Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.01.2012 08:11 - Още за журналистиката и ядрената мафия. (bTV и „24 часа”)
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 15566 Коментари: 27 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

На 7 декември 2011 г., в сутрешния блок на bTV е организирана кратка но съдържателна ПР акция, за да се поизтупа праха от накърнения имидж, на наскоро нападнатия изпълнителен директор на АЕЦ „Козлодуй” Ал. Ник. (Директор на АЕЦ "Козлодуй": Не мисля, че побоят е свързан с продажбата на ток) На въпрос на водещия Виктор Николаев, по повод на моите обвинения към АЕЦ-а, че там се експериментира с рециклирано ядрено гориво и, че през септември 2008 пак от там са изчезнали 3 тона ядрено гориво Ал. Ник. и в двата случая заявява, че моите твърдения са „абсолютни неистини”. Аз реших да напиша на продуцентите на предаването и да си поискам законовото право да разоблича Ал. Ник. Написах и им изпратих следното писмо:

Уважаеми дами и господа!

Във връзка с това, че днешното Ви предаване (7.12.2011) изпълнителният директор на АЕЦ "Козлодуй" Александър Николов на два пъти ме обвинява в разпространение на "абсолютно неверни твърдения" настоявам да получа право на отговор и да покажа на Вашите зрители, кой и какви твърдения разпространява. 

Приложено Ви изпращам двата документа, изготвени в периода август - септември 2008 г., от чийто прочит и сравнение става ясно, че към средата на септември 2008 г. от АЕЦ "Козлодуй" са изчезнали (а не са били подменени, както погрешно г-н Николаев споменава в студиото, без да искам да кажа, че това е нарочно.) шест броя ядрено-горивни касети, което се равнява на почти цели три тона ядрено гориво. Първият документ е Доклад до министър Петър Димитров, в който, в началото на втора страница, на два пъти се посочва, че в помещението, където се съхранява горивото има 96 (деветдесет и шест) бройки. Вторият документ е от проверката на горивото, осъществена от специалист на шведската компания Studsvik nuclear AB, където в началото на третия абзац, на първа страница той казва, че към момента на провеждането на мероприятието той е видял три купчини, във всяка една от тях е имало 30 (тридесет) броя касети. Това прави общо 90 (деветдесет) бройки или с 6 по-малко от предишният месец.

"Изпускането", за което г-н Николаев ме цитира правилно, на Александър Николов пред EuroChicago.com, се състои в твърдението (на Николов), че горивото не било изчезнало, а в протокола е допусната грешка в посочването на бройката на горивните касети. Ако това е вярно, то тогава целият протокол става невалиден, защото показва неспособността на шведа да брои до 96 и поставя под основателно съмнение, че е способен да извърши много по-сложната операция - измерване на количеството на изотопа Уран-232 в горивото. И в двата случая, грешен или не сгрешен шведски протокол, моята теза за експериментиране с рециклирано ядрено гориво в АЕЦ "Козлодуй" се потвърждава.

В този шведски протокол има още поне две грешки, но аз ще Ви акцентирам само тази, за която има официално признание. В началото на тази година по заповед на министър Трайчо Трайков е създаден "независим" експертен съвет от 5 човека, двама служители на АЕЦ "Козлодуй" и трима доценти-физици от СУ "Св. Климент Охридски". В окончателният доклад до министъра доцентите твърдят, че посочените в шведският протокол формули са грешни, но независимо от това крайният резултат е верен!!!! По собствено признание на един от доцентите (14.05.2011 - БНР - "Събота 150") те работят по договор с централата на стойност от 570 000 (петстотин и седемдесет хиляди) лева без ДДС. Доклада до министър Трайков беше качен за известно време на интернет страницата на МИЕТ, но отдавна вече свален и недостъпен за прочит. Аз, обаче,предвидливо съм си го запазил и бих могъл да Ви го покажа. На тримата доценти, според заповедта на министъра, двумесечният им "труд" е възнаграден от самата АЕЦ с по 5000 (пет хиляди) лева за всеки по отделно.

С най-добри пожелания!

В отговор от телевизията ми изпратиха следното писмо: (кликнете върху снимката за да прочетете съдържанието)

image

Ето и моят отговор до тях:

Уважаема госпожо Барух!

