Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.11.2011 09:31 - Как японският клон на ядрената мафия се гаври с народа?
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1751 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

05.07.2011 09:11 Vesti.bg: Японското правителство отпусна още 17 млрд евро за опустошените зони

 Японското правителство одобри допълнителни бюджетни средства в размер на 2 трилиона йени (17 милиарда евро) в помощ на областите, пострадали от природните бедствия на 11 март. Новият пакет, който трябва да бъде разгледан от парламента в средата на юли, включва фонд от 800 милиарда йени, предназначени за възстановяването на опустошените североизточни области от земетресението с магнитуд 9 и последвалото го гигантско цунами, при които загинаха или са в неизвестност близо 23 000 души. Около 550 милиарда йени ще бъдат предоставени на местните власти в опустошените области, а допълнителни 300 милиарда йени са заделени в помощ на хората, чиито къщи бяха разрушени или претърпяха сериозни щети при природното бедствие. Предвидени са още 275 милиарда йени от бюджета, свързани с ядрения инцидент в АЕЦ "Фукушима", станал след преминаването на цунамито. Тази сума ще се използва, за да се изплатят част от обезщетенията за жертвите, за следенето в 30-годишен период на здравето на жителите на областта и за измерване на нивото на радиацията в цялата страна. Правителството предвижда и трети допълнителен бюджет, който може да достигне 10 трилиона йени (85 милиарда евро). /АФП /

 28.10.2011 DEUTSCHE WELLE: Фукушима - по-страшна от Чернобил

 Месеци след аварията във Фукушима на бял свят излизат потресаващи разкрития. Оказва се, че в атмосферата е било изхвърлено най-голямото измервано досега количество радиоактивни газове. Фукушима е по-страшна от Чернобил.

 При ядрената авария във Фукушима, станала през март тази година, в атмосферата е бил изхвърлен два пъти и половина повече радиоактивен газ ксенон-133 в сравнение с количеството при Чернобилската катастрофа. Радиоактивните газове ксенон-133 и криптон-85 могат да попаднат чрез дихателните пътища в човешкия организъм. Попадайки в кръвта, те предизвикват лъчева болест. При това радиоактивни газове са били изхвълени в атмосферата още преди вълните-цунами, последвали земетресението, да достигнат сушата.

Истината не е в официалната версия

Досега вълните-цунами се смятаха за причинител на топенето на горивните пръти в три реактора на японската атомна електроцентрала. Следователно официалната версия не отговаря на истината и реакторите са били засегнати още от земетресението. До тези изводи стига ново изследване на международни експерти. Изследването е ръководено от норвежки специалисти от Института за изследване на атмосферата, с участието на Австрийската централна служба по метеорология и геодинамика във Виена.

За основа на изследването са използвани данните от 1 000 измервания на радиоактивността във въздуха и в почвата. Резултатите от измерванията показват, че в промеждутъка от 11 до 15 март в атмосферата са изтекли 16,700 PBq (пета-бекерел) ксенон-133 (1PBq се равнява на един трилион бекерела). "Това е най-голямото изтичане на радиоактивни благородни газове в историята, което не е свързано с военни ядрени опити", твърди физикът Андреас Щол от изследователския екип.

Ксенонът се разпада сравнително бързо и за няколко седмици изчезва напълно, за разлика от цезий-137, чийто разпад трае около 30 години. Цезият остава дълго време в околната среда и е особено вреден за човешкото здраве. Според студията, за времето от март до април в атмосферата са изхвърлени почти 36 PBq цезий-137. Попадналият във въздуха цезий-137 е развил радиоактивност до 42 процента от стойностите, измерени след катастрофата в Чернобил.

Радиоактивният облак над Хоншу

Учените изследват и замърсяването от радиоактивни дъждове в различни японски региони, като изхождат от метеорологичните условия по време на катастрофата. Тъй като ветровете са били предимно западни и не е имало много валежи, около 20 процента от емисиите цезий-137 са попаднали в почвите, докато 80 на сто от емисиите са били разнесени над океана.

Най-силното замърсяване с цезий-137 е регистрирано на 19 март. Точно по това време радиоактивният облак над остров Хоншу е бил най-голям. Именно в почвата на Хоншу е попаднала и голяма част от радиоактивния елемент. Учените стигат до заключението, че началото на ядрената катастрофа е било по-рано, отколкото се предполагаше досега. Същинската авария е започнала заедно със земетресението около 14:46 часа местно време, а вълните-цунами са достигнали брега 50 минути по-късно.

