Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.04.2012 09:19 - Ядрената мафия издава собствен вестник „Стършел”.
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 6673 Коментари: 3 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

След като съвсем наскоро разкрих поредното нагло и опасно престъпление на ЯМ, а също така и разобличих лично екс-министър Тр. Тр., като главно действащо лице в него (На фенове на Тр. Тр. - едно от последните му „геройства”. ) получих блага вест от форумец във в-к „Дневник”. В частно съобщение, т.е. невидимо за другите форумци, той ми изпращаше линк към материал, който според него би ме заинтересувал. Съобщението гласеше буквално следното:

Ето това може да ви е интересно:

http://atominfo.bg/?p=6132

АЕЦ “Козлодуй” работи на номинална мощност = електрическа мощност 1040 – 1060 MW?

Аз благодарих, както добре съм възпитан, и кликнах на посочения линк. И, о, небеса! Оказа се че ЯМ си имали свой в-к, който по същество съдържа само смехории, вицове и файлетони, т.е. копира оригинала в-к „Стършел”, но както винаги правят, за прикритие са го нарекли „Атоминфо.бг”, по подобие на руския си „родител” „Атоминфо.ру”. Стана ми повече от интересно, защото руското „Атоминфо” още от 2008 г. редовно разпространява дезинформации по мой адрес, активно подпомагано в тези свои усилия от една българска персона, наречена Красимир Христов. Това лице ми е познато, но само като лице без никога да съм разменил и дума с него. По настоящем той е пенсионер, от град Враца, а преди това е работил в АЕЦ „Козлодуй”, като електричар или КИП-аджия, не знам точно. Та от централата и го знам. А сигурно никога и не бих го забелязал, защото той е повече от безличен, ако не беше една негова странност на характера. Обичаше да се подвизава най-редовно във форума на вътрешно-централската компютърна мрежа с мнения и коментари по събития свързани с дейността на ядрената индустрия, въобще, а не само за АЕЦ „Козлодуй”. Само че тези негови коментари бяха смешни и издаваха некомпетентността на автора им. Колегите редовно му се присмиваха във форума, но той не се обиждаше и даже доброволно си сложи прякора Лаика. И така един ден мой колега, физик и съгражданин на Кр. Хр. ми го посочи и ми каза, че това е Лаика, със смешните коментари. Самият той не се различаваше на външен вид от съдържанието на коментарите си. Жалко че нямам снимка да ви го покажа.

И какво беше почудата ми, когато ми изпратиха линк към материал, подписан от същия Кр. Хр., който „опровергава” разкритията ми, че АЕЦ „Козлодуй” работи на по-висока от номиналната мощност, без да има официално разрешение за това от АЯР. Аз няма да си цапам блога с цялото съдържание на този пасквил, но за да съм коректен към вас ще поставя още веднъж линк към него, за тези които желаят да му се насладят:

АЕЦ “Козлодуй” работи на номинална мощност = електрическа мощност 1040 – 1060 MW?

Казано най-просто, лицето Кр. Хр. мъкне вода от девет кладенеца и минава през девет планини, за да „убеди” читателите си, че видите ли някой нещо се е объркал, но аз ще ви помогна да си изясните нещата. И ето как започва словоблудството си Кр. Хр.:

В обществото от няколко месеца постепенно се утвърждава впечатлението, че АЕЦ “Козлодуй” работи на недопустимо-високи нива на мощност над 1040 MW. Съобщението за такива стойности се появи в медиите след посещението на министър Трайков в централата по повод рекорда за производство на електроенергия.

Никой не пожела да обясни на журналистите, а чрез тях на хората, същността на нещата. А там, където не достига информация се създават условия за слухове и свободни съчинения по темата.

С риск да бъда обвинен в профанизиране ще се опитам да обясня разбираемо за какво става въпрос. Ще се радвам да получа и публикувам компетентни мнения и коментари от специалисти, знаещи и можещи, за да бъде въпросът осветлен напълно.

Аз не съм срещнал в нито една друга медия подобно съобщение, освен на собствения ми блог, но и той се счита за медия, само че в единствено число. Както и да е. И понеже автора на „прояснението” обещава да даде думата и на други специалисти аз запретнах ръкави и пуснах свой коментар, със своето си име и е-мейл, който съдържаше следното:

„Ако не можете да обясните нещо на едно дете на 6 години, то това значи, че вие въобще нямате понятие какво означава това нещо.“ Алберт Айнщайн.

От горното словоблудство на г-н Христов следват няколко извода.

