Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.01.2013 13:20 - „Демократи” за смърт на България (ДСБ) „къртят мивки”.
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 3785 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

След като миналата седмица показах, как инициативния комитет на ДСБ, за предстоящия „референдум” пледира за удвояване на ядрените отпадъци, които да се завещаят на десетките хиляди бъдещи поколения на България, в социалната мрежа Фейсбук се получи огромен резонанс. Само на моята стена и на стената на групата „Спри АЕЦ „Белене”” общият брой на коментарите надвишава 300, а статията е споделена на поне още 19 стени. Съвсем разбираемао и очаквано на някои от членовете и феновете на ДСБ тази констатация не им хареса и най-меко нарекаха фактите мои „интерпретации”, а малка част от тях си позволиха и доста остри нападки и квалификации. Искам да ги уверя, че на мен са ми през носната кърпа техните безпочвени нападки и заклинания. Както казах и в предишната статия истината ми е неизмеримо по-скъпа и нищо не би ме спряло, за да я показвам на хората. И за да не остане и капка съмнение, че съм бил и съм на 100% прав ще се обърна към самите членове на ИК на ДСБ, за потвърждение на моите твърдения. По ирония на съдбата, часове преди предната ми публикация въпросният ИК е дал пресконференция, с която стартират (дрз)информационната си кампания. Сега всеки един от вас, който има желание и търпение (около един час) може лично да изгледа/изслуша цялата пресконференция и да се убеди, кой крив и кой прав. Ето я и нея:

АЕЦ „Белене” означава за десетилетия напред ниски доходи за българските граждани и непосилно високи цени на електроенергията.

Бих могъл да се впусна в дълги и сложни опровержения на множеството манипулации, излизащи от устата на тези люде, но ще ви спестя досадата и ще се огранича само до най-фрапиращите.

Георги Касчиев заявява, че проблема със съхранението на отработилото ядрено гориво от „Белене” не е решен, но забравя да каже, че същия проблем стои и пред „Козлодуй”, но въпреки това няма нищо против да се строи нов блок, който да произведе още боклук. Същият този усложливо е „забравил”, че именно когато той оглавява „Агенция ядрено регулиране” (1997-2001) на блокове 5 и 6 е стартирана мащабна и много скъпа (един милиард лева) „модернизация”, която вече е удължила проектния ресурс на двата блока от 40 на 55 години (до 2042 и 2046 г., съответно). Вместо това сега пледира за нов харч от 266 милиона евро, за ново удължаване, но вече от 30 до 50 и после с още 10, до 60 години.

В отговор на журналистически въпрос Касчиев обяснява, защо строителството на 7-ми и даже на 8-ми блок в Козлодуй нямало да бъде нова ядрена централа, нито, даже, нова ядрена мощност!!!! Умопомрачително! Уважаеми членове и фенове на ДСБ, представете си само за минутка, че през лятото вие сте си направили пристройка на къщата, но дойде зимата и нея също трябва да я отоплявате. Не ли? Такааааа... За целта вие си купувате нова печка, пълните я с дърва и въглища и пей сърце. Не ли? Според Касчиев, обаче, това не е нова печка, защото щяла да ползва съществуващата инфраструктура на къщата, а това че ще произвежда допълнително количество сгурия (в нашия случай радиоактивен боклук) е нещо, което не заслужава нашето внимание. Разбрахте ли? (Болшинството от съоръженията на затворените вече блокове, за които той твърди, че съществуват и ще се се ползват от НЕ новите 7-ми и 8-ми не може да се случи, защото технологичните разлики между блокове с реактори ВВЕР-440 и ВВЕР-1000 не го позволява. Да не говорим, че въобще не се знае къде ще бъде площадката на 7-ми блок. В момента Богомил Манчев "усвоява" едни милон и половина лева, за да "реши". Но Касчиев знае, че вие не знаете това и с наслада ви будалка.)

