Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.04.2011 13:52 - АЕЦ “Козлодуй” в сегашно време – пропаганда по-добра от Гьобелс.
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 12781 Коментари: 27 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

За по-младите, които може и да не знаят, ще напомня, че Йозеф Гьобелс е министър на пропагандата и информацията, по времето на Нацистка Германия (1933-1945).

А днес на Вашето внимание ще предоставия един видео материал, показващ нагледно мощният напредък на манипулативната пропаганда за последните 66 години. Ето го и него самият:

АЕЦ в сегашно време, 29.03.2011

Изключително много и дълго мислих, как да постъпя. Да Ви го изкоментирам или да Ви оставя сами да се справите с пъзела „Открийте разликите” между действителноста и желанието, отразено обилно в това видео. В крайна сметка реших да Ви оставя удоволствието сами да се справите. Не се съмнявам, че ще успеете.

Приятно гледане!

 Г. К.





Гласувай:
2



1. uff - Клетници за парички
20.04.2011 16:13
Човек има чувството, че е попаднал в машина на времето, която го е отвела в мизерните соц. години.

Личи, че градът е мъртвило, като региона.

Первазът зад Митко Янков издава театрото - "боядисан" с разплискана боя.
И там бояджията е бил неволен, като оня, оставил Прочутия надпис върху комина.
..............................................

Да са живи и здрави!
А хората в региона на Белене да гледат и между кадрите.
цитирай
2. mitjo - Какви са тези нищожества? Добре ...
20.04.2011 20:12
Какви са тези нищожества? Добре поне, че са чували, че спортът и театърът са стойностни занимания, но като набутат себе си в картинката, всичко отива по дяволите. Сега ми е ясно защо там са построили централата. На тези, ако им отворят четепите, едва ли ще открият друго освен бели червеи и то не много.
цитирай
3. pinkpanter - Аз да попитам .....
20.04.2011 23:24
Тия дни прочетох във в. Торнадо, че си щял да искаш политическо убежище в Иран и ако не го получиш си щял да се самозапалиш пред Европейската комисия...... Понеже не го прочетох в последствие в сайта Фрог Нюс (на в. Торнадо) се замислих дали пак нашите български "журналисти" не са си измислили "новина". .... Щото в тая област много ги бива .... Та питам сега верно ли са ти хрумнали такива безумия или просто всички сме жертва на "българската журналистика"?
цитирай
4. gikotev - Re: Аз да попитам .....
21.04.2011 00:16
Розов, благодаря за вниманието! Уверявам те, че това, което си прочел във в-к "Торнадо" е на 100% истина. Дали ти или който и да било друг ще го нарече "безумие" или както си иска още си е ваш проблем. Този път никой не е станал жертва на т.н. от теб "българска журналистика", а посоченият във вестника алгоритъм отговаря 1:1 на моите въжделения. А ти сега внимавай как ще изкоментираш този факт, ако искаш да го видиш публикуван тук.
цитирай
5. mitjo - http://www. kriminalist. info...
21.04.2011 13:33
http://www.kriminalist.info/1510s37.html
Доколкото знам в BG могат принудително да те затворят в клиника за подобни твърдения. Знаеш колко са луди и злорадстващти тварите наоколо... А и каква полза, ще те загасят и ще си останеш с травмите, ще се превърнеш в уплашен и осакатен индивид, който едва ли пак би експериментирал с болката. Да не говорим какво могат да направят с теб в една болница за изгаряния (не във връзка с изгарянето). Това е много мъчителна смърт, от която чесно казано не виждам смисъл. Колко ли много борещи се със системата хора са си отишли и нищо след тях не се е променило. Само тези, които са ги познавали са свикнали да живят без тях и сигурно даже им е олекнало. Решението трябва да е друго не се чувствай толкова задължен и обвързан, за къде бързаш имаш време, защо сам си го скъсяваш. Какво би променил - поредната "хубава" новина за медиите. Не ми харесва истинските човеци да изчезват, а тварите да се множат. Накрая жертвата ще облагодетелства живота на тварите. За колко масови самоубийства сме чували по новините. Даже скоро семейство се самозапали и изгоря заради дългове. Познай дали банкерите са се посвенили да им вземат изгорелия имот и земята, на която е строен.
цитирай
6. gikotev - Re: http://www. kriminalist. info...
21.04.2011 14:05
Вчера получих от зам. министър Марий Косев, поредният книжен парцал, в който пише как той пита крадеца (разбирай АЕЦ "Козлодуй"): "Крадльо, ти крадеш ли?" На което получил отговор (от изпълнителният на АЕЦ-а): "Кой, аз ли? НИИИКОООГААА!" И на комуноида Косев това му стига. Да остана, означава да слугувам на такива отрепки, като този и практически всички останали, които са или са били във властта през последните 66 години. Скоро бях на митинг против изграждането на АЕЦ "Белене", провел се на ларгото, между Дондуков 1 и 2. Един бивш син депутат ме запозна с един настоящ, пак син и му разказа накратко моят случай, като натърти, че става въпрос за близо два милиарда лева. Настоящият народен избраник, заяви с усмивка, че енергетиката не му била слабост и се обърна с лице към трибуните и с гръб към нас. Името му е Михаил Рашев Михайлов. До Мартин Димитров (шеф на комисията по енергетика) са отправени две искания да постави на гласуване пред комисията въпросът за моето изслушване. Даже имах лична среща с него преди повече от месец. Все едно да чакам писмо от умрял човек. Гаражната Надка я спрягат за президент... Мога да продължа и с перипетиите си с нея. Има ли смисъл? Мога да продължа с безкрай подобни примери. Какъв е смисълът на живота, ако трябва да живея и работя за подобни отрепки, а? Те точно това и искат, да остана, да започна да работя, да ми взимат данъците и да ми се лигавят насреща, колко много са се загрижили за нас. По-добре мъртъв, отколкото слуга на тези плазмодии.
цитирай
7. uff - Голям кеф ще им направи - спор няма
21.04.2011 16:23
mitjo написа:
http://www.kriminalist.info/1510s37.html
Доколкото знам в BG могат принудително да те затворят в клиника за подобни твърдения. Знаеш колко са луди и злорадстващти тварите наоколо...


