Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.08.2011 08:57 - Доказателство № Последно е вече налично!
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 21086 Коментари: 16 Гласове:
13


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 

Невероятно, но факт! Най-дълго и най-трудно издирваният документ вече е тук. Сигурно се досещате, че става дума за т.н. Техническо решение № 2903/11.12.2003 г. с приложения №№ 1-29 към него. В продължение на цели три години ядрената мафия го пазеше, като зеницата на окото си, защото именно този документ е последната свързваща брънка между фалшивият паспорт на АЕЦ „Козлодуй” (ТОБ – Техническа обосновка на безопасноста) и, като следствие от това, незаконосъобразното издадено разрешение от АЯР, за поетапен преход от старият вид ядрено гориво към новият вид – т.н. ТВСА. Както сигурно си спомняте на 20 април 2011 г. Върховният административен съд на РБ ни отказа достъп до него документ, с основен аргумент – несъгласието на доставчика на ядреното гориво, руската компания ТВЕЛ. ВАС може и да не дава, но истината е по-силна от българското „правораздаване”. Ето защо сега Вие ще имате възможност лично да се запознаете с толкова ценният за ЯМ документ и в продължение на няколко постинга да разберете истинските им мотиви да го крият от нас.

За начало ще отбележа, че моята цел, по хода на търсенето на него документ, никога не е била да получа всичките 29 (двадесет и девет) приложения. Нещо повече, даже не ми е било нужно да получа нито едно от тях. Целта на показването на това Техническо решение е да се види, че в него е посочен, като основание за исканото разрешение от АЯР, документ с невярно съдържание. Поради тази причина АЯР не е следвало да издава разрешение за поетапен преход към новият вид ядрено гориво, НО ГО Е СТОРИЛА. С което съзнателно е застанала на страната на престъпната група и е последвало дългогодишно съучастие, което продължава и в момента.

Въпросният документ с невярно съдържание е посочен в списъка от приложения под №7 и се нарича ТОБ РУ (Техническа обосновка на безопасноста на реакторната установка). Този ТОБ, от своя страна представлява т.н. Доказателство №1, публикувано от мен точно преди три години, което може да бъде видяно и прочетено от ТУК. Независимо от това най-вероятно скоро ще го пусна тук, като отделен постинг.

За моя изненада това Техническо решение дава много повече информация, отколкото съм очаквал (само позоваването на ТОБ РУ, в Приложение №7), и ще ни покаже допълнителни елементи от механизма на подготовката и извършването на уникалното престъпление. Поради наситеноста от информация, която носи то, няма да е възможно да бъде разгледано в само един постинг, а в няколко.

Като начало ще Ви обърна внимание на съдържанието в т. 1 „Основание за изменение на проекта”. Както ще се убедите по-долу, посочени са четири основания. Нека ги препишем.

  1. Подобряване на технико-икономическите показатели на горивния цикъл и намаляване количествата ОЯГ (отработило ядрено гориво) и високорадиоактивни отпадъци.
  2. Разработена и утвърдена от ОАО „ТВЕЛ” и АЕЦ „Козлодуй” „Програма ....”.
  3. Протокол №39 от ТС (технически съвет) ...
  4. Опит от експлоатацията на ТВСА на Калининска АЕЦ.

А сега да ги проанализираме, едно по едно.

