Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.09.2011 08:38 - Трайчо Трайков по TV7: Цената на АЕЦ “Белене” ще е € 1 000 000 000 000 (един трилион евро).
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 18329 Коментари: 30 Гласове:
6

Последна промяна: 26.09.2011 20:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Не вярвате ли? Е, хайде сега! Няма да се лъжем! Нали сме големи хора?

За желаещите да се насладят на удоволствието да чуят тези „благи откровения” могат да го сторят тук: Трайчо Трайков: Резултатите в енергетиката са забележителни

 

Захващам се с неприятната задача да разоблича поредните мега лъжи на Тр. Тр. защото той и кукловодите му разчитат на точно обратното, никой да не го прави и общественото съзнание да бъде грубо манипулирано с цел ограбване и подтискане. За да не бъда обаче свръх досаден съм си избрал само три от повече от десетте лъжи, изречени от Тр. Тр. в този скалъпен спектакъл.

Лъжа №1: Въвеждането на търгове за продажба на електроенергия от АЕЦ „Козлодуй” било основно перо в повишените приходи от енергетиката, според Тр. Тр. А дали това така? Електроенергия от АЕЦ „Козлодй” се е продавала на свободният пазар и преди Тр. Тр. да стане министър и както и преди, така и сега този процес е абсолютно непрозрачен, манипулиран и носещ загуби за Вас. Вече повече от две години Тр. Тр. неуморно се бие в гърдите, че бил въвел търгове, за определяне на купувачите, но в края на юни 2011 сайта БиволЪ разкри схемата „за избор на подходящите търговци, с подходящите цени и за подходящите количества”. Независимо от направените безспорни разкрития повече от два месеца по-късно Тр. Тр. продължава да лъже, че тези „търгове” носели полза. По-малко от месец след екранното словоблудство по TV7, същата персона в отговор на парламентарен въпрос признава обратното. Как става това можете да видите в краткият новинарски репортаж по bTV: Депутат от ДСБ: Три клана управляват търговията с електроенергия у нас*.

В отговор енергийният министър обясни поведението на АЕЦ "Козлодуй" със закъсняло решение на държавата и с досегашната практика. Според Трайчо Трайков при публично обявяване на минимална цена, офертите на търговците обикновено варират около нея и не се постигат най-добрите икономически резултати за дружеството.

Разбрахте ли сега, уважаеми дами и господа? 1-во нещо имало проблеми с търговете, заради „закъсняло решение на държавата и с досегашната практика”!!! И 2-ро, нарочно не се обявява минимална цена, за да не могат търговците да „варира” около нея, а под нея!!! А Вие какво си помислихте? Над нея ли? Пък може и над нея да е, знам ли? Какви ли не чудеса се случват по света!

Лъжа №2: Тр. Тр.: „В АЕЦ например успяхме да постигнем рекордно кратък срок за извършване на плановите ремонти. За един ден ефектът е 1,5 млн. лв., изтъкна той. Няма да се спирам детайлно на това, защото то подробно е разгледано и доказано невярно в материала Наглостта на “ядрената мафия” ескалира II.

Лъжа №3: Тр. Тр.: „Ще дам един пример за ефективно технологично решение. Например, във момента в АЕЦ „Козлодуй” се работи по проект за подмяна на генераторите на 5-ти и 6-ти блок, с по-високо производителни генератори. В резултат на което с инвестиция максимум € 60 000 000 (шестдесет милиона евро) ние ще получим допълнително 120 МВт (Мега-Вата) инсталирана мощност или по € 500 (петстотин евро) на инсталиран МВт. Ако можехме, за сравнение, да построим АЕЦ „Белене” на цена € 500 на инсталиран МВт тогава АЕЦ „Белене” щеше да излезе един милиард евро. Така че ние търсим такива възможности, такива решения за умни подходи, където да постигнем максимален ефект, с минимални пари.