Силата е да има привърженици.
Тогава тези, които споменава на куп, ще са едно нищо пред него.
цитирай
8. mitjo - 1. Има сива икономика. Там се взимат ...
21.04.2011 17:11
1. Има сива икономика. Там се взимат пари на ръка без да се плащат данъци.
2. Мислиш еднопосочно. Като си готов да губиш всичко как мислиш ще си по-"полезен" като махнеш някоя от белите фигури на дъската или като свалиш някоя от черните. А сигурно има и други начини, но те със сигурност не са публични. Публичното пространство е за начините, които не работят. Бях ти писал, че си губиш времето да се жалваш на палачите. Това им беше идеята да те отчаят и да се чувстваш безпомощен и да загубиш устоите си. За това допринясят и всички застанали срещу теб мнения във форуми и тн. Мислиш, че светът е срещу теб? Колко късогледо, ако е така. Хората в BG не случайно разчитат на младите, за тях младежите не са изгубили силите си и могат да се борят. Пълна глупост разбира се и разбирам, че твоята борба е от най-стойностните и неотстъпчивите. Прав си, че човек трябва да прави крайни неща, за да има равновесие, щом те са крайни, трябва и ние, но и ти като всички българи си прекалено добър и наивен и предпочиташ да нараниш себе си, вместо мъчителя. Дали на Хитлер му пука, ако някой евреин се самоубие - по добре, няма да хаби материал, а имота на евреина ще остане. В момента, в който обсче се почувства заплашен, тогава ситуацията се променя. И въпросът е не да се почувства заплашен, а да бъде премахнат, когато няма Хитлер, няма геноцит. Просто. А евреите нека мрат като мухи, ще има поляци след тях или каквото дойде.
цитирай
9. mitjo - Ако имаш син и той се бори да постигне ...
21.04.2011 17:26
Ако имаш син и той се бори да постигне нещо, но не успява, какво би го посъветвал? Да се гръмне? Животът не е концерт по желание, напротив - моралът е юзда, която се слага, както оградата за добитъка и той не смее да я прескочи, въпреки, че кошарата е претъпкана и отвъд се вижда открито пространство. Дали, когато агне бъде премазано от другите овце, "стопаните" не го одират и изяждат? Ех, че проповед :( ... Виж имаш нужда от почивка да си освежиш главата с малко човешка взаимност и съпричасност или и там сърцето кърви? Всъщност това не е въпрос. Човешкият живот е разделен на периоди и те траят време, докато човек ги преодолее минава време. Трябва постоянство и търпение. Да всички сме обречени, дори тези, които мразиш служат на други, които те самите мразят. Погледни към другата страна на живота, поживей, смени темата, за да избистриш нещата. Където има война хората трябв сами да си теглят коршума така ли?
цитирай
10. mitjo - Дали измирането не робите е прем...
21.04.2011 17:59
Дали измирането не робите е премахнало робството? Принципът за действието и противодействието е прост.
цитирай
11. gikotev - Re: 1. Има сива икономика. Там се взимат ...
21.04.2011 18:46
Митьо, варианта със сивата икономика не работи, принципно, защото ще означава пример за борба за законност и ред с незаконни методи, което би опорочило всичко. Освен това, снощи "добри хора" ми казаха, че неплащането на преките данъци още не е отърваване от хомота на организираната престъпност, владееща върховете на държавата, заради неизбежното плащане на косвените данъци, като ДДС и акцизи, например. Но това е бял кахър, защото на фона на стопирането на плащането на преките данъци неминуемо ще последва намаление, а след време и неизбежно стопиране на плащането и на косвените. Виждам, че ми мислиш доброто и искаш да ми помогнеш, но повярвай ми, че няма друг начин освен описаният в последният брой на в-к "Торнадо". Просто няма и толкова. Няма такава опция при която да работя където и да били в ЕС и каквото и да било и да не съм в полза на организираната престъпност. НЯМА ТАКАВА ОПЦИЯ! Напускането пък на ЕС е бягство от отговорност при това без гаранция, че на новото място няма да ме застигне подобен проблем и тогава следва пак да бягам и пак и така до безкрай. ЗАЩО?