  1. НЕ Е ВЯРНО! По никакъв начин въвеждането на новият вид ядрено гориво няма да намали количеството на ОЯГ! Причината за това е, че и със старият и с новият вид гориво, на реакторите 5 и 6 се реализира т.н. „смесен три-четири годишен горивен цикъл”. Това ще рече, че всяка една горивна касета престоява в реактора в продължение на три или четири горивни кампании (години), след което се вади за винаги. По надолу в Техническото решение се вижда, че авторът му е или неграмотен или съзнателно манипулиращ фактите, защото внушава, че старият вид гориво се е използвало за „три годишен цикъл”, а новото ще се използва за „четири годишен”. Познавайки отлично автора (Алексей Шикинов) смело мога да твърдя, че или е бил мъртво пиян или предварително е знаел за подготвящата се за реализация престъпна схема. Единственто вярно нещо от това основание е, че ще намалеят радиоактивните отпадъци (не знам до колко епитета „високо” им подхожда), защото в новото гориво няма да се използват т.н. „пръти с изгарящ поглътител”.
  2. И какво от това, че някой, някъде си бил разработил някаква си „Програма ...”. Откога разработването на програми започна да служи за основание за подмяна на ядрено гориво? Опитайте и Вие да разработите програма за смяна на ядреното гориво и да видим дали ще Ви я приемат.
  3. Не знаем съдържанието на протокола, следователно не можем да коментираме.
  4. НАЙ-ГОЛЯМАТА ЛЪЖА! Тук виждате най-първото и много важно основание този документ да бъде крит от нас през последните три години. Твърдението за наличен опит от експлоатация на новото гориво е откровенна лъжа и Вие ще имате възможност неколкократно да се убедите в това в следващите постинги. Това че в скобите са посочени приложения 11 и 16 нека не Ви заблуждава. Съдържанието на тези две приложения дублира съдържанието на приложение №7 (Доказателство №1). С това искам да Ви обърна внимание, че много от посочените в списъка приложения са излишно дублирани и „изработени” само „за тежест”.

На фона на тези откровенни лъжи не е посочено истинското основание за подмяната на горивото, а именно – системните дефекти в поведението на предишното. Изкривяване, разхерметизиране, нарушаване на ядрената безопасност, „цапане” на оборудването, облъчване на персонала, оскъпяване на производството. Нито дума за истинските причини. Нито едно истинско основание! В тази ръзка и тридесет и триста години няма да ни стигнат за да намерим документ с който са изобличени виновниците и наказани. Тази е и причината поради която никога не съм повдигал този въпрос тук.

А ето го и самото Техническо решение. С кликане върху всяка една от страниците му те ще се уголемяват и ще стават читабилни.


image
image
image
image
image Уважаеми дами и господа! Сигурно се досещате, че без помощта на смели колеги от АЕЦ "Козлодуй" никога не бихме били щастливи "да се любуваме" на подобни произведения на престъпното изкуство. С тези няколко реда искам да благодаря на смелите и да поощтря колебаещите се да се осмелят да постъпят по същият начин и да разобличим, с общи усилия, самозабравилите се ядрени престъпници.
  Г. К.



Гласувай:
15



1. qwerty1234 - имаш малък проблем
09.08.2011 17:24
на първо четене това "техническо решение" има съществени недостатъци - издадено е на дата 25.07.2011г. - т.е. това си е лично творчество на твоите "смели" колеги, няма подписи - т.е. всеки може да го напише и да сложи каквото иска в текста и каквито иска имена за изготвили, съгласували и утвърдили.
цитирай
2. pinkpanter - И що няма подписи на този документ?
09.08.2011 18:14
Що така бре Котев? Що няма подписи на този важен документ? Ми то аз ей сегинка за 5 минути ще ти спретна едно техрешение и ще си напиша каквото си искам в него и ще го публикувам.

