясно се виждат датите на последните новини и тяхното съдържание. Всеки един от вас може сам лично да се разходи по страниците на тези институции и предприятието и да се убеди.

Какво излиза? Че нищо такова няма? Възможно ли е Гамизов сам да си го е измислил и сега да ни будалка? Попитах чичко Google. Той любезно ми предостави няколко странички, където подобна „партенка” се развяваше. Ще ви обърна внимание на само една от тях, а именно вестник „Стандарт”, където същият ден, 9-ти май 2013 г., е публикуван материала:

Стопират скока на тока

Най-голямата държавна ТЕЦ "Марица-изток 2" иска намаляване на тарифите си с 4,4%

 

Цената на тока най-вероятно ще бъде задържана въпреки прогнозите от преди около 2 месеца, че от 1 юли ще трябва да има увеличение с 3-4%, смятат хора от енергийния бранш (подчертаването е от мен). Причината е в търсенето на резерви по цялата верига на тока. Поредното доказателство за това е поисканото от най-голямата ТЕЦ у нас - държавната "Марица-изток 2", намаление на цената, на която НЕК изкупува тока й. На 30 април централата е изпратила писмо до ДКЕВР, в което предлага за периода от 1 юли 2013 г. до 30 юни 2014 г. един мегаватчас да се изкупува на цена от 63,86 лв. без ДДС. Това представлява намаление с 4,4% или 2,95 лв. спрямо сега действащата тарифа от 66,81 лв. за мегаватчас. Възможността за сваляне на цената на най-голямата ни ТЕЦ се държи на направената оптимизация на разходите на дружеството. Дори и регулаторът да одобри намалението, това няма да доведе централата до загуби, обясниха от "Марица-изток 2".

Ако ДКЕВР одобри поисканото сваляне на цената, това ще е сериозна крачка към задържането на тарифите за битовите абонати у нас, обясняват експерти.

Някой от вас да вижда позоваване на откриваем, разпознаваем, надежден и сигурен източник на информацията, освена „смятат хора от енергийния бранш”? По същият начин стоят нещата с информационните съобщения и в останалите „народополезни” медии. Защо „бореца” Гамизов, обаче, не си прави проверките и не е коректен към последователите си с вярна и проверима информация? Защо ли? Защо?

Обосновано предположени – сам си е платил или са му платили за разпространението на „партенката”. Като има пари да си плаща за реклама на сайта му по БНТ, защо да няма пари за пускане на тази заблуда в само едиа медия/агенция и после разпространението и е в кърпа вързано. Нали „новината е хубава”, защо да не „зарадваме” народа? Ако съдим по броя на стотиците одобрители на тази „блага вест”, видно от първата снимка по-горе, излиза че в България има не малко хора, които обожават да бъдат лъгани, а после и те самите да лъжат други хора. На принципа на пирамидата, на чийто връх стоят невидимите кукловоди на Гамизов, под тях той, под него последователите му във ФБ, сайта му и медийните му изяви, под тях техните приятели и познати и т.н.

По същият начин бих могъл да коментирам почти всички ФБ постинги на Гамизов, но ценя своето и ваше време, за разлика от някои негови последователи. Затова пак ще ги помоля – престанете да ме/ни занимавате с него.

Предварително благодаря!

Г. К.





Гласувай:
10



1. nmishev - Информиран
01.06.2013 19:57
Браво за разкритията! Добра информация.
цитирай
2. mercy - Гамизов, поредният боклук. Вижте ...
27.06.2013 13:47
Гамизов, поредният боклук. Вижте какво ми отговори, след като му зададох неудобен въпрос!
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10200729143984668&set=a.1378986848406.50723.1643958549&type=1&theater
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9839615
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031