Уважаема госпожо Тодорова!

Благодаря за предоставената ми възможност да получа право на отговор, по повод неоснователните квалификации на изпълнителният директор на АЕЦ „Козлодуй”, г-н Александър Николов, по мой адрес! А именно, в предаването „Тази сутрин”, от 7 декември 2011 г., той на два пъти внушава на зрителите, че аз от години разпространявам „абсолютни неистини”, както по отношение на провеждащият се незаконен експеримент с рециклирано ядрено гориво, така и по повод изчезналите шест ядрено-горивни касети (равняващи се на три тона ядрен материал).

В първото си писмо до Вашето предаване аз вече приложих два оригинални документа, доказващи по безспорен начин факат на изчезване на ядреното гориво. Но по отношение на цялостната ми теза, за използване на нерегламентирано (рециклирано) ядрено гориво, аз разполагам не с два, а с много десетки документи с общо над 2000 (две хиляди) страници доказателствен материал в тях. Разбира се, че аз не бих желал да запознавам и обяснявам на зрителите, на уважаваната от мен телевизия bTV, всички тези хиляди страници, но в същото време не ми се вижда възможно да обясня един толкова сериозен проблем в рамките на „до 1 (една) минута”. Механичното приравняване на времето през което г-н Николов ме заклеймява, като разпространител на лъжи, с единствените „аргументи”: „не искам да навлизам в полемика с Котев” и „всеки, който знае ...” за мен е неприемливо. Най-вече защото за разлика от него аз имам какво да покажа и разкажа на аудиторията, така щото те да придобият по-вярна представа за случващото се в АЕЦ „Козлодуй” и в чии ръце е поверено управлението и. В това число бих показал и писмо от правителството на РБ, от януари 2011 г., в което съм обвинен за виновник в изхарчването на повече от два милиона бюджетни лева, за да бъда опровергаван и въпреки това вече четвърта година това не им се удава!!!

Във връзка с тези съображения и още много други считам за невъзможно да приема Вашата покана за упражняване на право на отговор. Когато дойде времето да получа нормално количество време за да кажа истината на българските граждани сигурно ще е вече много късно и безсмислено. Вече четвърта година bTV не може да отдели от програмното си време 15-20 минути. Сигурно защото проблема е маловажен и публичното унижение на един гражданин си струва тов.

С най-добри пожелания!

С това кореспонденцията ни приключи и аз така и не получих право на отговор, което означава, че за зрителите на bTV аз си оставам един „абсолютен лъжец”. Какво да се прави? Надявам се, че ще дойде ден и нещата ще се променят и именно поради тази причина и поставам този случай тук, та когато му дойде времето да си припомня какво и как е било.

На същият ден (7 декември 2011 г.) Ал. Ник. дава интервю за „24 часа”, взето от журналистката Марияна Бойкова. В подходящия момент и по подходящия начин тя му подава „пас”, а той финно „поема топката”, ето как:


- Не искам да влизаме в темата за рециклираното гориво, което бившият ви работник Георги Котев твърди, че се използва. Ако влезем в нея, ще потънем.

- Изобщо няма да потънем. Това е една абсолютна глупост и това може да напишете, дори държа да го напишете.

Рециклирано ядрено гориво на територията на България никога не е стъпвало и най-вероятно никога няма да стъпи.

На тези даже и не си направих труда да им пиша, след като предварително знам, че даже няма да отговорят. След като вече четвърта година не са написали нито една вярна дума по престъплението с горивото, а и не само за него, в АЕЦ „Козлодуй”, едва ли ще се трогнат от мое искане за право на отговор. И този случай ще си го пазя за по-добри времена!

Г. К.




