Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.09.2012 09:17 - ГЕРБ-ерски ЧЕП тъпче Конституцията и законите.
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 6202 Коментари: 3 Гласове:
5

Последна промяна: 11.09.2012 10:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ЧЕП означава Член на Европейския Парламент. А вие какво си помислихте?

И сигурно веднага се досетихте, че пак ще става дума за ЧЕП Владимир Уручев, от ПП ГЕРБ, бивш главен инженер на блокове от 1 до 4 в АЕЦ „Козлодуй” ЕАД, а понастоящем, освен „политическите си ангажименти”, се подвизава и като член на Съвета на директорите в родната АЕЦ, а също така и член на Управителния съвет на Държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци” (ДПРАО). Няма да се учудя ако скоро разберрем, че е поканен и в ръководството на американската програма за космически изследвания НАСА. Не може да му се отрече таланата на този ЧЕП. Но сигурно ще се запитате, как е възможно това? Как е по силите и възможностите на един единствен човек да изпълнява толкова много и толкова отговорни задачи едновременно? Но да допуснем че може, тогава как това е уредено от закона? Нека видим.

Владимир Уручев е избран за ЧЕП по „Закон за избор на ЧЕП от Република България”. Член 2 на този закон постановява: „Статусът на ЧЕП е несъвместим с:”. Следват цели единадесет точки в които се изброяват конкретни длъжности, но те явно не са допаднали на Уручев, поради което той се е ориентирал към точка 12, на същия член 2, която гласи: „изпълняването на друга служба или извършването на дейност, която според закон е несъвместима с положението на народен представител.” Остава сега да проверим цялото законодателство, за да видим дали случайно Уручев е нарушил статусът на ЧЕП.

Не е ли най-добре първо да погледнем в основни закон на страната – Конституцията на РБ? Ето какво казва тя:

Съгласно чл. 68: народните представители не могат да изпълняват друга държавна служба или да извършват дейност, която според закона е несъвместима с положението на народен представител.

Според чл. 72: последствията от установяване на такава несъвмесимост е прекатяване на пълномощията му с решение на Конституционния съд.

До тук добре. Но къде да видим, кои длъжности са несъвместими с положението на народен представител? И понеже „Правилник за организацията и дейнсостта на Народното събрание” е със статут на закон, може би там ще намерим отговора.

Чл. 118. (1) Народният представител не може да изпълнява друга държавна служба или да извършва дейност, която според закона е несъвместима с положението на народен представител.

(2) Народният представител няма право да участва в управителни или надзорни органи на търговски дружества и кооперации.

В своята практика Конституционния съд на РБ се е произнасял по близък казус, като е установил, че изпълняването на длъжността народен представител е несъвместима с длъжността изпълнителен директор в държавно предприятие със 100% държавен дял. В този случай пълномощията на народния представител са били предсрочно прекратени.

Какво излиза на практика? ЧЕП Уручев е погазил Конституцията на РБ и Правилника на НС не веднъж, а цели два пъти! Веднъж, когато е приел да бъде назначен за член на СД на АЕЦ ‘Козлодуй” и втори път – в УС на ДПРАО.


Но така си мислите вие. Далеч не така мисли самият ЧЕП Уручев. За да легитимира погазването на Конституцията на РБ и други закони той подава пред ЕП следната Декларация за финансовите интереси на ЧЕП Уручев. Видно от нея, срещу упражняваните от него дейности, извън „политическите си ангажименти”, той е посочил че прави това за „БЕЗ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ”. Така, според него, той не нарушава законите. Но в същото време в нито един от погазените от него закони не се прави изключение за случаите, когато това се прави за „БЕЗ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ”.

