Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.04.2013 10:14 - За мръсните гащи на един ядрен ЧЕП.
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 2779 Коментари: 2 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Няколко човека вече изгоряха до смърт, след самозапалване. Други ги спасиха, но останаха инвалиди за цял живот. Трети все още заплашват да го сторят. Краят на списъка не се вижда. Всички ги обединява мизерията до която са доведени от престъпната върхушка, владееща територията България.

Какво се случва на този фон по високите „етажи на власта”? Един член на Европейския парламент (ЧЕП), лицето Владимир Уручев в продължение на години безнаказано дерибейства в редиците на родната ядрена индустрия. Останалите 17 броя ЧЕП-ове по нищо не му отстъпват, защото упорито „не забелязват геройствата” на своя колега. „Не забелязват”, как колегата им Уручев тъпче Конституция и закони, само и само да източи още някой и друг милион, десети милион, стотен милион, милиард ... и по този начин да принуди към самозапалване още един българин, още десет, сто, хиляда, милион ... всички.

Вече няколко пъти съм писал по повод на това, че ЧЕП Уручев, „ковейки” законите и правилата по които да живеят 500 милиона европейци, същевременно успява да отдели време за членство в Съвета на директорите на АЕЦ „Козлодуй”, а също така и за членство в Управителния съвет на Държавно предприятие „Радио-активни Отпадъци” (ДПРАО).

На 3-ти септември 2012-та година аз и още един буден гражданин подадохме сигнал до Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, по повод закононарушенията на ЧЕП Владимир Уручев. Минаха повче от шест месеца, през което време комисията беше заета с харченето на вашите пари, за заплати, премии, командировки, семинари и оборудване на нови офиси, категория лукс, в центъра на София, на пешеходната отсечка на булевард „Витоша”. Решение по казуса ЧЕП Уручев нямаше. На третия ден от седмия месец след подаването на сигнала (06/03/2013) се наложи лично да се срещна с председателя на комисията Филип Лозанов, в повече от луксозната и прясно оборудвана с тежка мебел заседателна зала към личният му кабинет. След близо две седмици (на 19/03/2013) комисията е постановила решение, което можете да прочетете по-долу 1:1, но в продължение на следващите две седмици все не ни го изпращаше, нито пък публикуваше на интернет страницата си, каквата е практиката. Първоначално бяха публикувани решения взети от комисията след това за ЧЕП Уручев, но навярно след интервюто ми за програма Хоризонт на БНР, на 5-ти април 2013-та, където оповестих случая на всеослушание, те все пак са го публикували. Ето частта, в която комисията изиграва ролята на мръсното бельо на ЧЕП Уручев:

В хода на производството Комисията установи качеството „член на Европейския парламент“ на В.У.. Законът за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси /Обн., ДВ, бр. 94 от 31.10.2008 г., в сила от 1.01.2009 г./ се прилага спрямо всяко лице, заемащо публична длъжност. Чл. 3 от ЗПУКИ дава изчерпателна дефиниция за това кои са лицата, заемащи публична длъжност.

Заеманата от У. длъжност на член на ЕП не може да бъде отнесена към нито една от изчерпателно изброените в чл. 3, т. 1-25 от ЗПУКИ. Действително съгласно чл. 3, т. 3 от ЗПУКИ народните представители са лица, заемащи публична длъжност. Нормата на чл. 3 от ЗПУКИ не може да се прилага разширително. В чл. 121 от Изборния кодекс е установено ясно разграничение между статуса на член на Европейския парламент и този на народен представител в националния парламент. Обстоятелството, че У. е избран пряко от гражданите на Република България за член на ЕП не го приравнява на народен представител от гледна точка на ЗПУКИ. Този извод се обосновава и от факта, че членовете на ЕП се групират по политически групи и са независими от държавите-членки, които са ги излъчили. Съгласно чл. 2 от Правилника за дейността на ЕП членовете на Европейския парламент упражняват мандата си независимо. Те не могат да бъдат обвързвани с каквито и да било указания и не могат да поемат задължителен мандат.Предвид тези съображения Комисията приема, че В.У. като член на ЕП не е лице, заемащо публична длъжност, по смисъла на чл. 3 от ЗПУКИ.

Ето какво гласи цитираният в решението член 121 от Избирателния кодекс:

Чл. 121. Статусът на член на Европейския парламент е несъвместим със:

........................................................

13. изпълняването на друга служба или извършването на дейност, която е несъвместима с положението на народен представител.

А несъвместимостта със статута/положението на народен представител е ясно и точно обяснена не къде и да е, че в Конституцията на Република България:

Чл. 68.

(1) Народните представители не могат да изпълняват друга държавна служба или да извършват дейност, която според закона е несъвместима с положението на народен представител.

Независимо че лично и неколкократно обърнах внимание на председателя на комисията Лозанов на този член 68 от Конституцията на РБ, той даже не е споменат в решението!!!

Какво го бърка един ЧЕП, всички ЧЕП-ове, някаква си Конституция? Нормата по самозапалванията изпълнява ли се? Изостава??? Тогава ЧЕП Уручев да бъде назначен и за член на СД на ТЕЦ „Марица-Изток 2”, а ако и това не доведе до спазване на нормата да се помисли и за ПАВЕЦ „Чаира”. Има и други държавни енергийни предприятия.

(страниците на решението се уголемяват след кликване върху тях)

image

image
image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Г. К.



Гласувай:
5



1. mitjo - Този явно е голям глупак, щом си седи ...
09.04.2013 09:46
Този явно е голям глупак, щом си седи като бушон и чака да го гръмнат. Не знае ли, че незаменими боклуци няма и наближава времето да го отнесе в името на лицемерието. Умните хора на негово място сами си обират круште и си тръгват по живо по здраво. Явно е толкова заслепен от алчност, че настървението ще му отнесе главата.
цитирай
2. georgimet - Благодаря отново :)
15.04.2013 18:09
Безценна информация, благодаря ви, че просвещавате :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9833494
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031