Тагове:   bTV,   ал ник,   „24 часа”,


Гласувай:
10



1. mitjo - Публикувай и на други места, че п...
19.01.2012 12:58
Публикувай и на други места, че преди да настанат по-добри времена, непременно ще има по-лоши, по време на които може да гръмнат сървърите с информация. Знаем, че не се свенят да фалират банки и да изгарят сгради с документи. Ина4е днес мислех да ти пратя този линк с интересно за мен четиво: http://boikob.blogspot.com/2007_09_01_archive.html
Едно цитатче от него: И тук е моментът да попита г-н Коритаров - как точно ще контролира процесът Борисов и какво означава "отстраняван"? Според законите няма възможност за отстраняване. "Отстраняване" в речника на мутрите е убиване, докарване до състояние на невъзможност за функциониране. Следователно?
цитирай
2. mitjo - „ Победата на свободата е възможна ...
19.01.2012 14:32
„ Победата на свободата е възможна само когато демокрацията се развие дотам, че в нея целта на културата и цивилизацията са индивидът, неговото щастие, неговото преуспяване; така, че човешкото битие да не търси оправдание в успеха или в нещо друго и индивидът да не бъде подчинен на външна сила, която да го подвежда и прескача, според своя каприз- независимо дали това е мощта на държавата или стопанството…” ЕРИХ ФРОМ
цитирай
3. mitjo - http://www. rionamorgan. com/...
19.01.2012 14:36
http://www.rionamorgan.com/?p=1859
"Поведението на садиста не е далеч от „нагона за рушене”, който се различава от Фройдовия биологичен инстинкт към деструктивност. „Нагонът за рушене” е по-скоро механизъм за бягство.
„ Нагонът към рушене е следствие от неживения живот. Всички обществени и лични жизнени условия, които се основават на подтискане на собствения живот, пораждат страст към рушене. Тя образува, така да се каже, резервоара, от който се захранват особените враждебни тенденции към другите или към собственото битие.”"
цитирай
4. mitjo - Всички тези ограничени мижитурки ...
19.01.2012 14:42
Всички тези ограничени мижитурки са като хлапета във вълшебен магазин за играчки. Понеже вкъщи родителите им не ги обичат и ги посиняват от бой, вместо в магазина да се раздват и да играят на воля, те чупят ожесточено майсторски изработени играчки и се мислят за велики, жестоки и свободни.
А такива хора като теб са такава рядкост, че е повече от осъдително подобно отношение. Вместо да видят диаманта, който им се предляга, те го хвърлят на бунището. Побъркани и се мислят за журналисти при положение, че не са нищо по-различно от "митрополитите" и дилърите на наркотици.
цитирай
5. mitjo - Прати им на тези "журналис...
19.01.2012 21:35
Прати им на тези "журналисти" това:
"Способността ни да избираме се променя постоянно, заедно с жизнения ни опит. Колкото по-дълго време вземаме погрешни решения, толкова повече закоравява сърцето ни; колкото по-често вземаме правилни решения, толкова по-чувствително става сърцето ни - или по-точно оживява..." Ерих Фром
цитирай
6. gikotev - Re: Прати им на тези "журналис...
19.01.2012 21:43
С удоволствие бих им го пратил, но се съмнявам, че то ще ги трогне. Ако те бяха способни да разберат и възприемат съдържанието на това послание не биха правили това, което правят. Да се надяваме, че следят блога и сами ще го видят. Благодаря!
цитирай
7. mitjo - Не бъди толкова негативен, защото ...
19.01.2012 22:00
Не бъди толкова негативен, защото някой се е съобразил със собственото си моментно „добруване”. Прав си да ги маразиш, но не виждам защо трябва да ги подценяваш. Те наистина са себични мухли и мухльовци и точно затова едва ли следят блога ти, освен ако не им платят. Пък и от такова минимално усилие не боли, но както прецениш. В края на краищата това е по-скоро "поезия".