ДС доносника Хабов (Иван Хинивски) също надълго и на широко обяснява как радиоактивния боклук от „Белене” щял да се остъклява и връща от Русия у нас, но не се сеща да каже, че абсолютно същото се отнася и за боклука от АЕЦ „Козлодуй”. Пак той, също, много добре знае за предната „модернизация” на блокове 5 и 6, но и той е с амнезия. Никой от нападащите ме във ФБ членове и фенове на ДСБ не ми обясни, как „демократите” си хортуват с ДС доносника Хабов? Подробности.

Огнян Минчев, колко артистичен и „заклеймяващ” партията на Крадците. Вече съм разказвал тук, как въпросния „политолог и демократ” лапка 95 000 лева, от фондация „Америка за България”, за да говори за Белене, отклонявайки вниманието от престъплението Козлодуй.

Неколкократно, в дискусиите във ФБ задавах въпрос на членовете и феновете на ДСБ дали биха приели новопроизведения ядрен боклук в собствените си дворове, но никой не ме удостои с отговор. Същото попитах и Иван Иванов, лидера на комитета, на стената му във ФБ. Отговор – нула! И друго питах феновете и членовете – защо ДСБ си затварят очите пред острия конфликт на интереси, в който се намира ГЕРБерския ЧЕП Владимир Уручев, бидейки едновременно евродепутат и член на управите на АЕЦ „Козлодуй” и на ДП”РАО”? Глас в пустиня. Вместо това ето едно от заклинанията.

Jenia Georgieva

До каква степен на глупост, приближаваща се направо до дебилитет може да се докара човек, когато се втренчи френетично в един фокус! Ало, Зелените и Георги Котев-ци, вие давате ли си изобщо сметка, че не друг, а именно БСП и поддръжниците на Белене са тези, които имат сметка да объркват хората, като им твърдят, че въпросът на референдума включвал не само нова ядрена централа, но и нови мощности /напр. в Козлодуй/ - за да подведат и хора, които са против Белене, но не са изобщо против ядрената енергетика, да вземат, че да гласуват ЗА. Изведнъж, видиш ли, точно Зелените и Георги Котев-ци отиват на същото! Отменят БСП -то от тази манипулацийка!

Ало, Зелените и всякакви Георги Котев-ци и тем подобни, дайте си сметка какво ще обслужи това!
Подавайте яснота, че въпросът е относно нова ядрена централа. А не относно нови ядрени мощности! Както прави Инициативният комитет с председател Иван Иванов! Подавайте яснота, че въпросът е относно нова ядрена централа. А не дали сме за или против ядрената енергетика. ЗАЩОТО АКО ВНУШАВАТЕ ТОВА, БРОЯТ НА ГЛАСУВАЩИТЕ ЗА ще нараства!

Алоо, Георги Котев, Зелените и другите противници на ядрената енергетика изобщо, щом сте противници цялостно на ядрената енергетика, нали сте и против нова ядрена централа, бе?! Нали така?!

Е, ТОВА Е , КОЕТО СЕ РЕШАВА В МОМЕНТА!

Имате да съдействате на инициативния комитет, който е ПРОТИВ.

А не да омешвате всички въпроси в един кюп. Това е най-сигурният начин никога нищо да не се реши конструктивно. И да допринесете за яко нахакване ТУК и СЕГА! От страх да не би да се нахакаме някога си!

Времето не е вълмо от всички моменти на куп! Има СЕГА, бе аланкоолу! Чувал ли си го това понятие? Различаваш ли сегашно от бъдеще време?

Ей, това човешките същества сме способни да се докарваме до пълен дебилитет - с лекота!

Накрая само ще каза, че далеч не всички членове и фенове на ДСБ изпаднаха в до такова състояние, както цитираната по-горе. Това ми дава надежда за тези хора.

 Г. К.





Гласувай:
4



1. tanika - Отново само комунягите са единни - ...
05.01.2013 11:06
Отново само комунягите са единни - така и трета руска ядрена централа ще ни натресат!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9833549
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031