Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.03.2013 10:06 - Мъртвата АЕЦ „Козлодуй”?
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 2224 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Народната мъдрост гласи, че за мъртвия трябва да се говорят само хубави неща или нищо. Какво се говори или не се говори за АЕЦ-а? Нека видим.

Датата е 27-ми февриари 2013 г. Влизам в читална зала №4 на Народната библиотека в София и пред очите ми попада „любимият” вестник „Капитал”, брой 8-ми, от 22-ри февруари 2013 г.Каква радост за очите и душата? „Най-демократичния”, „най-независимия”, „най-обективния” и какво ли още най-най-най, до безкрай. Зарадвах се, че е дошъл момента да ми се „отворят очите” за истината, за случващото се в татковината.

Вниманието ми беше привлечено от две статии, които се разпростираха на цели четири страници, което прави 8.33% от общия обем информация в броя и, защото и двата материала бяха свързани с енергетиката. Какъв късмет, а? Ето ги и двете статии:

Защо енергетиката беше толкова важна за ГЕРБ?

Какво става в прокуратурата?

Във вторият материал става дума за понижаването в длъжност на доскорошната заместник главен прокурор Галина Тонева, защото тя е опъвала „чадър” над „енергийната мафия”. И още по интересното в тази публикация:

Беше публикувана  заповед на Тонева от 2010 г., с която е създала организация за работа по делата за нарушения в енергетиката. Според публикациите с това си действие тя е иззела функциите на главния прокурор и е смачкала 12 дела. Заповедта е отпечатана на бланка на главния прокурор и с нея Галина Тонева възлага на прокурор Христо Граматиков да "контролира и координира действията по извършване на проверки и разследването по досъдебни производства", свързани с ТЕЦ "Марица-изток 2", "Мини Марица-изток", АЕЦ "Белене", "Цанков камък", ТЕЦ "Варна", НЕК (три дела), БЕХ, Електронния системен оператор, ДКЕВР.

По-досетливите от вас сигурно вече са забелязали? АЕЦ „Козлодуй” е „изпаднала” от „контрола” на зам. главният прокурор Тонева, а този интересен факт пък „не е забелязан” от автора на материала, неговия редактор, собствениците и хигиенистите в Иво Прокопиев-ата „Икономедиа”. Има АЕЦ „Козлодуй” - има проблем. Няма АЕЦ „Козлодуй” – няма проблем. Както би казал „бащата на народите” Сталин. Но не само в посоченият по-горе цитат отсъства въпросното предприятие. То не фигурира и не е споменато НИТО ВЕДНЪЖ на всичките четири страници заемани от двете статии!!! Какви изводи са възможни от така направената констатация? 

1. Такова предприятие не съществува.
2. Съществува, но е толкова малко и незначително, че не си струва да се хаби мастило и време на читателите, като се споменава.
3. Съществува и е най-голямото и важно за страната, но там никога не са се извършвали никакви нарушения, не се извършват и в момента и никога няма да се извършват престъпления, кражби и злоупотреби. НИКОГА! ТОВА Е НЕВЪЗМОЖНО! Поради тази причина то не е представлявало интерес по време на целия мандат на кабинета Борисов, поради което и не е споменато в първата статия.
4. Някога е съществувало, но отдавна е фалирало и вече не съществува.

Изборът е ваш. За разлика от ядрената мафия аз винаги ви давам право на избор между няколко вероятни алтернативи. Само ядрената мафия не ви дава право на избор, кога и с по колко да ви краде, облъчва, в прекия и преносен смисъл на думата, а също така и как и по колко да ви убива. Но въпреки това вие толерирате нейното съществуване и даже разрастване?

Аз си имам фаворит сред четирите варианта на извод, но сега няма да ви го натрапвам. Ще го сторя в близките дни и седмици.

Вместо това ще ви напомня, че въпросната медийна група получи цели три милиона лева, за период от три години (ноември 2011 – ноември 2014) от фондация „Америка за България” с основна задача – защита на американските интереси в АЕЦ Козлодуй”. Ето как е анонсирано това в сайта на фондация „Америка за България”:

Проектът ще допринесе за постигане на мисията на фондация „Америка за България” за укрепване на демократично общество в България като подкрепя независими медии и утвърждава високите професионални и етични стандарти в журналистиката. Изданията на „Икономедиа” ще съхранят своята редакционна независимост и ще укрепят водещите си позиции в отразяване на събития, в разследвания и анализи, които подкрепят реформите във важни обществени сектори и служат на интересите на гражданите на България.

Пак ли нещо не е ясно?

Г. К.




Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9842441
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031