Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.01.2013 13:06 - „Храна” за размисъл преди референдума.
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 10459 Коментари: 9 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Предлагам ви да видите два документални филма, френски и италиански, преведени на български, в които се показва и разказва това, за което никой от участниците в т.нар. „референдум” не желае вие да виждате и знаете.

Не е нужно да правите това непременно веднага, но би било хубаво да го сторите през някоя от близките вечери, преди референдума, за да разберете, защо е важно да не ходите на него. Заради предрешеното повторно удължаване на живота на съществуващите в АЕЦ „Козлодуй” блокове 5 и 6, и строителството на поне още един блок, а може би и втори, удвояването/утрояването на вече изработения ядрен боклук е гарантирано.

Няма да коментирам нищо от тях, защото те са достатъчно изразителни, за да ги разберете правилно.

Този случай не е, като да кажеш: Приятно гледане! Но все пак ги гледайте.

ОТПАДЪЦИ: Кошмарът на ядрената енергетика!

Ядрената измама.

Би било добре ако успеете да разпространите тези два филма сред колкото се може повече хора, пак преди референдума. Не е задължително това да става чрез моята страница. Важното е да се видят филмите, а не блога ми! Пускайте ги на Фейсбук страниците си, пращайте линковете (адресите) им през Скайп на роднини и приятели. Колкото повече хора ги гледат и решат че е безсмислено да се ходи на цирка „референдум” толкова повече шанс имаме да не се достигне желаната от всички „политици” граница от 20% на гласувалите.

Г. К.





Гласувай:
12



1. zaw12929 - ИМАМЕ САМО ЕДИН АЕЦ И ОТПАДЪЦИТЕ СЕ ...
15.01.2013 20:16
ИМАМЕ САМО ЕДИН АЕЦ И ОТПАДЪЦИТЕ СЕ ПРИБИРАТ ОТ РУСИЯ , ХОРАТА ЩЕ ИЗМИСЛЯТ КАК ДА ГИ ОПОЛЗОТВОРЯТ

фРАНЦИЯ ИМА 200 АЕЦ И ЦЕЛТА И Е ДА НИ ПРОДАВА ТОК, ЗАТОВА ПРАВИ ТАКИВА ФИЛМИ ГОСПОЖИЧКЕ МИЛА, ЗАТОВА НЕ НИ ДАВАТ ДА СТРОИМ. НЕ СЕ ХВАЩАЙ НА ВЪДИЦАТА НА МАНИПУЛАТОРИТЕ. ТЕ АМЕРИКАНЦИТЕ ГЛУПАВИ ЛИ СА, ЧЕ ИМАТ 400 АЕЦА, С МНОГО ПО СТАРИ И ОПАСНИ РЕАКТОРИ И КОЛКО МНОГО ОТПАДЪЦИ ИМАТ НА ТЯХ П Р А Т И Ф И Л М А !!!!!!!!!!!!!!!!!

КАКВО ДА СТАНЕ, ЗА ДА РАЗБЕРЕМ, ЧЕ НИ УНИЩОЖАВАТ?!
23 ГОДИНИ И НИЩО НЕ Е НАПРАВЕНО ЗА ВМЗ СОПОТ. ДЪРЖАВАТА Е РАБОТОДАТЕЛ И НЕ ИМ ПЛАЩА- НАЛИ ИМАШЕ ЗАКОН, АКО РАБОТОДАТЕЛЯ НЕ ПЛАЩА- ЗАТВОР Е В СЛУЧАЯ КОЙ ЩЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ??!!