http://psihologiabg.com/wp-content/uploads/2011/01/%D0%91%D1%8F%D0%B3%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE-%D0%BE%D1%82-%D1%81%D0%B2%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%95%D1%80%D0%B8%D1%85-%D0%A4%D1%80%D0%BE%D0%BC.pdf
цитирай
8. mitjo - Всъщност в цитата, който ти преп...
19.01.2012 22:22
Всъщност в цитата, който ти препоръчах да им пратиш има една малка неточност и тя е обобщението. Коравосърдечието не винаги е постоянно и всеобхватно. Така, че по-точно ми се вижда изказване от сорта на: когато вземаме погрешни решения, сърцето ни закоравява; когато вземаме правилни решения, сърцето ни става по-чувствително - или по-точно оживява..
цитирай
9. mitjo - „Виктория Бехар: Новинарят трябва ...
19.01.2012 23:52
„Виктория Бехар: Новинарят трябва да е буден всеки миг” – какво безпардонно лицемерие и безочие. Тая не просто е заспала, а си въобразява, че само на нея ú е дадено правото да информира и може да дезинформира на воля. Не знам как не я е срам да си показва физиономията, при положение че предизвиква само отвращение в душите на истинските хора. Няма човек, който да не знае защо и как жени стигат до такива „постове”. „Продуцентът е човекът с визия. Освен пълния поглед върху събитията от деня той трябва съвсем точно да знае какво зрителите искат да знаят”. Не знам как е стигнала до подобно заблуждение предвид позицията, която е заела – на колене с глава заровена в косматите лойни недра на властта. Мързи ме да обсъждам понататъчните ú лъжи: http://www.sbj-bg.eu/index.php?t=9835
Не е зле да им публикуваш и снимките не само да ги разобличаваш, но и да не го правиш ние не пасем трева. То е достатъчно човек да знае кой къде и като какво работи, за да си направи правилните заключения.
цитирай
10. apostapostoloff - Цялата тази работа трябва
20.01.2012 04:02
да бъде поместена В ПЕЧАТА, а не да се разяснява по телевизиите. Не бъдете глупак!!! Помнете: САМО НАПИСАНОТО ОСТАВА!
цитирай
11. mitjo - Някой хора не знам в кой век живеят. ...
20.01.2012 10:30
Някой хора не знам в кой век живеят. Ако телевизорът не беше най-доброто оръжие за пропаганда, нямаше да е така окупиран от властта. Не знам по-ефикасен начин да се стигне до хората в BG и е абсурдно някой да твърди обратното или пък сивото му вещество е в недостиг и и си въобразява, че някой тук се стреми да остане в историята, а не чисто и просто да спре едно престъпление, което се разраства и взима все повече жертви. Всъщност няма човек, който да не страда, но колко го осъзнават. Въздействието на радиацията не се усеща, освен когато не е късно. Защо никой не се запита защо има толкова раковоболни? Или наистина си въобразявате, че ще се роди дете с 5 крака и 10 глави. Е и да стане едва ли някой ще ви осведоми. Но дори и така да беше да не би телевизиите да нямат архиви. Егаси плоското изказване. Извинявай ти да не си блондинка? КОлко хора имат пари да си купуват вестници и го намират за необходимо? На всичко отгоре обижда на глупак. Я първо провери съдържанието на собствената си черепна кутия и после квалифицирай без аргументи, а с голи твърдения. Между другото някой да е забелязъл колко обявени десидента има в BG? Май се броят на пръстите на едната ми ръка, а колко хора е имало по лагерите. Те какво са били? Призвани да бъдат направени на сапун по рождение или са си платили, за да бъдат там, понеже са били мазохисти. Властта е тотално изперкала, ако си въобразява, че някой и се връзва на номера. Дори всички по лагерите да бяха убийци, нито един не заслужава да бъде изтезаван, следователно нито един не трябва да е в лагер. Отделно, че всички са били невинни.
цитирай
12. mitjo - Скоро имаше протест против шист...
20.01.2012 21:25