 

Това е един своебразен най-добър личен резултата (Personal Best – PB, по аналогия с резултатите спортистите) в лъже-творчеството на Тр. Тр.! Забележете само, той дели € 60 000 000 (шестдесет милиона евро) на 120 МВт (Мега-Вата) и получава € 500 (петстотин евро) на инсталиран МВт!!!!!! Тогава когато истинският резултат е € 500 000 (петстотин хиляди евро) на инсталиран МВт. Би било вярно да каже € 500 (петстотин евро) на инсталиран КВт. Кило-Ват, а не Мега-Ват! Това че разликата е 1000 (хиляда) пъти е малка подробност от пейзажа.

Да, да, да, „чувам” няколко гласа да шушукат: „Ама той Тр. Тр. просто леко се е пообъркал.” И сигурно до някъде бих се съгласил с тях, ако въпросното лице не беше продължило „разсъжденията” си (съгласно раздаденият предварителен сценарий), че: „Ако можехме, за сравнение, да построим АЕЦ „Белене” на цена € 500 на инсталиран МВт тогава АЕЦ „Белене” щеше да излезе един милиард евро.” Да, ако „сметките” на Тр. Тр. бяха вярни то наистина АЕЦ „Белене” би излязла без пари, само някакъв си един милярд евро. Но когато се борави с истинският резултат от горната елементарна задачка (€ 500 000 (петстотин хиляди евро) на инсталиран МВт) цената на Белене излиза € 1 000 000 000 000 (един трилион евро). Представяте ли си? Това Тр. Тр. нарича: „Така че ние търсим такива възможности, такива решения за умни подходи, където да постигнем максимален ефект, с минимални пари”. (За да си проверите коректно сметките уточнявам, че проекта АЕЦ „Белене” предвижда изграждането на 2 000 (две хиляди) МВт инсталирана (електрическа) мощност.)

ВАЖНО УТОЧНЕНИЕ! СУМАТА НЕ Е ЕДИН ТРИЛИОН ЕВРО, НО НЯМА ДА ПРЕПРАВЯМ СТАТИЯТА. ОБЯСНЕИЕТО ЗА ТОВА СЪМ ГО ДАЛ ПО-ДОЛУ, В КОМЕНТАР №2.

Нелепостите изречени от Тр. Тр. идва не само слабата му подготовка по елементарна математика, не даже и от липсата на разбиране за определяне на цената за единица инсталирана мощност (става въпрос за единица инсталирана електрическа мощност, а не топлинна), което няма нищо общо с неговите брътвежи, а единствено и само от неистовото му желание и това на кукловодите му, да Ви лъжат колкото се може повече, за да Ви грабят колкото се може повече.

 Предполагам че сами ще се ориентирате в останалите лъжи вплетени в „сценката” от TV7.

 

Истинското заглавие на тази „пиеса” би следвало да бъде: Резултатите от разграбването в енергетиката са забележителни

 

Алоооо..., ДС (ДАНС) агентурата! Водите ли си записки? А? Ъ? К’во? Ъ? Моля? Аааааааа... Ааааааааааааа... Няма нужда, защото сценарият си бил ваш, така ли? Разбрах. Е, щом е така наистина няма нужда да се хабите. Пазети си силите, за да изхарчите паричките на данъкоплатците, чиито интереси браните, толкова самоотвержено.

 

И тук смятах да приключа, но в следващият момент съобразих, че една не малка група любопитковци, сред Вас, ще започне да се измъчва от въпроса: „Аджеба, каква все пак е целта на задачата, свързана с подмяната на електро-генераторите на блокове 5 и 6, в АЕЦ „Козлодуй”?” Та се налага да поясня, за да няма недоволни.

От словоблудството на Тр. Тр. по TV7 излиза, че едва ли не тази мини „модернизация” ще доведе до по-голямо количество в производството на електроенергия и едва ли не и Вие „ще намажете” от далаверата. Но, разбира се, това далеч не е така. Въпросните € 60 000 000 (шестдесет милиона евро) няма да се похарчат, за да Ви носят повече благо, а единствено и само – за да Ви ограбват още по-бързо.

