Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.09.2012 12:42 - При ядрената мафия проститутките плащат на клиентите!
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 3844 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Повод за тази констатция ми дават две паралелно случили се събития от отиващото си лято 2012. Първото от тях е заявена обществена поръчка от АЕЦ „Козлодуй”, с официално название Инженерно-консултантски услуги по научно-техническата поддръжка при експлоатация на блокове 5, 6. Второто – официалното информационно съобщение на централата:

От 3 до 5 септември Валентин Николов, изпълнителен директор на “АЕЦ Козлодуй” ЕАД, бе на работно посещение в Москва по покана на компанията ОАО “ТВЕЛ”, производител на ядреното гориво за българската атомна централа. В руската столица Валентин Николов имаше среща с Юрий Оленин – президент на ОАО “ТВЕЛ”, по чиято лична инициатива бе организирано посещението.
По време на разговорите изпълнителният директор на “АЕЦ Козлодуй” ЕАД представи изпълнението на дейностите по проекта за продължаване на срока на експлоатация на 5 и 6 блок. В тази връзка бяха разгледани въпроси, свързани с плановете на АЕЦ “Козлодуй” за използване на усъвършенствани горивни касети, предназначени за реактори тип ВВЕР-1000, преминаването към работа на 5 и 6 блок с удължена горивна кампания и оптимизирани цикли на използване на ядреното гориво. Обсъдени бяха и основните етапи и дейности, свързани с прехода на реактори ВВЕР-1000 към работа на повишена топлинна мощност до 104%.

В рамките на визитата Валентин Николов посети завода за ядрено гориво ОАО “Машиностроительный завод”, където се запозна с производствения процес.

И така, имаме заявена обществена поръчка, датирано на 26.07.2012 г., в официалния регистър за ОП и малко повече от месец след това разговори за ново ядрено гориво, водени от доскорошния доставчик на детски градини и ясли! Каква е връзката между тях? За да стане ясна връзката ще трябва да се върнем с около 4 и половина години назад, когато по искане на агенти от ДАНС станах пряк свидетел на провеждането на тръжна процедура по възлагане на ОП с абсолютно същото съдържание и смисъл. Случаят е описан подробно в книгата „Ядреналин”, но за ваше удобство, а също така и за пълнота на картината, ще сложа тук този „Доклад до ДАНС”.

Казано на кратко тези „инженерно-консултантски услуги” са абсолютно ненужни за АЕЦ „Козлодуй”. Какво представляват те? Ние, физиците-теоретици, избираме схемата за зареждане и пресмятаме прогнозното поведение на ядреното гориво, за предстоящата горивна кампания (времето между две презареждания на даден реактор). След това така получените и добре обработени резултати, заедно с данните от реалната експлоатация на горивото, по време на предходната кампания ги изпращаме на руснаците. Става дума за Руския научен център „Курчатовски институт” (РНЦКИ) – неизменен получател на въпросните обществени поръчки, през годините. Руснаците получават даром нашия труд, а след това формално пускат изходните условия на задачата през абсолютно същия софтуер, с който работим и ние, защото сме го закупили от тях, и естествено получават абсолютно същите резултати. След което ни дават „разрешение” да заредим и горим, така както сами сме си определили.

Казано по-просто, ние отсяваме пясъка от чакъла и след това изпращаме само пясъка на руснаците, за да може те да го пресеят през абсолютно същото сито и да ни кажат, че той (пясъка) е вече изгоден за употреба. А може и въобще да не се и напъват да отсяват отсятото. Защо им е да го правят? Блага работа, не ли? Заедно с това им даваме и „историята” на пясъка от предишното пресяване, приблизително преди около година. Тази „история” им е особенно важна, защото от нея зависи бъдещото използване на пясъка и реализацията му на пазата.

А видяхте ли в обявата за ОП: „Прогнозна стойност без ДДС 888250 EUR”? С ДДС прави над 1 милион евро! И това е само „прогнозна” стойност. Ако прочетете по-внимателно „Доклада до ДАНС” ще придобиете по-реална представа, за това как се формира реалната стойност. Пак там можете да видите, че цената на същата „услуга”, за 18 месеца, през 2006 г. е била 130 000 евро. Година и половина по-късно, за същата „услуга” и за същия срок (18 месеца) тя скача на около 340 000 евро. Сега, три години по-късно цената за същата „услуга”, за два пъти по-дълъг срок (36 месеца) скача с цели 50% и вместо да е около 680 000 евро тя е над един милион! Без никакво съмнение още на етапа на тръжната процедура ще договорят цена около, а може и над един милион евро.

ЗАЩО СЕ ДАВАТ ТЕЗИ ПАРИ?

За да се отговори правилно на този въпрос е нужно да се върнем пак малко назад във времето. Подобни услуги са оказвани от РНЦКИ в първите години на експлоатация на блокове 5 и 6, стартирала през 1987 и 1991 години, съответно. През 1996 г. тази практика, съвсем естествено, е прекратена, защото ние вече сме натрупали достатъчно опит и познания, и не е нужно да се харчат излишни пари за дублиране на дейности. В продължение на цели 10 години ние, физиците на АЕЦ „Козлодуй”, съвсем спокойно и без никакви проблеми си вършим работата по прогнозиране и следене на работата на ядреното гориво.