Скоро имаше протест против шистовия газ. Не знам гледа ли материалите и дали си бил там, но знам, че не е имало ченгета и че го изкараха далеч по-многолюден, отколкото е бил. Сакън да не настинат милите куки. Мен ако питаш протестът си беше платен, но сега няма да обсъждам това, а един от организаторите му – Борислав Сандов . Познато име, а? Та както виждаме и разбираме за него е важно да се протестира срещу добиването на газ и не е важно да се протестира срещу ползването на рециклирано гориво. Имам сериозни подозрения, че преди време му изградиха имидж на свободолюбив и малтретиран студент, а сега го ползват за поръчки. Или руснаците горят от желание в BG да се добива газ? Не ме разбирай погрешно, не съм за шифтовия газ. Против съм хора на заплата да определят на кое да дават гласност и на кое не. За кое да се протестира и за кое не. Или и този смята за малважно и безопасно в централата да се ползва гориво, което е непредвидимо и „изледванията” от употребата му да остават тайна за потърпевшите, сред които е и той самият? Ще се радвам ако бъркам, но силно се съмнявам.
цитирай
13. mitjo - http://www. obshtestvo. net/c...
20.01.2012 21:32
http://www.obshtestvo.net/content/view/2314/13/
цитирай
14. mitjo - http://www. monitor. bg/artic...
20.01.2012 21:44
http://www.monitor.bg/article?id=208625
Както виждаме от тук, ако съм прав, това е стара практика. Да се печели доверието на хората и да се манипулират на какво да обръщат внимание. А всъщото време да се работи срещу тях.
цитирай
15. gikotev - Re: Скоро имаше протест против шист...
20.01.2012 22:17
Не знам, Митьо. Може и да си прав за Боби Сандов. Наистина се познавам лично с него, а и с други зелени активисти. Вярно е, че неглижират проблема с експерименталното, рециклирано ядрено гориво, пред други, като шистовия газ. В същото време са много активни по медиите срещу ядрената енергетика и най-вече АЕЦ "Белене", но изявите им не са подплатени с компетентност. Независимо от това не търсят моята подкрепа и съдействие. Това всичко ми е доста странно, но все още не мога да се определя, наистина ли са такива, за каквито се представят или само си изграждат обществен имидж. Сигурно ще ми трябва още време, за да си проясня картинката и да взема ясна позиция спрямо тях. Благодаря ти, все пак, за намека ;-)
цитирай
16. mitjo - На мен точно този вид подбор ми из...
20.01.2012 22:37
На мен точно този вид подбор ми изглежда подозрителен и не просто подозрителен, а показателен. Нагледали сме се на всякакви видове лицемери с малко или с повечко ум, с любвеобвилен или с обидчив нрав. Ето ти още една хубава новина от тия дни, която съще е недостойна за протести: http://www.168chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1188269
цитирай
17. mitjo - http://www. jobs. bg/f1337045...
20.01.2012 23:07
http://www.jobs.bg/f1337045
Егаси бутафорията. Тия си мислят, че това е долнопробен спектакъл и могат да режисират и манипулират де когото сварят за зрител и след това няма да има последици за никого, защтото всичко е фикция. Намерили с какво да си играят.
цитирай
18. mitjo - http://forthenature. org/mem...
20.01.2012 23:57
http://forthenature.org/members
Виж колко организации са се навъдили. Ама какъв ефект от цялата работа? От зле на по-зле. Като Хелзинския комитет и "борбата" с полицейското насилие и правосъдието в BG. Само обират енергията на недоволните и пострадалите.
цитирай
19. mitjo - http://dnes. dir. bg/news/tru...
21.01.2012 23:26
http://dnes.dir.bg/news/trup-momche-izcheznalo-stanislav-10360822
Силно се съмнявам, че всички изчезнали и после намерни мърви хора са ползвани като донори на органи. Кой може да каже след аутопсията дали всички органи са си в тялото. Едва ли близките ще разфасоват труповете, а и кой ще им позволи, отделно, че едва ли има нормален човек, който да го понесе. Знаем какво представляват експертите в BG – същото, кяквото с аи контролните органи – пипалата на мафията, нейни слуги.
цитирай
20. uff - MOX във Фукушима:
22.01.2012 09:05
www.youtube.com/watch?v=LSMA5YdA3e8