НЯМА НИКАКВА НОВА ИНДУСТРИЯ НА МЯСТОТО НА ОНОВА, КОЕТО ИМАХМЕ.
НАЛИ Я ИЗКУПИХА ГОЛЕМИ ВЪНШНИ ЕВРОПЕЙСКИ ИНВЕСТИТОРИ, ЗА ДА Я НАПРАВЯТ НА СКРАП, ДОКАТО И ДНЕС НИ ХВЪРЛЯТ В ОЧИТЕ ПРАХ И ПЕПЕЛ ЯНЕВЦИ , ДА НИ УБЕЖДАВАТ КОЛКО ЛОША Е ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ И ЗАД ЗАВЕСАТА НА ЛЪЖИ СЪСИПВАТ ДЪРЖАВАТА.
НЕ НАПРАВИХА НИЩО И ЗА ЗА ОТГЛЕЖДАЩИТЕ ТЮТЮН НИКАКВИ НОВИ СЕЛСКОСТОПАНСКИ ВЪЗМОЖНОСТИ

СИГУРНО УПРАВНИЦИТЕ НЯМАТ ДРУГ ИЗХОД, ПОД НАТИСК СА, НО НИЕ МОЖЕМ ДА ГЛАСУВАМЕ С ДА ЗА БЕЛЕНЕ ЗА БЪЛГАРИЯ
цитирай
2. gikotev - Re: ИМАМЕ САМО ЕДИН АЕЦ И ОТПАДЪЦИТЕ СЕ ...
15.01.2013 20:40
САЩ има 104 действащи реактора, а не 400 АЕЦ-а, Франция има 58 действащи реактора, а не 200 АЕЦ-а. Атомните централи в двете страни са много по-малко от броя на реакторите, защото повечето АЕЦ са с повече от един реактор. В целият свят действащите реактори са около 430 броя.
цитирай
3. gikotev - Re: Ядрените отпадъци се неутрализ...
15.01.2013 20:42
Къде в света има действаща инсталация за неутрализиране на радиоактивни отпадъци (продукти на делението на ядреното гориво) с помощта на Браунов газ? Дайте линк?
цитирай
4. zaw12929 - Къде в света има действаща инста...
15.01.2013 22:19
gikotev написа:
Къде в света има действаща инсталация за неутрализиране на радиоактивни отпадъци (продукти на делението на ядреното гориво) с помощта на Браунов газ? Дайте линк?


НАПИСАХ "ХОРАТА ЩЕ ИЗМИСЛЯТ КАК ДА ГИ ОПОЛЗОТВОРЯТ"
Много неща, които ги няма днес, утре ще ги има
Това е грижа на Русия, която прибира отпадъците от нашите централи. Не ви трябва линк, а акъл, да помислите, как ще развиваме индустрия без ток, защото, няма да бъдем все колония. Има достатъчно умни българи, да вземат правилното решение.
цитирай
5. zaw12929 - НЕ ПЛАШЕТЕ ХОРАТА С ФИЛМИ ЗА ИОТПАДЪЦИ...
15.01.2013 22:21
gikotev написа:
САЩ има 104 действащи реактора, а не 400 АЕЦ-а, Франция има 58 действащи реактора, а не 200 АЕЦ-а. Атомните централи в двете страни са много по-малко от броя на реакторите, защото повечето АЕЦ са с повече от един реактор. В целият свят действащите реактори са около 430 броя.


