Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.10.2011 08:46 - Мартин Димитров - председател на Комисията по икономическа политика, енергетика и туризъм.
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 4714 Коментари: 4 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Винаги съм смятал, че от нас, българите, зависи да живеем по-добре и да решим проблемите си.” Това казва този т. нар. политик в личният си блог. А дали думите му се покриват с делата? И дали той самият прави това, което зависи от него, за да решим проблемите си? Решете сами.

За първи път през живота си се засякох на едно и също място с въпросният политик, на обществено мероприятие, в сградата на МИЕТ, на улица „Триадица”, в София, на 10-ти декември 2010 г. Той беше дошъл там, в качеството си на шеф на парламентарна комисия, с ресор енергетика, за да вземе участие в обсъждането на една от многото национални стратегии в бранша. Заедно с него беше и депутата от ДСБ Иван Иванов. Дойдоха със закъснение и седнаха на кръглата маса, точно до мен, от дясно. С Иван Иванов се познаваме от декември 2007, а както впоследствие разбрах Мартин Димитров е обсъждал моята персона с не един и двама човека. Двамата политици останаха в залата не повече от десет минути и след напускането на мероприятието на екс-зам-министър Марий Косев също станаха и си тръгнаха. Както се разбра по-късно те се обидили, че в залата не присъствали равни на техният ранг. Аз се надявах, че Иван Иванов ще използва случаят и ще ме извика навън да обсъдим развитието на случаят с подмененото ядрено гориво в АЕЦ „Козлодуй”. Това не се случи, но пък в залата остана техният съветник в ресорната парламентарна комисия Емил Горанов, с който се запознах след края на мероприятието. Той обеща да говори и с двамата депутати и да съдейства за моето изслушване от ръководената от Мартин Димитров парламентарна комисия. И като се започна едно чакане, което продължава и до ден днешен.

Промяната ще настъпи само, ако българското общество престане да бъде толерантно към тоталната непрозрачност, която цари в държавата.” – продължава Димитров в блога си.

Когато на 18-ти януари 2011 стана ясно, че министър Тр. Тр. е издал заповед за свикване на „независим” експертен съвет, който да преценял обвиненията ми аз се чух с Емил Горанов и му казах, че ще пусна официално заявление в деловодството на НС, отправено към председателя на комисията по енергетика, да бъда поканен за изслушване. И в рамките на няколко дни наистина депозирах с входящ номер такова искане. След около месец пак се чух със съветник Емил Горанов и тогава той ми каза, че е по-добре искането да не идва от един човек, а за „по-голяма тежест” било по-дбре да дойде от група неправителствени организации. Речено – сторено. Г-н Петър Пенчев, зам-председател на НД Екогласност и член на НПО Асоциация на свободното слово „Анна Политковская” депозира ново искане от името на двете организации.

Реакция отново не последва. Тогава отговорът на съветник Емил Горанов беше, че изслушване можело да се случи едва след излизането на доклада на „независимият” експертен съвет на Тр. Тр. Когато през април въпросният доклад беше качен на сайта ан МИЕТ аз го изпратих на Горанов и от тогава не се е обаждал.

Междувременно, с помощта на приятели, ми се удаде възможност да си договоря среща лично с Мартин Димитров. Тя се случи на 6-ти март 2011 г., в кабинета му, на ул. „Г. С. Раковски” 134, в София. Преди да остана на саме с Димитров в кабинета му беше и журналиста Иво Беров. След като останахме сами аз го запознах със случаят накратко, като подкрепих думите си с документи, елементарни за разбиране от не експерт. Сред документите беше писмото от МС на РБ, в което бях обвинен за изхарчването на повече от два милиона бюджетни лева, заповедта на Тр. Тр. за свикването на „независимият” експертен съвет, за да види колко е независим, а също така и двата документа, доказващи изчезването на три тона ядрено гориво, от територията на АЕЦ „Козлодуй”, през септември 2008 г. Колко по-елементарни и същевременно по-фрапиращи неща трябва да му се покажат, за да се стресне? Но явно Мартин Димитров е с каменно сърце и някакви си два милиарда лева окрадени от българските граждани не са в състояние да го трогнат.

Вече повече от шест месеца Димитров не може да разчете и осмисли съдържанието на няколко странички???!!! Сигурно не му стига време от постоянните медийни изяви с които не е допринесъл и една стотинка за подобряване на качеството на живота на нито един българин, освен на собственият си и този на семейството му.

Срещата ни приключи много бързо, но преди да се разделим той ми каза, че неговият ядрен съветник е Георги Касчиев, а последният му бил казал, че нито можел да потвърди, нито да отрече моите твърдения!!! Според Димитров Касчиев бил независим и обективен. Интересно, защо на Димитров му е нужно някой да му тълкува съдържанието на документите, които му оставих, когато в тях се говори за хора, пари и изчезнали предмети? Много трудна за разбиране материя!