1. На базата на изнесените данни за количеството рекордно произведена ел-енергия, към 20-ти декември 2011 г., и при отчитане на престоя на блоковете се получава, че средно дневното им натоварване за цялата година е било 103%. НО това на практика няма как да се случи, защото има и периоди в рамките на всяка горивна кампания, когато реакторите не могат да бъдат натоварвани на номинални параметри. Става въпрос за т.нар. работа на мощностен ефект на реактора в края на всяка кампания, когато мощността му принудително се снижава, за да може да работи още около 30-на дни на нива между 93 и 75% от номинала си. Като се има предвид тази даденост, а и факта, че ние, хората извън АЕЦ „Козлодуй“, не разполагаме с реалния график на натоварване на реакторите, смея да предполагам, че за да се компенсира принудителната работа под номинала и в същото време да се постигне средно натоварване от 103%, когато реакторите са работили на „номинал“ то те даже са надвишавали и нивата от 106%.

2. Според автора на горното „обяснение“ следва че АЕЦ „Козлодуй“ се намира на бреговете на северния ледовит океан и поради тази причина целогодишно охлаждащата вода за кондензатора е под 20° и това води до „рекордите“. Е, да, но ние знаем, че това далеч не е така и следователно по-ниските температури през зимата се компенсират от по-високи през останалите сезони!

3. Когато преди дни (21-ви април) АЕЦ „Козлодуй“ разпрати „благата вест“, че 5-ти блок е спрян за планов годишен ремонт, това съобщение беше съпроводено от допълнение, че в момента 6-ти енергоблок работи на 100% от номиналната си мощност. Ако всичко зад телените огради на АЕЦ-а е легално, защо тогава не си казват истината, за заблуждават хората, за да може после някой си г-н Христов „да им отвори очите“?

4. Кой е г-н Христов и откъде има горната информация, за която липсват референции, откъде е взета, за да проверим достоверността й, след като той самият е отдавна пенсиониран?

5. Какво ще стане тогава със заявените от бившия министър Тр. Тр. „инвестиция“ от 60 милиона евро, за подмяна на електрогенераторите, с цел вдигане на мощността им до 106%, след като „целта“ е вече постигната и без да се харчат тези пари??? В правилните фирми и „експерти“ ли ще отидат или ще бъдат спестени?

Реших да се огранича до тук, макар да имах още поне 3 въпроса. Изпратих си коментара според правилата и получих съобщение, че той изчаква модерация. На следващият ден вече не чакаше модерация, но и не беше публикуван. Ясна работата! Явно Кр. Хр. е решил, че аз не съм компетентен, колкото  него и за това е игнорирал въпросите. Какво да се прави? На титан на мисълта, като Кр. Хр. не може да се противопоставя който си ще!

Тогава се поразходих из страниците на ЯМ-ския в-к „Стършел” и истински се забавлявах с умотворенията на лицето Кр. Хр. Лошоте е, че докато работеше в централата някой и друг колега си правеше труда да корегира нелепостите, които постваше там, а сега няма кой и „спеца” се е развихрил без предел. Изключително жалка картина! Изключително жалка!

И за да не ви измъчвам още ще приключа с цитат от от представянето на вестника, написано собствено ръчно от Кр. Хр.:

AtomInfo.Bg е отворен за всички читатели. В него няма и няма да има платени раздели. Всички официални съобщения на предприятията, институциите и неправителствения сектор в ядрената сфера ще бъдат публикувани без редакционна намеса. Ще бъдат приветствани и публикувани материали, предоставени от известни личности в отрасъла, независимо от сегашното им служебно или обществено положение.

Вие сами преценете верността на тази негова декларация, а така също можете да си зададете и въпроса, за възможностите на един пенсионер сам и безплатно да поддържа един такъв сайт. Това че лицето Кр. Хр. е безлично личи и от факта, че на сайта му няма да откриете негова фотография! С него ЯМ демонстрира поредната си низост!

Г. К.





Гласувай:
9



1. killu - За първи път попадам на блога и ми ...
05.05.2012 01:07
За първи път попадам на блога и ми стана интересно, как може реактор да работи на повече от 100%.
В това отношение съм пълен лаик. Занимавам се с емисси от горивни процеси, и знам че една "печка"(става дума за обикновена пещ) няма как да надвиши 75%-85% от капацитета си. За ядрен реактор не знам как може да стане това.
Поздрави и успех в борбата!
цитирай
2. gikotev - Re: За първи път попадам на блога и ми ...
05.05.2012 01:46
Не само може, но и се прави. Когато стане ясно, как и защо го прави ще бъде късно. Благодаря за пожеланията!
цитирай
3. miroat - Хостинг
10.05.2012 15:49
И самия сайт е на руски хостинг:
http://www.wipmania.com/whois/87.242.75.87/?ff
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9833549
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031