Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.06.2012 09:26 - За работата и заплащането по ядрено мафиотски.
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 7038 Коментари: 5 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

На 23-ти юни се навършиха точно 4 години, откакто се качих на автобуса за Виена и заминах да търся европейска „справедливост”. Три седмици по-късно пуснах в публичното пространство клип, в който за първи път отправих обвинения към ръководството на АЕЦ „Козлодуй”, за криминална схема с ядреното гориво. Всичко последвало е описано в ози блог.

През всичките тези години вече изгубих бройката на хората, които „даваха всичко от себе си, за да ми помогнат”, убеждавайки ме, че за да успея в битката срещу ЯМ следва да си намеря работа, с доходите от която да съм се издържал, а паралелно с това да водя борбата. Казано иначе – да превърна битката си срещу ЯМ в хоби, а не да остане основно занятие. Няма да посочвам конкретни примери, за да не се „обидят” неупоменатите. Тези усилия продължават и до ден днешен. На практика, обаче, целта на тази „доброжелателност” е точно обратната! А това е така, защото нито един представител на ЯМ няма професия различна от длъжността в престъпната групировка, чрез която да се издържа, а в свободното си време да работи за ЯМ!!! Същевременно никой от моите „доброжелатели” не се обърна, нито даже си помисли да се обърне, към който и да е член на ЯМ с молба да превърне основната си дейност в хоби!!!

Те са милиони по света и хиляди в България, и единственото им занимание е колкото се може повече да ви крадат, да ви лъжат и да произвеждат смърт. Нито повече и нито по-малко. В същото време, на практика, те нямат реално противопоставяне срещу делата им, няма сила която да ги разобличи и принуди да прекратят престъпната си дейност и даже да им се потърси отоговорност, за минали престъпления. Защото законите на обществото не се различават съществено от законите на класическата физика (на Нютон), вторият от които гласи: На всяко действие има обратно по направление и равно по сила противодействие. Изкуственото изкривяване на закона, в условията на съществуването на ЯМ, а именно липсата на противопоставяща се сила, говори за мощта на престъпният характер на тази индустрия.

По-долу, съвсем накратко ще отбележа размерите на отделни схеми, прилагани и предстоящи да се прилагат през последните години само от българския клон на ЯМ, до които съм достигнал благодарение на това, че „не работя”. Ако сега или по-късно започна да работя, както ме съветват, това би означавало отстъпление и отказ от всичко постигнато до сега. А то е:

 

  • Модернизация на блокове 3 и 4 , в периода 2002 – 2006 години. „Инвестирани” 600 000 000 (шест стотин милиона) лева. Възвръщаемост – нула.

 

  • Модернизация на блокове 5 и 6 в периода 2002 – 2007 години. „Инвестирани” 1 000 000 000 (един милиард) лева. Възвръщаемост – отрицателна, защото ...

 

... статия във в-к „Дневник“, от края на 2003 г., където ето какво е заявено от шефове на централата:

АЕЦ "Козлодуй" вложи 289 млн. лв. в модернизацията на пети и шести блок

Цитат: „Прогнозната цена на мерките до 2006 г. е 491 млн. евро, като 356 млн. евро са от заеми. В резултат на модернизацията срокът на експлоатация на реакторите ще бъде удължен с 15 години над проектния ресурс, който е 40 години.“

Но вместо да се случи това следва:

 

  • Модернизация на блокове 5 и 6 в периода 2012 – неизвестна години. Ще бъдат „инвестирани” минимум 500 000 000 (петстотин милиона) лева. Възвръщаемост не се очаква, защото веднъж вече „модернизирани и с удължен ресурс” блокове не подлежат на повторно такова.

 

Април 2012 г.,в-к „Дневник“ месец пуска следната „новина“:

 Над 250 милиона евро ще струва удължаването на живота на блоковете в АЕЦ "Козлодуй"

Цитат: „Предварителната оценка на бъдещата програма за модернизацията на пети и на шести блок на АЕЦ „Козлодуй“ за удължаване на тяхната експлоатация с 20 години и опция за допълнителна работа с още 10 години след това е в размер на 250 милиона евро. Това съобщи директорът на атомната централа Александър Николов, цитиран от БТА.

На 19 април беше подписан договорът за оценката на двата блока, чийто експлоатационен период приключва съответно през 2017 г. и 2019 г.“

 

Справка. 5-ти блок е въведен в експлоатация през 1987-ма година, а 6-ти през 1991-ва. (Това може да се провери в сайта на централата: http://www.kznpp.org/index.php?lang=bg&p=about_aec&p1=company_history) Посочените в статията години сочат 30 години проектен живот на 5-ти блок и 28 години за 6-ти.