Тр. Тр. твърди в пиеската по TV7, че с подмяната на електро-генераторите „ще бъдат изградени допълнително 120 МВт инсталирана мощност” (цитирам по смисъл). Това прави по 60 МВт на генератор, респективно – на блок (за блокове 5 и 6). Което от своя страна прави увеличение на мощноста на всеки блок от по 6%. До сега генераторите са генерирали до 1000 МВт електрическа мощност, а след смяната ще могат да генерират до 1060 (хиляда и шестдесет) МВт. Респективно, преди това и топлинната мощност на реакторите ще бъде вдигната с 6 % (от 3000 МВт (топлинна мощност) до 3180 МВт). Ще даде ли това повишаване на мощностите повече продукция?

Отговорът е -  категорично НЕ! За да си представите ситуацията по-нагледно ще Ви дам пример с бутилка боза. Ако на една и съща бутилка с боза разширите гърлото, какво ще последва? Единствено и само по-бързото изпразване на съдържанието и нищо повече. Със сигурност няма да пиете повече боза. Същото е положението и с подмяната на електро-генераторите. По-високата мощност ще води до по-бързо изгаряне на горивото, но не и до по-дългото му горене и производство на повече енергия. Така, ако една среднодълга горивна кампания (времето между две презареждания на реактора с гориво) е около 300 (триста) денонощия, след „модернизацията” тя ще се „скъси” до около 282 (6% по-малко) денонощия. Какъв е икономическият ефект? АЕЦ „Козлодуй” ще си получава парите от реализираната продукция с около 20-на дни по-рано. Ефекта е в изпреварването на инфлацията с няколко дни и напълно наподобява сметките с по-ранното пускане на блоковете, след ремонт. Или казано по-просто, ефекта е под 20 000 (двадесет хиляди) лева на блок, на година. Вие сами изчислете кога и как ще се изплати инвестицията от по € 30 000 000 (тридесет милиона евро) на блок, ако ще да удължат живота му с още 200 години, което, разбира се, е невъзможно. Предполагам, че на всички оставащи въпроси можете да си отговорите сами.

Последно уточнение. Единственият начин за по-висока енергоизработка е повишаване на обогатяването на ядреното гориво с Уран-235. Ако сега максималното обогатяване е около 4.4% то може да стигне до 4.9%, но никога над 5%. Но пък по-обогатеното гориво ще струва още по-скъпо, така че ефекта е пак на кантар.

 

* Уважаеми дами и господа! Имам настойчива молба, да не вземе някой от Вас „да се изпусне” и да си помисли, че депутата Ив. Ив. е направил това питане за да Ви донесе някаква полза. Който „се изпусне” сам да си чисти и отмирисва! Ив. Ив. пита не за да вдигне цената на търговете и така да Ви напълни джобовете, а единствено и само за да посочи нарочените „кланове” (той посочва само три от тях), като нарочно не упоменава които не трябва (например клановете на Иво Прокопиев и Георги Кадиев, а сигурно има и други). Да не би след това „парламентарно питане” нещо да се промени (обявяване на минимална цена, нинимални количества и др.)? Единственото което ще се промени, но Вие няма как да го видите е промяна в квотите на продаваните количества към посочените и непосочените кланове, на яслата за електроенергия от АЕЦ „Козлодуй”. Толкова! На кой му харесва, на кой не, няма значение. Ив. Ив си е „свършил работата”.

 Г. К.