В същото време, в ръководената от Димитров парламентарна комисия членове са неговите „политически опоненти” със съществен принос в организацията, реализацията и прикриването на уникалното престъпление, екс-министрите Р. Овч. и П. Д. Е, добре де! Щом като са опоненти, защо не ги разобличи? Защо не ме покани на изслушване в комисията, за да може сам да се убеди, в резултат на прекият ми сблъсък с „опонентите му”, кой крив и кой прав? Пък може и действащият министър да покани и да го попита, защо е назначил 100% зависими лица да „разследват” престъпна дейност в АЕЦ „Козлодуй”, а после централата да им плати! Опоненти ли??? Да, да, ама някой друг път!

Аз вече година и половина, от които шест месеца след срещата ми с Мартин Димитров, не работя, щото да не съфинансирам дейността на организираната престъпна група, наречена Правителство на РБ, която ще ми взима парите за да ме лъже, че не ме краде. В същото време данъците ми ще отиват и за заплати на Мартин Димитров, колегата му Иван Иванов, съветника им Горанов, „политическите им противници” Р. Овч. и П. Д., на стотиците други набедени да са „политици”, на агентурата на ДС (ДАНС), на Гоце, Боце, Тр. Тр. и т.н. и т.н.

Разликата между лявото и дясното е толкова голяма, колкото между бедността и богатството.” – продължава да сипе мъдрости Димитров в блога си. Така, според него излиза, че аз съм ляв (или може би левак), докато той и Р. Овч., Гоче, Боце и компания са десните??? Навярно точно това е имал предвид. Мерзка картинка ...

И за да не остане някой с впечатление, че има нещо лично срещу лицето Мартин Димитров и другите упоменати тук „политици” ще заявя категорично, че това не е така. Чисто и просто Димитров в момента заема поста от който най-много зависи да бъда изслушан в парламента и това да даде старт на истинско разследване, което да прекрати престъплението. Аз нямам никакво съмнение, че който и да е останалите БГ „политици” би постъпил по същият начин, бидейки той на мястото на Димитров. Доказателство за това е пълното им единомислие по темата вече четвърта година. А обяснението за това може да бъде само едно. Всички те са от едно и също котило и под един и същи контрол! В потвърждение на последното ще добавя само, че Димитров силно се старае да изпълнява ролята на „борец” срещу изграждането на АЕЦ „Белене”. Плътно се придържа към сценария, в който персонажа му е повече от комичен, но това не го притеснява. Важното е да се шуми, да се създава впечатление и най-вече да се отклонява вниманието от грабежа на грабежите – АЕЦ „Козлодуй”.

Надявам се сами да съобразите чии всъщност национални интереси защитават всички те.

Г. К.





Гласувай:
6



1. pinkpanter - А обяснението за това може да бъде само едно.....
05.10.2011 00:45
и то е, че Мартин Димитров и/или сътрудниците му са имали достатъчно акъл за да разберат,че си имат работа с типичен луд и маниак на тема "световна конспирация" ....

И също така, че Жоро Касчиев, колкото и да е продажен, все пак има достатъчно професионални познания и съвест, които не му позволяват да подкрепя брътвежите на един болен човек ....
цитирай
2. gikotev - и то е, че Мартин Димитров и/или с...
05.10.2011 00:56
pinkpanter написа:
и то е, че Мартин Димитров и/или сътрудниците му са имали достатъчно акъл за да разберат,че си имат работа с типичен луд и маниак на тема "световна конспирация" ....

И също така, че Жоро Касчиев, колкото и да е продажен, все пак има достатъчно професионални познания и съвест, които не му позволяват да подкрепя брътвежите на един болен човек ....


http://www.frognews.bg/news_26957/Prof_G_Kaschiev_Komisionite_v_energetikata_se_prenasochvat_kam_novata_vlast/

Този линк показва кой и какъв е Касчиев!
цитирай
3. gikotev - Ахааааааамммммм.....
05.10.2011 01:01
Сега стоплям, защо под него интервю на "Жорко" Касчиев (http://www.frognews.bg/news_26957/Prof_G_Kaschiev_Komisionite_v_energetikata_se_prenasochvat_kam_novata_vlast/) няма дежурен коментар на розовото влечуго ;-)))) Нищо не е случайно!
цитирай
4. uff - Касчеев
05.10.2011 09:03
gikotev написа:
Сега стоплям, защо под него интервю на "Жорко" Касчиев (http://www.frognews.bg/news_26957/Prof_G_Kaschiev_Komisionite_v_energetikata_se_prenasochvat_kam_novata_vlast/) няма дежурен коментар на розовото влечуго ;-)))) Нищо не е случайно!


Бута те да джавкаш по "Тройната коалиция".
Само там е проблемът! Ша знайш!
Другото са ангели небесни, които от големите мангизи ич не се трогват.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9835479
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031