НО през 2004 г. е стартирана схемата с експерименталното използване на рециклирано ядрено гориво! На руснаците спешно им трябва обратна информация за неговото поведение, защото преди това не са го проверили на тяхна АЕЦ, а правят това за първи път у нас! И тук някой от тях се е сетил да предложи на нашите „експерти” да възобновим инженерн-консултантските „услуги”. Ей така, без абсолютно никаква причина и основание. Освен, за да могат руснаците да си събират свръх ценната информация, за поведението на експерименталното, рециклирано ядрено гориво. И нашите продажници не се замислят нито за миг. Приемата да дават информацията на руснаците, но вместо да искат от тях да си плащат за това, както се случва при всяка една нормална и коректна сделка, в това число и във всеки уважаващ себе си бардак, в нашия случай „обслужената мома” плаща на клиента. Чат? Не се хващайте за разминаването във времето. Независимо, че старта на експеримента е започнал през октомври 2004 г., а договорите за консултантските „услуги” стартират от 2006 г., руснаците са си получили цялата информация, за поведението на новото гориво, със задна дата. Позволете ми сега да не навлизам в подробности, защо това е така и как точно е станало.

Вече много години е известен факта, че ЯМ провежда експеримент с рециклирано ядрено гориво, но вместо руснаците да плащат на АЕЦ „Козлодуй”, нашите им плащат и то като за нормално, произведено от природен Уран и предварително тествано гориво. След толкова години, чак сега, когато видях да се случват едновременно двете събития, посочени в началото, на мен ми „светна лампичката”, за смисъла и „необходимостта” от тези т.нар. консултантски „услуги”. Сега вече става ясно, че през цялото време сме си плащали не само за провеждането на експеримента, но също така сме си плащали и за това, да предоставяме резултатите от него на експериментатора. Но не само сме го правили в минало време, но съдейки и по последните събития ще продължават да го правят още дълги години занапред.

Сега вече можем да се спрем и на разговорите на доставчика на детски градини и ясли Николов в централата на ТВЕЛ, доставчика на ядреното гориво за АЕЦ „Козлодуй”. „В тази връзка бяха разгледани въпроси, свързани с плановете на АЕЦ “Козлодуй” за използване на усъвършенствани горивни касети, предназначени за реактори тип ВВЕР-1000, преминаването към работа на 5 и 6 блок с удължена горивна кампания и оптимизирани цикли на използване на ядреното гориво. Обсъдени бяха и основните етапи и дейности, свързани с прехода на реактори ВВЕР-1000 към работа на повишена топлинна мощност до 104%.

Това следва да ни каже, че досегашния експеримент ще бъде продължен, но с нов вид ядрено гориво. Ако въобще може да се вярва на официални съобщения идващи от средите на ядрената мафия? Защо съм подозрителен ли? Много просто. Защото на страниците на този блог вече е показано и доказано, че заявените в съобщението цели „удължена горивна кампания” и „работа на повишена топлинна мощност до 104%” са отдавна постигнати! Това е подробно описано в следните две статии:

На фенове на Тр. Тр. - едно от последните му „геройства”.

Докато затварят „Белене”, как помпат реакторите в „Козлодуй”.

Какво се получава на практика? Излиза, че ни се пробутва пореден фарс. Нещо вече реализирано ни се представя за предстоящо. Защо ли? И този отговор е лесен. Новата схема, за удължаване на горивните кампании и работа на повишена мощност, е реализирана „тихомилком” с надеждата, че никой извън телените огради на АЕЦ-а няма да разбере, какво се върши вътре. Целта е да се избегне разобличението, което се получи с рециклираното гориво. Но не би! И този път издънка след издънка води до разобличаване на поредната престъпна схема. Но независимо от това ядрената мафия продължава да си играе по предварително разписания сценарий, според който сега е момента да ни съобщят „благата вест”, че ще ни бъркат още по-дълбоко в джобовете. Защото, след като проститутките си плащат на клиентите те би следвало да вземат тези пари от някъде. Не ли? А от къде другаде да ги вземат освен от всички нас, чрез цената на тока.

И за да не останете с неправилното впечатление, че Валентин Николов, шефката му, еколожката Марина Армутлиева и „съветника” му ЧЕП Владимир Уручев са единствените проститутки в този долен бардак ще ви покажа и списък с най-низшата и мръсна част от персонала. Да, да. Това са моите бивши колеги. В самото начало на този списък ще видите и българската институция, която следи за реда и „законносттта” на дейностите в бардака наречен АЕЦ „Козлодуй”. Този списък е изпратен до тази институция, през месец август 2008 г., в опит да се имитира „санитарна дейност” в бардака. Да, Д(АН)С е институцията гарантираща вашата минала, настояща и бъдеща мизерия, гарнирана с постоянния риск от радиоактивно облъчване. В това няма никакво съмнение.

image

image

Сигурно сте се досетили, че липсващият №2 от списъка съм аз. Махнах името си, защото към момента на изготвянето на писмото до ДАНС аз вече повече от два месеца съм в отпуск, минало е близо месец откакто публично съм обявил характера и същността на извършващото се престъпление, а след около месец след това (10.09.2008) съм освободен (не уволнен, а освободен!) от централата. А за да върна жеста на този, който ме е поставил в списъка, №1 в него, ще поставя негова снимка тук, за да можете, когато видите на улицата да го познаете и да муу „благодарите” за усилията, които полага „тази труженичка”, за вашето благоденствие.

image

Снимката не е колаж или монтаж, а съвсем оригинална. Направил съм я лично със сообствения си мобилен телефон.

Г. К.




Гласувай:
4



1. uff - ЯМ
30.09.2012 09:57
ЯМ в България има много по-големи измерения от Козлодуй, дори в исторически план.

Впрочем, попитай онзи наш познат, с какво правят фракинга за шистов газ! Не е ли с малки термоядрени(да не замърсят газа) заряди! И не съм ли му дал инфо? Но какво прави той???
Обичаш сметките - направи тогава калкулация, колко цистерни с химически взривове ще са нужни за имитацията на няколко десетки килотона взрив, от проектите за добиване на газ, към плана "Плоушеър". И как се набутват толкова взривове там-долу, при онова налягане и топлина???
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9840146
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031