Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.09.2010 13:09 - Шоуто на Трайчо Трайков IV (или как министърът преследва големите си цели)
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1521 Коментари: 0 Гласове:
0



На 3-ти септември вечерта в-к „Дневник” публикува следният материал:

Министерството на икономиката: От Абу Даби потвърждават ангажимента си към пистата за Формула 1

Който желае може и да го прочете, макар според мен това да е беазсмислено. А е безсмислено защото статията само преразказва едно пре-любопитно прессъобщение на сайта на МИЕТ. Ето защо аз лично Ви предлагам да се запознаете с първоизточника.

EABG потвърждават желанието си да работят с българското правителство

Но понеже са ми познати нравите на склонните към дебелашко мошенничество личности предпочитам да се застраховам от евентуално скорошно сваляне на тази „новина” от сайта на министерството, като я копирам тук 1:1. Ето какво пише там:

03.09.2010 г.

Министерството на икономиката, енергетиката и туризма получи неофициално писмо чрез Българската федерация по мотоциклетизъм, в което компанията  Emirates Associate Business Group (EABG) потвърждава своя ангажимент към подписаното Писмо за намерения (Letter of intent). В писмото се казва още, че в медиите е разпространена заблуждаваща информация, която създава лоша атмосфера, но EABG стои зад намеренията си да работи с българското правителство, съобразно подписания документ.

 

Утре в България се очаква да пристигне представител на компанията, който да изясни натрупаните недоразумения и да заяви официалната позиция на консорциума.

 

Emirates Associate Business Group (EABG) е частен консорциум, обединяващ 67 компании в сферата на телекомуникациите и системната интеграция, снабдяването с нефт и газ, софтуер и хардуер, карго търговия, производството на хладилна и климатична техника, строителни материали, недвижими имоти и други.     

 

Мохамед Абдул Жалил ал Блюки произхожда от популярна бизнес фамилия от Абу Даби и е председател на Борда на директорите на EABG. 

 

Некоректната първоначална информация, разпространена от пресцентровете на  МС и МИЕТ е резултат от подвеждащи данни за инвеститора и представяната от него компания, подадена от лица, придружавали г-н Мохамед Абдул Жалил ал Блюки на срещите му с премиера и министъра на икономиката.

 

 

 

To: office@bfm.bg
Subject: From: anwarbadwan@aol.com

 

From: anwarbadwan@aol.com
Subject: letter of attend with the Minsery of econmic
Date: Thursday, September 2, 2010, 10:42 PM

 

After a length conversation with Mr Raid  chief executive officer of EABG , he stated that they are committed to the letter of attend they sign , he further stated that  his company is private company and the chairman is not a sheikh , he is private business man and somebody in the press is writing misleading information and creating a bad atmosphere . EABG is moving forward to work with the government of Bulgaria in according in the letter of attend. 

 

Sincerely

Anwar Badwan

 

Край на „новината”.

А сега ако искате пак можете да се върнете към материала на в-к „Дневник”, но не точно към него, а към форума под статията. Ето какво казва по този повод един форумец:

 

Някой много яко се бъзика с нашите управници .
Просто напишете Anwar Badwan EABG в Google и ще видите какво излиза.
Точно така. Нищо. Само тези новини из българското нет пространство.
В сайта на EABG няма такова име, а техният домейн е @emirates.net.ae

След малко друг форумец-любопитко го контрира:

Напротив, излиза:
OUR TEAM - Global Business Analysis. Professional Business ...Cindy “Chief” McNally. Senior Managing Director / Programs and Analysis. Anwar Badwan Managing Director / Middle East Operations ...

Но първият е упорит и не се дава:

Нищо не излиза. Какво е общото между американската компания Global Business Analysis, от чийто сайт си намерил това, и Емиратската Emirates Associated Business Group?
Това е някакво съвпадение на имената просто.
А и домейнът на тази компания е @globalba.com


Някак несериозно е да се пращат официални писма от aol домейн.
И аз ползвам gmail и abv, но бизнес кореспонденцията си я водя от фирмения домейн.

