Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.12.2012 10:39 - Комисия брани престъпния ГЕРБерски ЧЕП Владимир Уручев?
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 3805 Коментари: 2 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Да напомня пак, че ЧЕП означава член на европарламента. А комисията е за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси. Същата, която преди няколко месеца „изпържи”, по поръчка, една друга подлога – екс-министър Тр. Тр.

На 3-ти септември тази година подадох в тази комисия искане за разследване на ЧЕП Уручев, който се намира в троен и много дълбок конфликт на интереси, бидейки едновременно ЧЕП, член на СД на АЕЦ „Козлодуй” и член на УС на Държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци” (ДПРАО). Срока за отговор е 2 месеца.

В началото на третия месец посетих комисията, за да се информирам за хода на разследването.  Секретарката на входа на офиса, Емилия Бишева, отиде в една от стаите, за да узнае как вървят нещата и след 10 минутен инструктаж се върна при мен, за да ми каже, че по случая се работело, били пратени питания по институции, за да се „събирали доказателства”. Срока от 2 месеца бил препоръчителен, а не задължителен и още ред небивалици, които прилично ме разстроиха. Тръгнах си.

След още един месец получих следното писмо от комисията (с кликане върху снимката се уголемява и става читабилна):

 image

Излиза че за повече от три месеца члена на комисията, юриста който се занимава със случая е успял единствено и само да установи факта, че подавайки искането си не съм бил посочил ЕГН! Когато на следващият ден отидох, за да си дам ЕГН-то попитах същата секретарка Бишева, защо не ми е посочила този пропуск още на етапа на приемането на сигнала тя ми отговори, че това не било нейно задължение, а на юриста от комисията!!! Това е все едно, когато се регистрирате в хотел, не администратора на рецепцията да провери правилното попълване на картата, а това да прави собственика или директора? Обвиних я, че с действията си комисията защитава престъпната дейност на ЧЕП Уручев, но тя ми се видя достатъчно дебелокожа, за да се трогне. Не ми отговори и на въпроса за бързото поръчково „изпържване” на Тр. Тр., за разлика от настоящата мудност.

През това време ЧЕП-а продължава да дерибейства и да си развява коня, на трите горещи стола, на които седи, а също така успява и да отскочи до родния си смолянски край и там също да попалува малко. За последното ще ви разкажа допълнително друг път.

А сега искам да завърша с един любопитен факт. В същата сграда на въпросната комисия се намира и централата на ПП ДСБ. Но понеже, защото, обаче, ДСБ и ГЕРБ са съпартийци, на европейско ниво, по линия на ЕНП, партията на Иван Костов „не забелязва” геройската саможертва на Уручев, който се труди на три фронта, по 24 часа на ден и не вижда никакъв конфликт на интереси в действията му. Вместо това тази партия се занимава със създаването на инициативен комитет, който в следващия месец да ви „облъчва”, че няма нищо по-хубаво от удължаването на живота на блокове 5 и 6 в АЕЦ „Козлодуй” и построяването на нов 7-ми блок. Но и за този трик ще ви разкажа друг път. Все пак до „референдума” има още доста време.

Г. К.




Гласувай:
7



1. mitjo - Защо се мотаят толкова време с от...
18.12.2012 12:13
Защо се мотаят толкова време с отговора, щом проблемът бил в липсата на ЕГН?
цитирай
2. mitjo - http://www. youtube. com/watc...
24.12.2012 00:54
http://www.youtube.com/watch?v=MKKz45ORPQQ
В началото казват, че всичко тръгва от "желание" за икономии.
Чух в едно предаване, че в родния АЕЦ (за разлика от цялата ни дъргава) нямало дискриминация спрямо ромите. Интересно защо ли? Това разбира се е реторичен въпрос, както е реторичен въпросът защо разносвач на закуски е шеф на АЕЦ, а пожарникар управява държава. Това не са хора, които вършат работата, която се предполага от длъжността, а ратаи, които изпълняват поръчки.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9836846
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031