Гласувай:
7



1. uff - ???
26.09.2011 19:02
500 000 * 2 000 = 1 000 000 000
цитирай
2. gikotev - Re: ???
26.09.2011 20:17
Грешката е вярна и е моя, но и не съвсем! Подвел съм се от „подхлъзването” на Тр. Тр., че един МВт струва € 500, плюс цената за един КВт инсталирана мощност в китайската АЕЦ Тян Ван 1600 долара посочена в следната стаия (http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2007-10-16&article=207454, което на практика би означавало, че Белене ще струва 1/3-та част от китайскана, когато от сега се знае, че ще е минимум поне трипъти по-скъпа), плюс начина по който се образува цената на единица инсталирана мощност, който не исках да обяснявам в моята статия, но сега се налага. За правилното изчисляване цената на един МВт инсталирана мощност следва да се съберат всички пари от началото на строителството на блокове 5 и 6, плюс всички последващи капиталовложения и модернизации, за последните около 30 години, плюс цената за новите генератори, плюс цената на старите генератори и всякакво друго оборудване, което е било използвано през годините и после е подменено, след това да се раздели на новите 2120 МВт (след инсталиарнето на новите генератори) и чак тогава да се тегли чертата, а не по бабешкият начин на Тр. Тр. Тогава ще се получи значително много по-голяма сума, в много пъти надвишаваща € 500 000 на МВт. А този начин е правилен, защото новите генератори не биха могли да произведат и един КВч електричество без капиталовложенията за всичкото останало оборудване, което работи за да може роторът му да се завърти и индуцира напрежение. Да може би няма да е един трилион, но ще го оставя така, като контра-лъжа на лъжите на ЯМ. Първо и аз имам право да бъркам, но след подвеждане и освен това си признавам.
цитирай
3. gikotev - До Митьо.
26.09.2011 20:22
Митьо, извинявай, но без да искам съм изтрил последните ти три коментара. Не е нарочно, просто се обърках. Аз ги прочетох, но без да искам съм натиснал грешното копче или пък блога нещо се бъзика. Съжалявам и извинявай!
цитирай
4. mitjo - Кошлуков като изявен всезнайко ...
26.09.2011 20:44
Кошлуков като изявен всезнайко "не е чувал" за теб или аз пропускам нещо, щото не изгледах цялото интервю? Колегиалността го задължава да се прави на глупак, който си няма понятие от журналистика. Гарван гарвану око не вади. Колко ли хора е успял да събере в "протеста" пред "Дженерали"? Сигурно само малди и зелени деца и някое и друго заблудено наивно създание. Когато осъзнаят истинското му лице под маската, как ли ще го мразят? Колкото до коментарите, май имаш грешка - публикувал си ги.
цитирай
5. gikotev - Re: Кошлуков като изявен всезнайко ...
26.09.2011 20:54
Кошлуков може и да не е чувал за мен, но това е без значение. Самият факт, че работи в тази ТВ (на Дилян Пеевски) е повече от показателен. Аз не виждам особена разлика между него и Любен Дилов - син.
цитирай
6. mitjo - http://www. btv. bg/shows/otp...
26.09.2011 21:55
http://www.btv.bg/shows/otpechataci/videos/video/463160977-Koy_stoi_zad_balgarskiya_Uikiliyks.html
Споменава Борисов и делавери с гориво не само с наркотици. Не че според мен премиерчето не е се е окаляло де с каквато кал е намерило и мирише на мръсно и от космоса.
цитирай
7. mitjo - http://www.dnevnik.bg/intervju/2010/09/13/959677_atanas_chobanov_evropa_da_nauchi_pri_nas_stava_s/
26.09.2011 21:58
"Сигурно неприятностите, които си навличат хората, които не си мълчат, подхранват апатията.
- Да. Даже е класика властта да проверява и притиска инициативните. Искат се здрави нерви. Но до този етап стигат малко, повечето махват с ръка и се отказват, когато разберат, че каузата изисква повече време от едно драсване на съгласие под интернет подписка. Мога да дам себе си за пример. Изкарват ме луд, пишат доноси..."
цитирай
8. mitjo - Колкото повече хора се съпротив...
26.09.2011 22:14
Колкото повече хора се съпротивляват, толкова по-трудно ще им бъде да удържат положението и ще са по-склонни да внимават.
цитирай
9. mitjo - Колкото повече хора се съпротив...
26.09.2011 22:15
Колкото повече хора се съпротивляват, толкова по-трудно ще им бъде да удържат положението и ще са по-склонни да внимават.
цитирай
10. mitjo - И аз имах проблем с пращането на к...
26.09.2011 22:20
И аз имах проблем с пращането на коментар, затова го пратих 2 пъти, извинявам се за което.
цитирай
11. mitjo - В сутрешното предаване по NTV да...
27.09.2011 10:55
В сутрешното предаване по NTV дадоха изселването на роми от общинско жилище за неплащане на сметки. Не може да гониш социално слаби хора от домовете им за наплащане на сметки, при положение, че тия сметки се определят от монополисти и са непосилни за всяко нормално семейство. Да не говорим колко престъпници живеят в общински жилища. Дебилно е, когато колтото по-голям престъпник си, толкова повече пари печелиш, да очакваме светът да бъде добро място за живеене.
цитирай
12. gikotev - Трайков: Купувачите на "Булгартабак" вероятно ще го препродадат
27.09.2011 11:17
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/09/27/1163540_traikov_kupuvachite_na_bulgartabak_veroiatno_shte_go/