ОКАЗВА СЕ, ЧЕ НИЕ ИМАМЕ САМО ЕДНА ЦЕНТРАЛА, А ДРУГИТЕ 100-200 ПЪТИ ПО ВЕЧЕ И НА ТЯХ РУСИЯ НЕ ИМ ВЗЕМА ОТПАДЪЦИТЕ
цитирай
6. gikotev - Re: Къде в света има действаща инста...
15.01.2013 23:03
Първият ядрен реактор в света е пуснат на 2 декември 1942 г. в САЩ. Вече повече от 70 години не е измислен начин за справяне с високо-радиоактивните и много дълго живеещи ядрени отпадъци. Няма да бъде открито и през следващите 700 и даже 7000 години! Как да вярвам на човек, като вас, който бърка реактор, с блок и централа, но ме обвинява в липса на "акъл"? Със сигурност е известно че ядрения боклук, който сега изнасяме за Русия един ден ще ни се върне. Вие ще го приемете ли в двора си, за да го обезвреждате. Просто отговорете, а не развивайте нови теории.
цитирай
7. patzolino - За брауновия газ -
16.01.2013 10:58
гледах едно филмче по ТВ+, което беше посветено на българинът, на чието име е кръстен въпросният газ. Дъщеря му се опитва да накара нашите подлоги в парламента да се застъпят за разработките и откритията на баща й, които са засекретени в Австралия (там той е работил до края на живота си).
Тя споменава за това, че с помощта на този газ може да се унищожат радиоактивните отпадъци от АЕЦ. Същият този газ, апропо, може да се използва като безумно евтина алтернатива на отопление. Но нали се сещате кога ще теглим една на "майка" Русия, ще затворим настоящите ТЕЦ-ове и ще започнем да се отопляваме за без пари.
Много ме е яд, че това филмче го няма в Интернет. Или поне аз още не съм го намерил. Беше страшно интересно и полезно. Жалко и че едва ли някога тези разработки ще видят бял свят... или поне не в БГ.
цитирай
8. patzolino - Видео за Браун газ:
16.01.2013 11:05
не знам дали има всичко, което гледах в онова предаване, но като прегледах отгоре-отгоре засягат същите неща, които и аз гледах:
http://vbox7.com/play:53834749
цитирай
9. mikii - Истина или измама?
21.01.2013 09:56
ИЗМАМАТА БРАУНОВ ГАЗ
Разлагането на водата чрез електролиза на водород и кислород е известно отдавна. Така получената смес от газове изгаря имплозивно. При подходящи условия може да се подаде към горелка с малък отвор и там да гори безопасно със син пламък. При изгарянето се получава вода. Все пак за да разложим водата с електричество е нужна някаква енергия. В най-добрият случай тя ще е равна на енергията получена при горене на газовете. На практика не е така – енергията вложена за разлагане на водата е по-голяма от тази получена при горенето. Ето защо използването на такъв тип горелки е неоправдано. Освен това при самото горене се получава вода, която попадайки върху нагряваният детаил се изпарява и така го охлажда.
При двигателите с вътрешно горена положението е още по-отчайващо. Сместа от водород и кислород изгаряйки намалява рязко обема си – т.е. – в цилиндъра на двигателя не би създала никакво налягане. Твърденията, че може да се задвижи двигател с вътрешно горена с подобно смес са лъжа – досега няма такъв работещ двигател. Но дори и да се направи двигател работещ на вакуумен принцип – сами можета да си направите сметката какво огромно количество газ ще е необходимо за да се захрани. Да допуснем, че двигателят ви е с работен обем 2000 кубични сантиметра /2 литра/ При 1000 оборота в минута това прави 2 000 литра газ! А при 3 или 5000 оборота???
Добавянето на подобна газова смес към обикновен бензинов двигател/или дизелов/ също не би допринесло с нищо за икономия на гориво или подобряване на работата му. Икономиите от порядъка на 30 – 40% са измислица.
Пиша това защото лично съм разлагал вода с електричество и изгарял в горелка. Експерементирал съм при различни напрежения и токова с различен брой пластини в електролизера. Например при 10 пластини с размер колкото ученическа тетрадка и 36 волта захранване токът е от порядъка на 10 – 15 ампера!!! Това прави над 360 вата. Полученият пламък е с мощност колкото на запалка - гори със син пламък – наподобява горелка но когато го насоча срещу ръката си веднага се получава конденз от вода . При опит да разтопя метал – например домакинско алуминиево фолио - не се получи нищо освен конденз на вода върху фолиото и леко загряване – едва ли повече от 100 градуса.
Твърдението, че има някаква тайна резонансна честота на водата при която рязко се ускорява реакцията също е лъжа. Катализатор също не съществува.
Много от клипчета разпространени в интернет показващи работатана такава горелка са измама. Използвани са горелки на пропан или друг горлив газ.
И защо „Браунов газ” ??? 100 години преди раждането на Илия Вълков електролизата ни е била позната.
miki57@abv.bg Милко Милков

цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9835554
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031