Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.11.2012 09:14 - Интервю за програма Хоризонт, БНР, пълен запис от 21.11.12. Референдумът за АЕЦ "Белене" е предрешен.
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 2698 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
Резюмето на БНР:

Аз не съм просто против АЕЦ "Белене", а съм против цялата ядрена индустрия не само в България, но и в целия свят. Имам опит повече от 20 години в тази индустрия и наблюденията ми, особено в последните 5 години, сочат, че тя в никакъв случай не може да бъде за мирни цели и не може да бъде хуманна, полезна за хората. Това заяви в предаването "Нещо повече" ядреният физик Георги Котев.

Според него Агенцията за ядрено регулиране прикрива нарушения в АЕЦ "Козлодуй" за аварии. Той добави, че има десетки доказателства за твърденията си.

Мандатът на настоящия председател на Агенцията за ядрено регулиране изтече през август, но до ден-днешен той не е сменен, не е назначен нов председател, на него също не му е даден нов мандат. Има една мъгла около това, но за разлика например от Конституционния съд никой не се сеща да погледне към Агенцията, коментира Котев и добави мнението си, че това е удобната личност.

Моите изследвания в областта на ядрената индустрия в исторически план до днес доведоха до извода, че Международната агенция по атомна енергетика е генерален щаб на Третата световна ядрена война. След като изводът ми е, че ядрената индустрия не може да бъде хуманна, мирна и полезна за хората, целта на Агенцията е да прикрива този факт и да лъже, подчерта ядреният физик.

Котев коментира и предстоящия референдум: Формално няма абсолютно никакво значение дали резултатът ще бъде обявен "да" или "не", дали ще бъде легален или непризнат от ЦИК. Това няма никакво значение, защото на практика хората са подведени. Референдумът е предрешен с факта, че в момента в "Козлодуй" се харчат милиони левове, за да се подготвя почвата за изграждането на Седми блок, а също така са предвидени 266 млн. евро за удължаване живота на Пети и Шести блок. Тези две неща обезсмислят референдума, защото на практика те ще построят и ще удължат съществуващите мощности до ниво да произведат същия ядрен боклук, който би бил произведен в "Белене". Моят апел към българските граждани е да не ходят да гласуват, защото вече са излъгани.

Котев потвърди, че западноевропейските държави, които експлоатират ядрени мощности, изнасят ядрения боклук в Русия. Неговите изследвания сочат, че този ядрен отпадък се рециклира в Русия и от 2004-а година се изпраща в България за експериментални експлоатации. През 2011-а година ЕП гласува с огромно мнозинство легализиране на това престъпление, подчерта още той.

Пълният запис на интервюто можете да чуете ТУК.

Благодаря на госпожа Емилия Антова, за добрата предварителна подготовка и коректното поведение по време на интервюто!

Г. К.




Гласувай:
3



1. mitjo - http://www. youtube. com/watc...
23.11.2012 22:40
http://www.youtube.com/watch?v=SG4c97xXx84&feature=related
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9842360
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031