Връщам ти жеста с поредното нагло самопризнание на Тр. Тр. в разграбването на държавата, под контрола и диктовката на ДС (ДАНС). Ако отвориш статията в коментар №40 се визда линк (http://bnr.bg/sites/horizont/News/Business/Pages/0426bulgartabak.aspx) към материал на БНР от 26-ти април 2011, където се казва дословно следното "В конкурса няма да се допускат офшорни фирми и консорциуми. Критериите са така изготвени, че да не е възможно "Булгартабак" да бъде купен от по-малко дружество. Цената няма да е определяща. "

ПОТРЕС!!! Даже и таз сутрешното му появяване по НОВАТВ (за да съобщи благата вест, че Булгартабак ще се препродаде) е по предварителен сценарий, за да демонстрират на народонаселението, кой командва тук и, че грабежите и унижението на народа ще продължи безпрепятствено.
цитирай
13. mitjo - Глупаци! Ако те диктуваха услов...
27.09.2011 12:05
Глупаци! Ако те диктуваха условията, нямаше да им се налага да правят врътки и всичко щеше да се случва без да е необходимо цялото това театро. С факта, че разиграват хората, сами признават колко им треперят гащите, а щом е така как ли ще се разтресат при бъдещата им среща с господ.
цитирай
14. mitjo - Тия тъпоглави идиоти по повод Ка...
27.09.2011 19:15
Тия тъпоглави идиоти по повод Катуница как ме вбесяват. Егаси нищожествата са всички ченгета! Опитват се да изкарат жертвите виновни като ги насъскват срещу циганите. Колко виновни са всички ченгета съсипват децата. Искат омразата да се насочи към циганите, а не към тях самите. Точно ченгетата са отговорни за случката. Те са тези, които са си бъркали в носовете и те насърчават и предизвикват престъпността. Само като гледаш новините и ти става ясно, че нарочно карат циганите да злобеят пред камера, за да не се дразнят хората от истинските виновници, а от социално слабите. Това си е прехвърляне на вина. Егаси фашизоидните нищожества! Егаси мръсните журналисти!
цитирай
15. mitjo - Без масовост и постоянство в съп...
27.09.2011 22:15
Без масовост и постоянство в съпротивата нищо няма да постигнем, освен да изчакаме положението да се сговни за всички не само за обиновените хора. Гнусните паразити умират заедно с организма, от който се хранят. Едва ли ще успеят да се прехвърлят на някой друг организъм, защото всички са вече заразени и празитиращите върху други народи не обичат да споделят плячката. Трябва да приемем, че са нужни жертви и че и без това даваме тези жертви. Когато бездействаме, даже подтикваме пиявиците да ни цедят още по-брутално.
цитирай
16. mitjo - Гледай и се учи на живо какво става с ...
28.09.2011 09:35
Гледай и се учи на живо какво става с неудобните за влстта будни хора. Няма никакво етническо напрежение, а влстта го създава, за да си намери извинение да потуши протестите на хората, които се опитват да накарат институциите да си вършат работата. На престъпниците по върха не им харесва хората да могат да си защитават правата и сега бият и арестуват невинни по улицата, за да се научат да си седят вкъщи, да се спотайват и да плащат с данъци и рекет лукса и спокойствието на държавните "мъже". И понеже хората обясняват, че не протестират срещу циганите, сега им ограничават възможностите за контакт, за да не могат да се събират щом не е по поръчка. Пълно е с тъпи ченгета, които служат на собствените си палачи, но са заети да злобеят срещу хората, за да успеят да прогледнат, че са използвани да събират омразата им. Не знам как тези дебелокожи говеда не усещат колко ги мразим, защото са безмозъчни роби на управляващите и единственото, което правят е да унищожават. На тях това им е работата да събират омразата върху себе си. Един ден ще съжаляват за това, но ще е късно и няма да могат да се върнат в началото, когато са имал избор.
Тази розовата не случайно реве, че си решил да пробваш как е в друга държава. Важно е да имаш подкрепата на влстта. Имай предвид, че ако не стане там има и други правителства и други интереси само трябва да внимаваш кое за какво се използва стига да е възможно.
цитирай
17. uff - Гледай и се учи на живо какво става с ...
28.09.2011 18:30
mitjo написа:
Гледай и се учи на живо какво става с неудобните за влстта будни хора. Няма никакво етническо напрежение, а влстта го създава, за да си намери извинение да потуши протестите на хората, които се опитват да накарат...