Резултатът от изследването е още едно доказателство, че е невярно становището на японското правителство и атомната индустрия, според които земетресението не би могло само - без последвалите вълни-цунами - да причини ядрена катастрофа. "Новото изследване прави на пух и прах опита на ядреното лоби да омаловажи заплахата, която крият атомните централи при земетресения", коментира норвежкият ядрен експерт Хенрик Паулиц.

 АГ, ДПА, ФО, МО, К. Цанев, Й. Йорданова

 04 ноември 2011 | 03:55 | Агенция "Фокус": Японското правителство ще отпусне 8,3 милиарда евро в помощ на оператора на АЕЦ „Фукушима 1”

 Токио. Японското правителство днес даде съгласието си за отпускане на държавна помощ от 900 милиарда йени (8,3 милиарда евро) в полза на оператора на АЕЦ „Фукушима 1”, „Токио електрик пауър”, за покриване на част от разходите на компанията за обезщетяването на жертвите от ядрения инцидент, предаде АФП.
Средствата ще послужат за компенсация на щетите, нанесени на десетки хиляди японци, които трябваше да напуснат домовете си след инцидента. Обезщетения ще бъдат изплатени и на предприятията в засегнатия регион.
На 11 март 2011 година силно земетресение и предизвикано от него цунами удариха североизточната част на Япония, предизвиквайки повреда и радиационно изтичане от атомната електроцентрала.

 02.11.2011 DEUTSCHE WELLE: Фукушима: отново неприятни изненади

 Относителното спокойствие около катастрофата във Фукушима отново е нарушено. В един от реакторите на "Фукушима-1" по всяка вероятност е имало неконтролирано ядрено делене. Какво означава това?

 Компанията ТЕПКО, която е оператор на авариралата атомна електроцентрала "Фукушима-1", обяви, че във втори блок са били открити малки количества ксенон 133 и ксенон 135. Тези радиоактивни газове се отделят при ядреното делене на уран 235. Субстанциите се разграждат в рамките на 5 до 9 дни, а това означава, че ядреното делене, за което се предполага, че е произвело тези субстанции, е станало съвсем скоро.

Няма изтичане на радиация?

От ТЕПКО съобщиха, че вече са започнали да вкарват смес от вода и борна киселина в реактора като превантивна мярка за контролиране на възможна верижна реакция. Нито температурата, нито налагянето или пък радиоактивната концентрация във вътрешността на реактора са се покачили, уверяват от ТЕПКО. Не е била регистрирана радиация и извън атомната електроцентрала. Ядреното делене нямало да попречи на плана за стабилизиране на реактора, казват още от ТЕПКО.

Три от шестте реактора на АЕЦ Фукушима бяха силно засегнати от унищожителния трус на 11 март

Случилото се може да попречи обаче на плана на японското правителство до края на годината да овладее ситуацията в авариралата атомна електроцентрала. През последните дни ТЕПКО започна да изтегля от втори блок радиоактивни субстанции. Целта е да бъде намалено лъчението, за да стане възможна работата вътре в реактора. В момента се търси причината за ядреното делене.

Никакви поуки?

Въпреки ядрената катастрофа във Фукушима, Международната агенция за атомна енергия /МААЕ/ прогнозира, че в следващите десетилетия броят на атомните електроцентрали постоянно ще се увеличава. Към групата на страните, които ще започнат да строят нови атомни централи, принадлежат двете държави с най-многобройно население - Китай и Индия.

 ИЗВОДЪТ: Вместо операторът на АЕЦ „Фукушима” и японското правителство да бъдат солидарно съдени, затворени и заставени да плаща за делата си, от собственият си джоб, те продължатат да бъркат по джобовете на жертвите, на техните престъпления. Има ли изненадани? Nuclear mafia International Co няма никога и по никакъв повод да прости на който и да е народ, по цялото земно кълбо!

 ДОПЪЛНЕНИЕ 1: Авторите на изследването, показало истинското развите и мащаби на катастрофата са се ограничили да обвинят, за скриването на истината, само оператора ТЕПКО и японското правителство, но са пропуснали да споменат и МААЕ! Предполагам, че не е нарочно, но този пропуск следва да се поправи и аз го правя сега и тук.

 ДОПЪЛНЕНИЕ 2: Официалният орган на българският клон на ядрената мафия в-к „Дневник” не споменава нищо за изследването и констатациите на екипа норвежки и австрийски експерти, а за новият транш от над 8 милиарда евро е казано само едно изречение във видео – „Новините в 100 секунди”!

 Г. К.




Тагове:   Япония,   АЕЦ,   Фукушима,   Ям,


Гласувай:
7



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9874944
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930