С което спорът приключва с победа на първият. Или казано на кратко това са само два от елементите (съществуването на такава персона в компанията Emirates Associated Business Group и домейна от който е изпратено писмото), по които въпросното писмо от името на големият арабски инвеститор беше разобличено, като елементарна и долнопробна фалшификация. Другите пунктове са датата на изпращането (с цял един ден преди да избухне самият скандал!?), изключителната неграмотност на английският (доста по-голяма и от моята) и адресата (спортна федерация, а не министерството с което са водени разговорите).

Какво се получава на практика? Министерството на многото неща публикува на уеб-страницата си документи с невярно съдържание, за да прикрие една лъжа.

Сигурно някой от Вас ще се запита: „Е добре де, какво общо имат Трайчовите далавери с пистата за Ф1 и подмяната на ядреното гориво в Козлодуй, та Котев сега ни занимава с глупости”? На което аз моментално ще отговоря: „Имат и то много общи неща”. Но преди всичко и най-вече публикацията на това фалшиво писмо на страницата на МИЕТ издава маниера на работа на това ведомство и лично на неговият шеф. Маниер и нагласа за безочливо лъжене и манипулиране, с цел прокарване на интереси, които са във вреда на народонаселението. Защо тава е така във случаят с пистата? Ами защото целият този напън не е да се построи тази никому ненужна и изначално обречена на фалит писта. Номерът е да се похарчат държавни пари за изкупуването на терените, върху които ще се строи бъдещото съоръжение. Вие сами можете да си пофантазирате по повод това, на какви цени ще стане отчуждаването и кои са собствениците на „заплютото” място. Това е, уважаеми дами и господа. Елементарно, Уотсън!

И още нещо показва тази случка с писмото. Оказва се, че Тр. Тр. дава санкция за публикуване на „документ” с невярно съдържание за да прокарва сделка за източване на бюджета, а в същото време не дава санкция за публикуване на нито една от вече събраните хиляди страници оригинални документи, доказващи далаверата с ядреното гориво. И не само отказва публикация на изобличаващите документи, но същевременно прави всичко възможно, щото да препятства изясняването на истината и връщането на откраднатите пари. В тази връзка възниква съвсем резонният въпрос. С какво Тр. Тр. е по-различен от Р. Овч., от Р. Петк., от Ем. Масл., от Ем. Ет., от Г. Пър. и т.н. и т.н. списъкът може да стане много дълъг. А отговорът е повече от елементарен. Единствената разлика между тези персони е размерът на ограбеното народно имане. Някои са допринесли повече – други по-малко, но устремът им винаги е еднопосочен. А приносът на Тр. Тр. никак не е от скромните. Масларова ряпа да яде. Нека си припомним приватизацията на ЕРП-тата, сега – прокарването на неизгодните руски енергийни проекти, в същото време – отказ да си приберем парите по далаварата с ядреното гориво и за капак – пистата за Ф1. И аз нямам никакво съмнение, че това са само връхчетата на айсберга, на алчната му ненаситност. Умопомрачително! Нямам думи.

И как след всичко това да очаквам това лице да изпълни поетите с клетва ангажименти да се ръководи в действията си единствено и само от интереса на народа? Това е въпросът. Когато някой от Вас ми посочи един единствен пример на народополезно деяние, както от страна на Тр. Тр. а също така и от която и да е от гореизброените абревиатури, тогава може да си пофантазирам за някаква светлинка в края на тунела.

А иначе, докато пиша тези редове, шоуто на съдружниците Тр. Тр. и Р. Петк. продължава с пъла пара. Последният е довел авторът?? на фалшивото писмо в София и го развежда като маймуна по медиите, за да разправя нови версии, как някой бил изпратил на арабина рекетиращо е-писмо, за кръглата сума от 94 милиона долара. По този повод един форумец отбелязва:

Страшен рекет... Някой му пратил имейл да преведе веднага 94 милиона долара . И то на имейла, който от вчера всеки може да види в медиите и в министерския сайт ... И мен постоянно ме рекетират да си купя хапчета за увеличение на пениса, трябва ли да се оплача по меддите?

Г. К.



Тагове:   шоу,   Министърът,


Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9874894
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930