Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.02.2013 10:04 - Ядрената мафия ви поздравява с хита: „Да го духате!”
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 3377 Коментари: 1 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Ето какво прелюбопитно четиво се намира на интернет страницата на АЕЦ „Козлодуй” ЕАД, подстраница: Нови мощности

Започна оценка на въздействието върху околната среда от изграждането на нова ядрена мощност на площадката на АЕЦ “Козлодуй”

На 26 ноември 2012г. „АЕЦ Козлодуй – Нови мощности” ЕАД подписа договор с избрания изпълнител за извършване на оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС) и изготвяне на Доклад за ОВОС на инвестиционно предложение за изграждане на нова ядрена мощност на площадката на АЕЦ “Козлодуй”

..............................

В резултат на преговорите, за изпълнител бе избран българо-испанския консорциум „Дикон-Аксиона Инж.”, учреден от българската Дикон Груп ЕООД и испанската „АКСИОНА Инхениериа“ – консултантски компании с богат опит и обширна експертиза в области, включващи проучвания на околната среда, екологични оценки и оценки на въздействието върху околната среда, в това число и на обекти от ядрения енергиен сектор, мониторинг и управление на околната среда по време на строителство и др. Предвижда се изпълнението на проекта да продължи между девет и дванадесет месеца. Стойността на дейностите по ОВОС е около 2 млн. лв. По време на изпълнението на дейностите по ОВОС ще бъдат ангажирани повече от 40 утвърдени български експерти, както и международни специалисти от Испания, Чехия и Румъния. (край на цитата)

И понеже, защото, обаче, до сега през живота си не бях чел или чувал нищо за избраната българска фирма реших да запълня белите петна на познанието си, като посетя интернет страницата на Дикон Груп ЕООД и лично да се убедя в „богатият им опит”, в каквото и да било, както твърди АЕЦ „Козлодуй”. Намирам и подстраницата Приключени проекти и О чудеса!, тя е празна!!! В центъра се вижда само едно „Скоро...”, което не ми прилича на приключен проект. От това което виждам се убеждавам, че тази „компания с богат опит” (според сайта на АЕЦ-а) няма нито един приключен проект до сега, но въпреки това е избрана да свърши работа на стойност над 2 милиона лева. Започнаха ли да достигат до ушите и съзнанието ви ритмите на новият хит на ядрената мафия? Харесва ли ви?

 image

 Слагам тук снимка на страницата, към дата 19-ти февручари 2013 г.. защото се опасявам, че скоро на нея ще се появят много "приключени проекти". (увеличава се с кликване върху нея)

Първо договора е сключен два месеца преди провеждането на цирка „референдум”, което за пореден път говори, че той е бил гавра с народа, понеже въпроса за бъдещото развитие на ядрената енергетика в България е бил вече практически решен и парите за това вече са били предадени на „най-опитните”. После не успяха да излъжат до 20% от имащите право на глас да им съучастват в измамата, та се наложи цели 40 часа да донаждат бюлетини, за да скалъпят жалките 20.22% активност. Накрая, по-малко от три седмици след „референдума” една от групичките, които ви агитираха да участвате и гласувате с НЕ правят ето какво:

„Парламентът да препоръча на кабинета да започне открит международен търг за строителство на нова ядрена мощност от поколение 3+ на площадка в АЕЦ "Козлодуй", предлагат депутатите от "Синята коалиция". Те внесоха днес проекторешение на Народното събрание във връзка с проведения на 27 януари национален референдум.”

Нещо неясно? Има ли още някой, който се съмнява във факта, че т.нар. „демократи” са отявлени бек-вокали на ядрената мафия в този нов хит? Те сигурно „не знаят”, че проекта за изготвяне не ОВОС е даден на куха фирма, за повече от два милиона лева, а също така и, че други милион и половина лева са заминали към фирмата на Богомил Манчев, за избор на площадка, за новия блок? „Не знаят”?

Изводите от това поредно разкритие могат да бъдат представени като една добра и една лоша новина. Добрата новина е, че 7-ми блок в АЕЦ „Козлодуй” никога няма да се построи! А лошата е, че независимо от това всички ние ще бъдем окрадени с нови стотици милиони, а още по-вероятно с милиарди лева.

Закодираното заглавие на хита се вижда в името на „опитната компания” Дикон, като за целта мислено го разделите на съставните му срички и си представите, че го произнасяте на английски. Посланията на ядрената мафия към хората са винаги завоалирани и не директни, което изисква определена доза въображение, за правилното им разчитане.

Този хит ще се върти из родния ефир в продължение на години. Пожелавам ви приятно слушане!

Г. К.




Тагове:   Козлодуй,   ОВОС,   7-ми блок,   дикон,


Гласувай:
7



1. chavdar01 - НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙ. И ТЕ ЩЕ ОТИДАТ В КАНАЛА!
19.02.2013 10:14
ЗАЕДНО С ГОЛЕМИЯТ "СПЕЦИАЛИСТ" ПО ЯДРЕНА ЕНЕРГЕТИКА,
ГЕРБЕРАСТА ВАЛЕНТИН НИКОЛОВ!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9842176
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031