 image

image

И кой нормален човек би повярвал че именно този „национално отговорен политик” би вършил токлова много неща за „БЕЗ ВЪЗНАГАЖДЕНИЕ”? Още веднъж ще напомня, че Уручев е поставен на тези позиции, за да обслужва три огромни корупционни схеми, за източване на стотици милиони лева. 1. Ненужното „удължаване живота на блокове 5 и 6” в АЕЦ „Козлодуй” – над 500 милиона лева. 2. Строителството на 7-ми блок в Козлодуй, на двойна цена, т.е. още 8 милиарда лева минус. 3. Извеждане от експлоатация на блокове 3 и 4 със средства от фонд, с набрани средства от над 3 милиарда лева. При управлението на такива огромни суми защо му е на Уручев да „работи ЗА ВЪЗНАГРАЖЕНЕНИЕ”? Та нали всеки който получи макар и малка част от кухите поръчки по горните три схеми ще намери начин да му се „отблагодари. Не ли?

Заедно с това възникват и още два интересни въпроса, от усилията да се труди за „БЕЗ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ”. Кой му плаща самолетните билети от Брюксел до София и обратно, а също така и транспорта от София до Козлодуй и обратно, за да може той ежеседмично да участва в заседанията на СД на АЕЦ-а? Същото се отнася и за участията му в заседанията на УС на ДПРАО. Не на последно място стои и въпроса за отговорността. Ако той работи за „БЕЗ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ” то каква отговорност носи в случай на провал на ууправленските си усилия?

Това че Уручев работи за „БЕЗ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ” е толкова вярно, колкото е вярно и това, че ядрената енергия е най-евтина. „Най-евтината енергия” ще бъде доизизплащана от десетки хиляди поколение в бъдеще, под формата на отчисления за съхраняване на ядрените боклуци, произвеждащи се сега. „Безплатния труд” на Уручев го плащаме всички ние сега, плюс, бъдещите поколения, които още не знаят за това, защото удължаването на живота на блокове 5 и 6 и строителството на 7-ми блок ще произведат още повече ядрен боклук. „Безплатния труд” на Уручев е като безплатния обяд. Който вярва че той съществува нека вЕрва и на ядрената мафия.

Това не е единствената Декларация, която ЧЕП Уручев е подал по хода на усилията си да получи желаните назначения, за да „работи за нашето благо и просперитет”. Има поне още цели три декларации, подавани пред една или друга национална институция, за да „покаже”, че при тези назначения липсва конфликт на интереси. И всички те са коя от коя по-абсурдни. В една от тях, за да получи назначението в ДПРАО, даже се стига до абсурда да признае, че е служител на АЕЦ „Козлодуй”, НО понеже през последните 12 месеца не е бил нечий друг служител от това следва, че няма конфликт на интереси. Макар от същата декларация да става ясно, че той от броени дни е на позиция в централата. Пълен абсурд.

Миналата година (2011), веднага след Великденските празници срещнах ЧЕП Уручев на софийска улуца. Той изрази "бащинска тревога" от факта че не работя и нямам доходи. Най-настоятелно и свръх "загрижено" ме помоли да си намеря препитание, зза да не умра от глад. На практика, обаче, той ме тласкаше към съучастие в пъклените му планове. Целта му беше да ме прилъже да се включа в производството на блага, които той и безгранично алчните му кукловоди после да грабят. На практика той и те правят това със всички вас.

Запазвам си правото да информирам съответните национални и европейски институциии за този прецедент.

Г. К.




Гласувай:
5



1. mitjo - http://bnt. bg/bg/news/view/...
11.09.2012 11:54
http://bnt.bg/bg/news/view/84383/kyrvavi_protesti_v_indija
Ето какво представляват и на какво са готови боклуците, които търпим и които съсипват здравето на всички. Показателно е как BG-медиите отразяват събитието – ами то всъщност май не се е случило.
цитирай
2. mitjo - http://www. youtube. com/watc...
11.09.2012 11:58
http://www.youtube.com/watch?v=P1sGN6J9Tgs
цитирай
3. mitjo - http://www. brainvid. com/movie. ...
11.09.2012 23:26
http://www.brainvid.com/movie.php?vid=2952
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9832834
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031