P.S. Кога ще се палиш? 14 октомври ли беше датата? Щото си чакам хонорара от ЯМ и се чудя дали да не го похарча за билет до Брюксел. -:)
цитирай
3. gikotev - Re: И що няма подписи на този документ?
09.08.2011 19:54
Датата 25.07.2011г. съответства на датата на която документа е бил разпечатан от Базата данни "Изменение в проекта", както много четливо и разбираемо е написано най-отгоре, но за кухи лейки кат' вас тези тънкости са недостижими. В нито един документ от тази и многото други бази данни, в които се съхранява архива на централата няма нито един подпис, защото се завеждат там (в базата данни) още преди да са подписани. Но това не е никакъв проблем, защото след време, когато съдът изиска оригинала с подписите той ще бъде предоставен.
Нарочно пуснах коментарите и на двете отрепки, за да прецените качеството им на багажа, но не им препоръчвам да продължават.
цитирай
4. qwerty1234 - Ами да взема утре и аз да разпечатам едно копие
09.08.2011 21:05
ама с твоето име като изготвил... Тогава какво правим? Ще излезе че и ти си от ядрената мафия :-)
цитирай
5. gikotev - Re: Ами да взема утре и аз да разпечатам едно копие
09.08.2011 21:18
Ами разпечатай и ми го прати ;-))))))) Ще го пусна тук ;-)))))) Льольо, а защо не коментираш съдържанието по същество? Ако аз до сега съм пуснал тук макар и един документ с невярно съдържание сигурно отдавна да съм загубил възможността да продължавам да публикувам, но както казах и по-горе туй е непостижимо за теб ;-))))) Чакам с нетърпение твоят вариант на Техническото решение.
цитирай
6. sartorium - За мен най-притеснителна е тая точка 3 в първия документ
09.08.2011 21:21
и по-специално определянето на допълнителните ограничения по КН на енергоотделянето в активната зона на реактора .
Въвеждането на това ново гориво (а и на което и да е ново гориво) ще покачи неимоверно риска от грешки . И не приемам обяснение от типа , че са възможни грешки , но те ще са незначителни . Защото тук не си говорим за объркано съотношения на някаква манджа , което ще и придаде само малко по-лош вкус - тук говорим за много , много сериозни неща .
Ще е прекалено дълго да коментирам целият текст , който си приложил , затова отбелязвам само това , което е най-впечатляващо (ако мога така да се изразя) за мен .
цитирай
7. gikotev - Re: За мен най-притеснителна е тая точка 3 в първия документ
09.08.2011 21:42
В Техническото решение се говори за "коефициенти на неравномерност", но не се уточнява, че те са "коефициенти на неравномерност по енергоотделяне (те са няколко вида), както правилно пишеш ти в коментара си, което автоматично издава неграмотността на автора на документа. Аз нарочно не се спирам на този тънък момент, защото той е непонятен за широката публика и е възможно да ги затрудни и откаже от запознаване със по-съществената част от творението.
цитирай
8. qwerty1234 - какво да му коментирам,
10.08.2011 00:20
то в него има само общи приказки... не знам за какво беше тоя зор да го получиш. Съществената информация е в приложенията, но тях не си ги сложил. Що се отнася до технико-икономическите показатели - те се подобряват от по-голямата допустима дълбочина на изгаряне на новото гориво а и от някои други неща които си пропуснал.
цитирай
9. gikotev - Re: какво да му коментирам
10.08.2011 00:27
Аз знам какъв ми е бил "зора" да го получа, но защо ти не питаш какъв им е бил зора на ЯМ да го крият, като е толкова несъществено. В приложенията наистина има по-съществена информация и аз в постинга съм дал линк към Доказателство №1, което по същество представлява Приложение №7, на Техническото решение. Него Доказателство №1 аз съм го публикувал още преди 3 години и ЯМ прекрасно знаят за какво става въпрос. Изтегли си го и се запознай.
цитирай
10. uff - Със съда докъде стигна
10.08.2011 21:14
Или гледат материалите като индианци?
цитирай
11. gikotev - Re: Със съда докъде стигна
10.08.2011 21:31
Мисли се по въпроса, но надеждите не са големи.
цитирай
12. uff - Мисли се по въпроса, но надеждите не ...
10.08.2011 21:42
gikotev написа:
Мисли се по въпроса, но надеждите не са големи.


С какво се мисли, с джоба?
Колко кинта в час?
цитирай
13. gikotev - Re: Мисли се по въпроса, но надеждите не ...
10.08.2011 22:05
Е, те парите са у ЯМ и те по-добре знаят с каква скорост ги раздават. Може би розовото недоразумение, дето вчера пак се показа тук, знае по-добре, но едва ли ще каже.
цитирай
14. uff - Е, те парите са у ЯМ и те по-добре з...
12.08.2011 06:45
gikotev написа:
Е, те парите са у ЯМ и те по-добре знаят с каква скорост ги раздават. Може би розовото недоразумение, дето вчера пак се показа тук, знае по-добре, но едва ли ще каже.


Розовото недоразумение едва ли е бъхтило.
Иначе тарикато ми се види.
цитирай
15. mitjo - http://www. newyorker. com/re...
25.08.2011 00:31
http://www.newyorker.com/reporting/2009/05/18/090518fa_fact_lehrer
цитирай
16. mitjo - http://drdeborahserani. blog...
25.08.2011 00:44
http://drdeborahserani.blogspot.com/2009/09/marshmallow-test.html
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9833161
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031