Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.08.2011 09:51 - Закъснял и незаконен опит да се скрие Доказателство № Последно.
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 5868 Коментари: 8 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Как е станало това ще Ви разкаже лично председателя на Агенция „Ядрено регулиране” (АЯР) Сергей Цочев. Но понеже той е широко известен с алергията си към честноста ще се наложи да го „придружавам”, с коментари, по хода на неговият „разказ”. Надявам се да нямате против.

Ето я и кратката предистория. Както вече добре знаете на 20 април 2011 г. Върховният административен съд на РБ ни отказа достъп до Техническо решение № 2903/11.12.2003 г. с приложения №№ 1-29 към него (то е и Доказателство № Последно). Няколко дни след това аз посетих офиса на неправителствената организация „Програма – достъп до информация” и съвместно решихме, че има смисъл да преформулираме искането до АЯР и да го възобновим. Речено сторено. Съществената промяна беше, че вместо всичките 29 приложениея към Техническото решение сега искахме само поставеното под №7, което представлява Техническата обосновка на безопасноста на новият вид ядррено гориво. По-долу можете да се насладите на писанията на С. Ц., с които той отказва достъп до исканият документ – Доказателство № Последно.

Аз изпреварващо ще Ви насоча вниманието към само четири важни момента, а след това ще Ви оставя да си го прочетете сами.

  1. С писмо на изпълнителният директор на АЕЦ „Козлодуй” до председателя на АЯР първият отказва достъп до исканият документ, с аргумента, че той представлявал „производствена и стопанска тайна”. Но ако това беше наистина така, защо сега, когато той вече е публичен за широката публика АЕЦ-а и АЯР-а не ми потърсят отговорност за неговото разпространение? Аз с нетърпение очаквам този момент. В противен случай излиза, че са лъгали. (Скоро ще пусна тук писмо на шефа на АЕЦ-а до бившият зам министър Марий Косев, от тази година, пряко свързано с темата.)
  2. С писмо от вице президента на руският доставчик на ядреното гориво, ОАО „ТВЕЛ”, се отказва достъп до исканата информация с аргумента – в нея се съдържа „ноу хау” (know how = знам как, в даденият случай означава, че в исканият документ има информация, която може да позволи на читателя да си направи сам ядрено горивна касета). А дали това е така? Цялото приложение №7, към Техническо решение № 2903/11.12.2003, както и мой коментар към него можете да изтеглите и видите от ТУК - (Доказателство №1). Но понеже документът е дълъг, на руски език и не особено лесен за „смилане”, аз ще Ви предложа едно по-лесно разбиране за лъжата, че в него се съдържа „ноу хау”. За целта трябва да ми се доверите, че този документ е достъпен за всеки един служител на АЕЦ „Козлодуй”. Който не ми вярва да пита шефа на АЯР-а С. Ц. От 2003 г., когато той е доставен от Русия в Козлодуй, са изминали 8 години, а в централата тогава работеха над 5 000 (пет хиляди) служителя. А сега, уважаеми дами и господа, само си представете, че за осем години, повече от пет хиляди българи, нито един от тях няма да се съблазни и да издаде туй „ноу хау” на конкурернцията и да си попълни семейният бюджет. Представихте ли си го? Не можете ли? Е, и аз не мога, но въображението на руснаците от „ТВЕЛ” е доста по-различно от нашето. Те не само си представят тази „прословута българска твърдост”, но и си вярват. И понеже същият документ е вече в ръцете Ви, сами можете да си построите ядрено-горивна касета и да я продадете на централата за € 1 500 000 (милион и половина евро, бройката). Но можете да произведете и повече от една.
  3. Цитат: „Уточнено е, че разкриването на информацията може да доведе до неконтролируемо разпространение, което ще ощети икономическите интереси на ОАО „ТВЕЛ” – Руска федерация и да понижи конкурентноспособноста на компанията в световен мащаб”.
  4. Цитат: „Липсата на мотиви в заявлението за целта на исканата информация води до невъзможност да се определи общественият интерес от предоставянето на информацията. В противовес на това се констатира абсолютната необходимост да се постанови отказ за достъп до нея с доводите на ОАО „ТВЕЛ” – Руска федерация, в които е посочено, че разкриването й ще доведе до неконтролируемо разпространение, което ще ощети икономическите интереси на компзнията и ще понижи конкурентноспособноста й в световен мащаб”.

Сега разбира те ли, уважаеми дами и господа? Според С. Ц. Вие нямате интерес, или поне той не може да го определи, да разберете с какво ядрено гориво се зареждат реакторите в АЕЦ „Козлодуй”, но за сметка на това много добре разбира и е готов да защитава, до последна капка кръв, корпоративните интереси на руснаците. Имате други въпроси? И да имате и да нямата все тази.

Това нагло погазване на българският интерес е възможно единствено и само с протекцията на ДАНС (разбирай ДС), които пък представляват, на практика, клон на руската ФСБ (разбирай бившето КГБ). Същото се отнася и за правителството. В противен случай С. Ц. и цялата компания от ЯМ отдавна да са зад решетките, вместо да продължават да бранят чужди и престъпни корпоративни интереси, нагло бъркайки в джобовете ни и рискувайки живота ни.

А ето го и оригиналното писмо на С. Ц. (С кликане върху снимките те се увеличават и стават достъпни за четене.)
image
image
image
image
Г. К.