 

  • Строителството на 7-ми блок в Козлодуй. Двойно оскъпяване на обекта, един блок на цената на двата спряни в Белене, което води до „усвояване” на минимум още 8 000 000 000 (осем милиарда) лева допълнително от ЯМ.
  • Схемата с подмяната на ядреното гориво на блокове 5 и 6, стартирала през 2004 г. Пропуснати невземания за над 2 000 000 000 (два милиарда) лева, които продължават да се трупат.
  • Други схеми. Кухи консултантски договори, доставки на консумативи и оборудване, ремонтни дейности, реклами и спонсорства и още много, много други схеми и схемички (някои от които описани тук) могат да бъдат оценени сумарно на още 2 000 000 000 (два милиарда) лева.
  • Проекта „Белене”. Кой ли пък може да каже колко се източиха и още колко предстои да се точат от там? Но без риск да сгреша ще посоча сумата от още минимум 2 000 000 000 (два милиарда) лева.

 

Да продължавам ли? Мисля че и това е повече от достатъчно. Който си направи труда да сумира посочените числа ще види, че става дума за над шестнадесет милиарда лева, откраднати и предстоящи да се откраднат от ЯМ България, за период от около 20 години. А след две години АЕЦ „Козлодуй” ще навърши 40 години от съществуването си. Да не би да си мислите, че през останалото време не се е крало? Или пък може би си мислите, че в другите клонове на ЯМ по света не се случват такива неща?

Естествено, че при такива „скромни” парични потоци ЯМ може да си позволи да си пазарува на кило политици, журналисти, чиновници и магистрати, което нееднократно е посочвано тук, с конкретни примери.

И сега пред мен се изправя дилемата – да работя, за да оцелея или „да не работя”, за да не се пречкам на ЯМ?

Аз избрах!

Г. К.




Тагове:   работа,   избор,   заплащане,   Ям,


Гласувай:
5



1. uff - ЯМ
27.06.2012 09:51
ЯМ е част от много по-голяма и древна мафия, Георги!
цитирай
2. mitjo - Не мисли, че няма противодействие ...
27.06.2012 19:52
Не мисли, че няма противодействие или че само ти им се опъваш. Просто не знаеш за действията на много други хора, както може би и те за теб. Сигурно си наясно, че няма идеални семейства, а има проблеми, които остават в семейството и другите хора, освен че не ги виждат, не очакват и да ги има. Нали не мислиш, че мафиотите ще снасят информация за проблемите си. Винаги в подобни гадни структури действат и подриващи елементи. Нека си въобразяват, че са древни и могъщи, всички знаем, че няма нищо вечно и преобразуването на злото е болезнено не само за обикновения човек, който е силен и свикнал да страда, но и за нежните главици на свикналите с удобствата и охолството. Ще ти дам един съвет, който не е ясно дали е добър или не – пусни книгата онлайн безплатно. Нали е писана, за хората и за да се разпространява. Не слагай сам бариери пред информацията, а и защо по този начин да трупаш пари в бездънните им джобове от данъци.
цитирай
3. uff - Генезисът на ЯМ
28.06.2012 07:26
Спомни си, че на финикийската секта е дадено, да ТЕОРЕТИЗИРАТ ядрените технологии, открити от скромни мислители, подобно на Никола Тесла!
Един от учените с основен принос е българинът Кръстьо Кръстев.
Баламосват ни, че Ефектът на Кръстев станал приложим едва за регистрирането на съветски ядрени опити. Сякаш от американските ядрени взривове, радиоапаратите в близост не са пращели като полудели.

Действителността естествено е друга: Още в Германия Ефектът на Кръстев помага, да се забележи засилването на радиосмущенията при сблъскване на уранови проектили. Намерено е и вещество, посредник за засилването на радиосмущенията - тежката вода. Открит е ядреният реактор.

Кръстев правилно е разбрал, че в България няма живот за него, въпреки родолюбието му. Вероятно се е досещал, че и на запад няма да го носят на ръце.
цитирай
4. mitjo - Видя ли как се гаси удобен пожар на ...
02.07.2012 21:22
Видя ли как се гаси удобен пожар на Витоша. Едно време се фукаха с пожарникарите, пратени да се борят със стихията в Русия, а сега са толква неспособни горките и техника си нямат, както казват бабичките: живи да ги оплачеш. И сукалчетата са на ясно, че разчистват терен и палят и не гасят съвем умишлено.
цитирай
5. mitjo - Чудя се има ли някакви разлики между ...
02.07.2012 21:36
Чудя се има ли някакви разлики между нас и китайците. И ние като тях нито имаме думата, нито имаме избор. Организираме се само около някакви фалшиви акцийки като да се спре тока за 10 мин. и така уж да се бръкне не знам в какво на мафиотите. Освен да ги развесели, друго не виждам какво може да постигне едно такова действие. Никой освен платени глупаци, не се и опитва да организира или призове останалите за нещо смислено.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9840976
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031