Що се касае до негрите, то да, в това число и измирането им е спомогнало съществено на процеса за окончателното им освобождаване. Мрели, мрели, пък по едно време им писнало да мрат и взели да се надигат и така постепенно Обама станал президент.
цитирай
12. mitjo - Почти си разбрал онова, което казах ...
22.04.2011 01:30
Почти си разбрал онова, което казах в прав текст, а то е, че не саможертвата е помогнала за освобождаването, а насилието. Не можеш да окажеш противодействие на нещо с действие в някаква коренно различна посока или в друго измерение. На силата се отговаря със сила. И робите не са се сапсили чрез жертвоприношения. Това е фиктивна логика - прах в очите на мързеливите, да не вземат да се замислят и удобно извинение. Всичко, което властта пропагандира: религия, морал и т.н. не ти върши работа. Всичко, което властта осъжда би ти помогнало. Поне според мен не те уча какво да правиш, а казвам, че това решение е не по-малко безсмислено от тоталното безсмислие до което са те програмирали вече. Твоето решение показва само 1 и то е, че си силен човек, кой от глупаците срещу които заставаш би дръзнал да се подпали, дори ако трябва да спасява детето си? Ето ти една такава фиктивна логика: ако си пожарникар, значи не се страхуваш да изгориш в пожар - глупости. Все едно ченге да не се страхува да отиде без оръжие и бронежилетка и какво ли не още срещу побеснял садист с мачете в ръка, посякъл вече няколко човека пред очите му. Колкото до живота в чужбина, идеята ми беше да живееш там, колкото да се сдобиеш с чуждо гражданство и да се върнеш тук като гражданин на някоя държава, с която правителството тук не смее много да се занимава. На мен ми хрумва Македония от раз. Не казвам, че съм прав за каквото и да било. Като цяло според мен живота е взаимна употреба и цедене, а хората само се самозаблуждаваме. Много глобализираш. Колкото по-глобално мислиш, толкова по-несправедлива и сбъркана става не само системата, а цялата позната вселена. Въпросът е да се направи тежък живота на престъпниците и това става отвън и със сила. Ако позицията на управник е трудна, както да речем лекарската професия, тогава там по-рядко ще има слабохарактерни и безмозъчни амеби. За сега там е най-сигурното и защитено място.
цитирай
13. mitjo - Но може и да стане едно от най-опа...
22.04.2011 01:33
Но може и да стане едно от най-опасните места и тогава нали знаеш, че плъховете напускат първи кораба, а само силните и стойностните дават път на слабите и им помагат да се спасят, без да мислят за себе си.
цитирай
14. mitjo - http://vasbg. com/bg/?itype=...
22.04.2011 01:43
http://vasbg.com/bg/?itype=95&case=1420
цитирай
15. mitjo - Не си прав за Обама. Логиката не е ...
22.04.2011 02:16
Не си прав за Обама. Логиката не е мрели, мрели и Обама станал президент, а този, който е бил насилвеан на свой ред прави същото. Колко деца, живели в среда на насилие, когато пораснат, стават монаси? Повечето от тях мислят монасите за извънземни. Те просто са виждали и познават само насилието, за тях само то е логично. Те не познават другото поведение, не са се сблъсквали с него, не са се съобразявали с него и го подминават впоследствие не просто като неработещо, а направо като несъществуващо. Не може един обучаван в насие индивид да знае какво е да си обучаван в съпричастност човек.
цитирай
16. gikotev - Re: http://vasbg. com/bg/?itype=...
22.04.2011 09:13
Това с присъдата е по-скоро съвпадение на имената, даже е малко комично.
За другите неща, какво да ти кажа, Митьо? Нека изчакаме. Има още много неща да се случат преди да се пристъпи към крайната мярка.
Весело посрещане на празниците на всички!
цитирай
17. mitjo - Тези хора те водят към удобна за тях ...
22.04.2011 13:52