Гласувай:
3



1. pinkpanter - Нищо не разбрах
18.08.2011 23:06
от коментарите ти по решението за отказ. Сигурно съм много тъп. А бе сетих се да попитам: Какво става с Иран? Ще те вземат ли там на работа или и те са от ЯМ? Ако имаш някакви проблеми или не знаеш към кого да се обърнеш, мога да помогна. Познавам там някои хора от бранша, мога да ходатайствам. Чух че добри пари давали. Ако пък са те отхвърлили, кога ще се палиш? Остава ли в сила датата 14 октомври? Щото билетът за Брюксел трябва сега да го купувам, че иначе парите, дето ми плаща ЯМ няма да стигнат и ще се увътря.
цитирай
2. gikotev - Re: Нищо не разбрах
18.08.2011 23:31
Розов, нали се сещаш, че няма как да ти се доверя, за връзката с Иран, след като си "толкова тъп", че да не стоплиш коментарите по отказа ;-) Дали персийците ще ме приемат или не ще стане ясно в края на септември. Поради тази причина не мога да ти помогна с билета за Брюксел. Но не ми се вярва да дойдеш, защото на площада ще има минимум един журналист и ще те заснеме ;-) Стиска ли ти? Датата остава в сила. Пуснах последните ти два коментара, за да могат останалите читатели да разберат що "пантера" си.
цитирай
3. pinkpanter - А ми освен да ти пожелая
19.08.2011 00:31
успех в "иранското" начинание, друго не ми остава. Дано да те вземат, щото е грехота да се палиш. А, и искам да те предупредя, че не се живее лесно в Иран, хеле пък в Бушер. Климатът там е гаден, адска жега е през лятото, направо не се трае. Виж, ако се уредиш в Техеран, не е лошо, но там пък е скъп живота. Общо взето, ако можеш да даяниш без алкохол (включително биричка) може и да оцелееш. Ако обичаш биричката, ти препоръчвам да отидеш в някоя от големите вериги супермаркети в София и да си купиш безалкохолна бира с марка "Bavaria", мисля че беше холандска или датска. Много е популярна в Иран и така ще почнеш да свикваш. Ако си в Бушер, там има магазин в който продават руска безалкохолна бира "Балтика 0 (нула)", тя е по-свястна, препоръчвам я.
цитирай
4. mitjo - Този боклук се опитва да внуши, че ...
20.08.2011 00:04
Този боклук се опитва да внуши, че навсякъде си под негов контрол. Това е хубаво, защото сам се издава, че не може да те контролира и това го притеснява, иначе нямаше да претендира, че е твоя сянка.
цитирай
5. gikotev - Re: Този боклук се опитва да внуши, че ...
20.08.2011 00:23
Благодаря, Митьо! Точно това си представях и аз, и поради тази причина и пуснах коментарите му тук. "Следите остават", както се казва любимият на комуноидите първи филм на Ламбо ;-))))
цитирай
6. mitjo - Виждам, че този индивид съвсем о...
20.08.2011 01:20
Виждам, че този индивид съвсем откровено и настървено се опитва да ти вреди. И (колко идиотско от негово страна!), за да не търпи критика, пише със самочувствието на по-висше създане от теб. Ти, борещият се в името на хората си някъде в калта, а той – долният наемник, готов да навреди на собствената си майка и на себе си (което и прави в действителност, но се мъчи да не осъзнава) видите ли е някъде в неземните висини. Егаси, тъпанарското! Сигурно е убедил себе си, че това, което прави, е някаква виша постъпка, не знам как не се самоизяжда, когато влезе в блога ти. Съвсем е изпаднал от релаността и явно мозъкът му е блокирал съвсем (ако изобщо някога е имал), щом си позволява да пише на публични места или си въобразява, че всички са като него със закърнели органи и пред разлагане. Сигурно си мисли, че само той има сърце, а всъщност идея си няма що за нещо е това. Едва ли може някога да почувства какво е да си удовлетворен, когато помогнеш на някой злощастник (едва ли може да направи друго, освен да го презира) или да се бориш с цялото си същество със злобните и жестоките, които като такива винаги са „по-високо” в йерархията на обществото, но единственото, което правят е да съсипват, а не да създават. До такава степен е свикнал да лицемерничи, че го прави и пред себе си и не се притеснява да го демонстрира. Егаси недоскивът злощастен, едва ли е способен на друго освен да лиже задници и после да си го връща на слабите и беззащитните все едно с тях може да избърше гнусната мръсотия от себе си тоя се сговнява все повече и повече и толкова се вмирисва, че няма да се очудя някой хубав ден да открие в себе си развитието на някое кофти заболяване, което тайно го разяжда. Тогава едва ли ще е толкова готов да мре както сега тръби, че с удоволствие би присъствал на чуждата агония.
цитирай
7. mitjo - Накрая толкова ще се страхува, че ще ...
20.08.2011 01:31
Накрая толкова ще се страхува, че ще е готов да убива. Даже не се съмнявам, че вече е в подобна фаза. Като уличните псета - колкото по-уплашени са, толкова повече озверяват срещу добронамерените и подвиват опашки и се подмокрят пред насилниците. Това, което е написал си е чиста заплаха, както и да го изопачава. Адски гнусно същество: подло, нищожно и злонамерено.
цитирай
8. gikotev - Re: Накрая толкова ще се страхува, че ще ...
20.08.2011 07:35
Розовият все още не си дава сметка, че както се добрах до Доказателство № Последно, така ще стигна и до неговата лична самоличност. До преди няколко дни той и кукловодите му не допускаха, че някога ще имам на ръка Техническото решение, а в момента се хапят за опашките си. Та така е и с Розовото недоразумение. Когато го разбера кой е ще го покажа тук в цялата му светлина.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9841259
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031