Законите са направени да мачкат едни и да облагодетелстват други.
Така е откакто ги има.
Законът винаги е бил на страната на мафии, партии, олигархии, олигофрени и т.н..
Важното е, че са много и са сплотени.

Глутниците мачкат единаците.
ЯМ мачка Котев.
КардаРашковците пък мачкат бедни и отрудени българи по селата.
цитирай
18. mitjo - Re: uff
28.09.2011 21:18
Ти май не си чел законите и конституцията да не говорим за многото допълнителни наредби и т.н. Особено международните споразумения. В тях има доста смислени и хубави неща, но са само на хартия и не са нещо повче от лицемерие. Сега мачкат младежите и лъжат, че въпросът е етнически точно, защото законите не им позволяват да арестуват за щяло и нещяло. Да те светна например, че полицаите нямат право да събират личните данни на хората, нито пък те са длъжни да им ги предоставят. При поискване на лична карта е достатъчно да си я покажеш и не е нужно да я даваш. Ченгето ако иска да помни. Личната карта е за легитимация, а не за картотекиране.
цитирай
19. mitjo - Б. Б. вярва ли си като лъже нагло за ...
29.09.2011 03:31
Б.Б. вярва ли си като лъже нагло за пред камера. Бил човек, които гради(новините по БНТ тази вечер). Такава наглост и безмозъчност е за запис, превод и разпространение не само по BG медиите.
Ограден от пушечно месо („охрана”) в нам си колко скъп костюм тръгнал да баламосва.
Колко му струва охраната на тоя? Кой му я плаща? Кой му поддържа „стила” на живот? Тоя и за стил не е чувал, така че 100 на 100 плащта и за стилист. Бил градил?
Как гради като краде хората и ги убива с простащината си не мога да проумея може ли да ме подсетиш, моля те?
Защо ли при такова прекрасно градивно управление се случват такива гадости и никой не обръща внимание и не съдейства за решааването не толкова сериозен проблем като горивото в АЕЦ-а? Ми нали и той е в бизнеса и сега трябва да маже и замазва като симулира дейност белким шараните захапят. Егаси слабоумниците го съветват, щтото съм убеден, че от такъв кух череп мисъл не може да излезе. Как изобщо е успял да се научи да говори. На бас, че не знае азбуката освен ако някой не му суфлира, за да я каже цялата.
PP: Има проблеми със зареждането на блога. Тъпаците се правят на умни вместо да се осъзнаят. Ама то за замазване не се иска акъл, иска се, за да спреш навреме, а тия вече са заорали прекалено дълбоко.
цитирай
20. gikotev - До Uff
29.09.2011 09:46
Някои твои коментари не ги пускам, защото може да бъдат използвани от ЯМ да ме обвинят в дискриминация срещу определена група хора. Съжалявам, но не е редно сам да си усложнявам и без това трудното положение.
цитирай
21. gikotev - До Митьо.
29.09.2011 09:47
Съветите ти за разпространение са ценни, но не ги пускам тук за да не се четат от ЯМ.
цитирай
22. mitjo - Моля те не се чувствай задължен да ми ...
29.09.2011 14:22
Моля те не се чувствай задължен да ми обясняваш такива елементарни неща или поне го прави по-завоалирано. Например може да кажеш, че имаш съображения, поради които не публикуваш коментара. Това е достатъчно. Кой коментар и сам ще се сетя. Даже обяснение не е нужно свободен си да преценяваш действията си и аз не съм тук, за да те задължавам с каквото и да било, нито сме си близки, за да се обиждам от свободата, която имаш. Даже мисля, че е задължително да прецеждаш предвид сложната ситуация, в която са те поставили пиявиците наоколо.