Темата за рециклирането не трябва да бъде табу в България.
Да не ги стряскаме - нека говорят!
цитирай
21. gikotev - До Митьо. по повод предаването по Нова ТВ
23.01.2012 20:10
Виж, аз го познавам лично този човек и съм разговарял с него, включително и за темата, която повдигаш, за службите. Пак от него знам, че когато е готвено предаването е снимано цели два часа, а в ефир беше пуснато по-малко от 50 минути и даже още по-малко, защото част от времето беше отделено за миската. В записа е имало и приказки за ядрената мафия, но те не са пуснати в ефир. Относно отношенията му със службите нещата не стоят точно така, както си останал с впечатление от разговора. Но сега ще бъде много дълго и сложно да обяснявам. Може би някой ден, като се видим на живо и си поговорим. Освен това аз вярвам в покаянието. Дано мнението ми не те разочарова, но нека да оставим нещата такива, каквито са пък времето да покаже.

Поздрави!
цитирай
22. mitjo - Няма как да ме разочароваш, защото ...
23.01.2012 20:56
Няма как да ме разочароваш, защото не държа да си на моето мнение. Аз не вярвам в покаяние, което не е попарвило нищо, а само носи облекчение на каещия се. Не вярвам и в изкуплението, защото не съществува машина на времето, така че за мен този е мръсник, дори да е почнал „да върши добри дела”. Самото му обяснение защо е започнал да служи беше идиотско. Все едно някоя „леконравна дама” да обяснява, че започнала да проституира, защото нямало как иначе да бъде журналистка. Но все едно. Пуснах ти го, защото пишеш, че се познавате и ти помага. Човек никога не знае кой и защо му съдейства. Както и друг път съм писал – не го познавам и се радвам, че е така. Просто хванах това несъответствие в разговора и реших, че е добре да го видиш и ти.
цитирай
23. mitjo - Как пък всички агенти са с чиста с...
23.01.2012 22:11
Как пък всички агенти са с чиста съвест и служат на народа без да са навредили на никого, а толкова хора са изгнили по концлагерите или там всъщност не е имало хора, а прасета? Извинявай просто тази тема ме вбесява толкова доказани виновни и все невинни. Как да се разплете мрежата и да се освободим от примките, които все повече се затягат тогава? Нито един не е съден, нито един не сочи към по-горни нива, защото той самият нищо лошо не е правил.
цитирай
24. mitjo - Като толкова се е разкаял и като са го ...
23.01.2012 22:13
Като толкова се е разкаял и като са го принудили на сила, да вземе да ги съди.
цитирай
25. gikotev - До Митьо. по повод предаването по Нова ТВ 2
23.01.2012 22:31
Митьо! Ако човекът, за когото говорим, беше виновен за нечие мъчение или смърт то това би било изнесено и известно много отдавна (като доносите на Коритаров, например - не знам дали си ги чел) и аз не бих влязъл в контакт с него. Няма такива следи, както и това да е писал доноси срещу него. Нещо повече. В края на миналата година един негов колега, който мисли като теб, ми даде доклад на офицер от ДС, който се е опитал да превербува нашия човек, веднага след 10 ноември 1989 г. Но той е отказал. Ако този, който ми даде копието от рапорта имаше някакви по-силни доказателства би ми ги дал и тях, но нямаше.

Ти не си единственият човек, който се опитва да ме "отвърже" от връзката ми с този човек, но за сега няма достатъчно силни аргументи в тази посока. Ако такива се намерят аз няма да се поколебая. Затова и ти казах по-рано да оставим времето да реши. Ако аз греша ще ти призная! Поздрави!
цитирай
26. mitjo - „Петдесет и три годишният турски ...
24.01.2012 23:28
„Петдесет и три годишният турски хирург Юсуф Ерчин Сонмез (Yusuf Ercin Sonmez), според 'Гардиън', е играл ключова роля при вземането на органи от живи, отвлечени от хората на Хашим Тачи (човекът на янките и Запада) сърби. От английския вестник са провели собствено разследване в Косово. Според 'Гардиън', хирургът-вампир сега бил в Азърбайджан и се занимавал с присаждания на черен дроб. Абе нов Менгеле. Да напомня, че даже бившият секретар на министерството на здравето на Косово Илир Рецай беше задържан за нелегална трансплантация на крадени от живи хора органи. Пфу! А да напомням ли за 'Остеотех' от САЩ у нас?” http://jj-bg.info/single.php?news/20120119102226
http://newshopper.sulekha.com/yusuf-ercin-sonmez_photo_1672638.htm
Има много материали в нета. Всички знаем, че варненската групировка ТИМ са спецове в отвличанията и са „на ти” с властта (то тая влст идея си няма какво що е то учтива форма, но за целта не трябва да си отрасъл в семейство на простаци и ти трябва поне малко наличие на интелект и уважение към живота).

цитирай
27. mitjo - http://jj-bg. info/single. ph...
25.01.2012 03:37
http://jj-bg.info/single.php?info/20110509090305
Не, че има човек, който да не го знае.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9878175
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930