Тези хора те водят към удобна за тях крайност. Не избирай нея, защото това ще е програмиран избор. Според мен те принуждават сам да слезеш от „шахматната” дъска. Отстрани виждам прилагане на много силен психологически натиск върху теб и ти не бягаш от него изобщо. Седиш като набит пирон и понасяш ударите, а не виждаш, че те забиват все по-надълбоко. Само че ти не си пирон още си жив и можеш да не реагираш като мъртъв неподвижен и лесно предсказуем предмет. Не знам дали знаеш, но професията войник например е професия на предмет – войникът е оръжието, с което си служи управляващата прослойка. Той трябва да служи, не да не служи и затова бива програмиран в пълна отдаденост, набиват му измислена и работеща „ценнстна” система в празната глава – програмират го и той отива да убива. Вкарват го в среда на насилие, първо, за да му изпразнят главата и второ - това е камера за смимулиране на реалност, в която програмирането става най-сигурно. (Надявам се гледа филмът, който ти пратих. Там учителят вместо да преподава на учениците, почна да ги обучава – вкара ги в симулация.) Изключения мозък на войника почва да работи, чак, когато му резнат накой крайник, ако искара късмета да го ранят. Чак тогава слиза на земята и излиза от виртуалната измислица, защото е лесно и приятно да си „силният”, който мачка слабите, колко е велико и опияняващо. А всъщност не са нищо повече от предмети в ръцете на идиоти, които също са програмирани, защото са живели в среда на насилие, имат само този модел на поведение в главата си и го следват, въобразявайки си, че сега те са силата и това е яко, а в действителност е толкова противно и отблъскващо. Показват един живот на болестна амеби, които са заразени и заразявт всичко, до което има досег. Тези „хора” са като болест, която трябва да се излекува, а не да се премахват здравите клетки в организма. Ти си прекалено близо до тях и те успешно те разяждат. Няма да ти пожелавам весели празници, а ще те помоля да се отпуснеш, много си се натегнал по темата, никой не очаква от теб чудеса. Промените стават бавно и постепенно. Голямата гадост в Япония работи за теб, не срещу теб. Сега имаш толкова много привърженици по света, колкото не можеш да преброиш за един ден, а си тръгнал да се отчайваш и да умираш... Бъди гъвкав и отбягвай ударите, не се остаявяй да те задължават да пристъпваш към удобни за тях действия. В края на краищата по-добре е да убиеш краля, вместо да му се принесеш в жертва, отказвайки да му се подчиниш, защото, ако не му слугуваш ти, ще му служи друг. Тъпото е, че това звучи като пропаганда, а всъщност искам да видиш, че монетата има поне 2 страни.
цитирай
18. pinkpanter - Моля за кратък моментар
26.04.2011 17:00
Моля за кратък коментар относно Решение №5621/20.04.2011 на ВАС по административно Дело № 8872/2010. Накратко казано, съдът отхвърля претенциите на Екогласност да получат по ЗДОИ Техническото решение за новото гориво. Решението е окончателно.
цитирай
19. gikotev - Re: Моля за кратък моментар
26.04.2011 17:17
Ами, за да коментирам решението на съда ще трябва да изчакам още два месеца, за да излезе то и чак след като се запозная с него ;-) Написал си, че решението е от 20 юни 2011 г. А сериозно, наистина не съм го видял още, но ако е така, както казваш то какво има да му коментирам. Ще видя мотивите, но едва ли ще остана удовлетворен. Здравият разум диктува удовлетворение на искането ни за прозрачност и наистина няма никакво основание това Техническо решение да се крие, но ... в Абсурдистан нещата стават по законите на абсурдите. И понеже отказа е по искане на доставчика на горивото, руската ТВЕЛ, то едно такова решение за пореден път ще покаже кой командва парада в милата ни Татковина.
цитирай
20. pinkpanter - Поправих го. Решениетое от 20 април 2011
26.04.2011 17:19
Има го на сайта на ВАС. По номера на делото можеш да го намериш. Няма как да пусна директен линк.
цитирай
21. mitjo - Трябва да знаеш, че съдът може да ...
26.04.2011 20:30