Не се страхувай, че може нещо да не се доразберем. Все пак и аз мога да говоря и да питам, когато нещо не ми е ясно.
цитирай
23. mitjo - Освен това, често пиша за неща, к...
29.09.2011 14:35
Освен това, често пиша за неща, които не са по темата, което ти дава пълното право да не ги публикуваш независимо дали биха ти донесли повече ядове или не.
Сега, за да те окуража, че ти дам един пример за поведението на управляващите. Хрумна ми като гледах Б.Б. снощи. Ами те всъщност танцуват върху горещ котлон, защото всяко тяхно действие е подсъдно и мого добре го знаят. Те танцуват, защото им пари под краката, а ние си мислим, че правят целия този сеир заради нас. Мого се радвам, когато някой подобен престъпник обяснява публично как се занимавал със строителство, а истинската му дейяност са наркотици, проституция и т.н. Това означава, че над главата му виси гилотина и ножът е близико до сланинестия врат. Иначе цялата тая бутафория нямаше да я има.
Освен кураж и да внимаваш се пазиш от крайни решения не знам какво да ти пожелая. Имай предвид, че за някои неща се изисква много търпение и Хитлер е бил дълго време на власт. Пък и по-добре да видим как мижитурката грохва, отколкото тя да ни съсипе без да си мръдне и малкия пръст. Гледай на себе си като на живата капка вода, ковто пробива мъртвата бездушна скала.
цитирай
24. mitjo - Забележи колко са тъпи само: отв...
29.09.2011 14:48
Забележи колко са тъпи само: отворили от алчност кутията на Пандора и очакват от там да излязат щастие и рози без да погледната жалката участ на всички свои подобия. Рано или късно големият крах ще ги застигне, защтото, когато се отърват от теб, ще се появи някой друг и той със сигурност ще е по-опасен, нищо, че може да е даже по-слаб, защото те самите ще са се самовъвлекли в по-голяма снежна топка. Убеден съм, че опасенията им ще стават все по-зловещи, което разбира се ще ги ожесточава все повече и полицаите в страната ще се многоат, докато накрая самите полицаи не му прекършат вратлето, нека си ги отглежда.
цитирай
25. mitjo - Тия в стремежа си да нямат против...
29.09.2011 14:58
Тия в стремежа си да нямат противниците сами си ги произвеждат и размножават. А ти в стремежа си да се отдадеш и помогнеш на хората и без да търсиш подкрепа тя би трябвало сама да идва. Със сигурност няма да ти е достатъчна и да успее да те запази, но ти не си я поискал като и глупаците не са искали да имат мразещи ги хора, които ще се почерпят и ще ликуват, когато се отърват от примката.
цитирай
26. mitjo - Предполагам, че те следят изкъсо ...
29.09.2011 15:14
Предполагам, че те следят изкъсо разните му там бурмички в машината, но и тях ще ги застигне участта на този, на когото служат, когато мрежата почне да се разплита. Всички знаем, че вечни неща няма, само не всички успяват да проследят края на историята. Вечността може да е човешко понятие, но дали има човешко измерение? Някои хора са приели факта, че са смъртни, а някои не си го и помислят и си въобразяват, че неосъзнаването на истината е вид смелост. Горките заблудени овчици страх ги е да прогледнат.
цитирай
27. uff - Re:
29.09.2011 19:06
gikotev написа:
Някои твои коментари не ги пускам, защото може да бъдат използвани от ЯМ да ме обвинят в дискриминация срещу определена група хора. Съжалявам, но не е редно сам да си усложнявам и без това трудното положение.