Трябва да знаеш, че съдът може да замотая мотивите, колкото си иска (година-две) независимо от законния срок. Ако чакаш мотивите ще изпуснеш законния срок за Страсбург, който е 6 месеца след излизане на решението на последната инстанция. Не знам какви са ти плановете, само те информирам.
цитирай
22. mitjo - http://www. youtube. com/watc...
26.04.2011 21:30
http://www.youtube.com/watch?v=9nHK9iqdoDo&NR=1
http://wikileaksaustraliancitizensalliance.net/2011/03/06/julian-assange-daniel-ellsberg-in-conversation-at-the-frontline-club/
Първият линк е интересен от 2-та минута нататък.
http://30dumi.pozicii.net/2011/04/sayuz-sila-protest-shte-ima-na-28-april/
Това ти го пращам само заради текста за протеста. Интересно дали хората в BG могат да се поддържат.
цитирай
23. mitjo - http://www. youtube. com/watc...
26.04.2011 23:00
http://www.youtube.com/watch?v=fcKC_3-4HFE&feature=related
цитирай
24. gikotev - Re: Трябва да знаеш, че съдът може да ...
27.04.2011 01:56
Да, Митьо, знам го това. Предполагам, че този ти съвет е провокиран от по-горното съобщение на Розовият, където той ме информира за загубено дело пред Върховният административен съд, по казус за достъп до обществена информация. Днес се запознах с мотивите на съда, който мотивира решението си с липса на обществен интерес и тепърва предстои да се консултирам за възможностите решението му да се атакува пред европейски съд. Ако има такава възможност то тя няма да бъде пропусната.
По въпроса с плановете ми да се самозапаля няма да коментирам, по простата причина, че ако наистина се стигне до там то това ще се случи, в най-добрият случай, чак в средата на октомври. Сам разбираш, че до тогава може да се случат над един милион неща, които да променят развоят на събитията. Иначе ти благодаря за добрите думи и най-искрена подкрепа, но на този етап това не променя плановете ми.
цитирай
25. mitjo - По повод т. н. „розов” да ти напомня ...
27.04.2011 04:40
По повод т.н. „розов” да ти напомня една поговорка: „Вълкът козината си мени, но наравът – никога”. Имаше някакво делене на хората на овце и вълци. Вълците са лесни за разпознаване – сменят кожите си. Не могат да седят в един образ, става им неудобен. Всяка роля има своите негативи, а те са слабаци и не могат да носят товар, като „добитъка” (овцете). Този както разбирам често сменя кожите, но не забравяй, че го прави само, за да те захапе.
цитирай
26. mitjo - Времето е жестоко нещо и не се инт...
27.04.2011 05:12
Времето е жестоко нещо и не се интересува от нищо. Сам ще видиш колко бързо изтича, когато човек си е поставил такава граница или я знае по някакви други причини. В едно от интервютата се говореше за липсата на наследсрвеност между поколенията. Кой ще информира хората, когато млъкнеш? Не съм чувал някой да го е правил преди теб. Нито пък някой да го е правил покрай и във връзка с Чернобил. Ако е имало такова нещо, при всички положения не е било толкова настойчиво и публично. Да си чул някой да се бори като теб в Япония? И там излязоха някакви керливи ризи, които бяха покрити. Свържи се с хора по света вместо, да пълниш новинарските джобове – те и без друго ще изкривят ситуацията и ще те изкарат психопат. И аз спирам по темата. Не искам да те тормозя допълнително, а и не знам как да помогна. Това за подкрепата е бошлаф, няма за какво да благодариш.
цитирай
27. gikotev - Re: По повод т. н. „розов” да ти напомня ...
27.04.2011 11:28
Напълно съм съгласен с теб. И за момент не съм си помислил, че Розовият се е "смилил" над мен и е започнал да ми симпатизира. Тъкмо обратното. Нарочно сменя тактиката, за да ме заблуди и вкара в желана от кукловодите му коловоз. Но ... нали аз не мога да му попреча да си играе ролята. Когато разкрия самоличността му ще е интересно да се разгледа туй човекоподобно.
Лек ден!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9832482
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031