Твоя воля.
Човек винаги трябва да се съмнява. И го правя.

Доколкото разбрах, сътрудничил си на ДАНС?
Не е задължително това да е в лош аспект, но едва ли ДАНС е независима от ЯМ.
.....
Странна е тази детинска "грешка" в темата, която не желаеш да коригираш.
Може би искаш да прокламираш, че Георги вече се е сдухал и да забравим за изяви в медиите???
Бягаш от общественото мнение и разчиташ на Съд и ДАНС.
Хубаво, но там се промъкват и парите на ЯМ.
цитирай
28. gikotev - До Uff
29.09.2011 19:59
Георги не се е сдухал и не е забравил за медиите, но наистина те се контролират от ЯМ и ДАНС и поради тази причина и нямам достъп до тях или ако се "промъкна" някой като Мини-лен Цветков, казва на народа, че няма как Котев да е най-честният човек на света. Аз не се чувствам уютно в медиите, но въпреки това се насилвам за да кажа на хората истината. Сътрудничил съм с агенти на ДАНС, но само до момента до който те отказаха да предприемат действия по казуса с горивото. И това е била единствената ни тема за разговори. Съдът е този който трябва да си каже последната дума. Така изисква системата!
цитирай
29. uff - Георги не се е сдухал и не е забравил ...
29.09.2011 21:23
gikotev написа:
Георги не се е сдухал и не е забравил за медиите, но наистина те се контролират от ЯМ и ДАНС и поради тази причина и нямам достъп до тях или ако се "промъкна" някой като Мини-лен Цветков, казва на народа, че няма как Котев да е най-честният човек на света. Аз не се чувствам уютно в медиите, но въпреки това се насилвам за да кажа на хората истината. Сътрудничил съм с агенти на ДАНС, но само до момента до който те отказаха да предприемат действия по казуса с горивото. И това е била единствената ни тема за разговори. Съдът е този който трябва да си каже последната дума. Така изисква системата!


Съдът ли?!
С ДАНС по-може да пъкне нещо. Ама нейсе.

Георгиии, разгласявай на хората!!!
А с ония може да се съдиш, докато отработилото отлежи до пълно очистване.
цитирай
30. mitjo - Много любопитно, как някой се об...
29.09.2011 21:24
Много любопитно, как някой се обижда бързо, бързо от нищото и веднага си оголва зъбките. Ти отдавна си разказал за ДАНС и то с подробности и чувство. Колкото и да се мъчи някой да те компрометира, всичко е толкова документирано и последователно (за разлика от нечии коентари), че сриването на симпатиите е само и единствено полезно – ще пресее плявата. Хубаво е, че се излизаш от коловоза от действия, в които те вкарва системата. Значи вече ги осъзнаваш. Не мисли, че си длъжен да се съобразяваш с някой друг, освен със себе си. Понякога колкото по-голяма е публичността, толкова по-здраво се затяга усмирителната риза, защото публично те вкарват във фиаско от саорта докажи, че нямаш сестра и зациклянето е тотално и изцеждащо. Под публичност нямам предвид да спреш да я търсиш, но не се вкарвай в хватката на дирижираните медии с умишлен разпит до стената с насочен прожектор и изгасени светлини за режиьорите. Винаги съм те съветвал да внимаваш как се изхабяваш и кое е смислено. Трябва да се научиш да усещаш накъде искат да те насочат и дори да отговаря на желанията ти, да прецениш дали не е клопка.
Между другото това предаване този път беше интересно цялото: http://play.novatv.bg/play/254931/
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9833911
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031