Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.08.2010 14:51 - Дали и как ядрената мафия ми праща нишан, чрез в-к „168 часа”?
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 2382 Коментари: 2 Гласове:
-1



Тук ще стане дума за едно-страничен материал, публикъван във в-к „168 часа”, в броят от 23 юли 2010 г.Но за пълнота на картината ще започна с малко предистория.

Осем дни преди тази публикация, т.е. на 15 юли с.г., бях особенно грубо и практически незаконно изгонен от площад „Роберт Шуман” (считан за официален „баща” на идеята за създаването на ЕС), където в продължение на над три дни мирно и кротко си гладувах, в знак на протест към действия на част от чиновниците, работещи в сградата, отатък площада. Операцията беше проведена от цяла „армия” от пет!!! полицая - двама цивили и още трима униформени, с отлочно бойно снаряжение, нямащо нищо общо с това на родните полицаи. Три дни след изгонването ми стана ясно, че тази операция е проведена, щото да не би „случайно да се срещна” с министърът на най-многото неща Тр. Тр., който уж по-късно идвал на площада, за да ме изненада приятно, но останал „разочарован” от моето отсъствие. Последва моето оповестяване за временно, принудително прекратяване на стачката, която ще бъде възобновена на 19 юли, понеделник, под друга форма, пред централният вход на сградата на ЕК (Евро-комисията). Или казано с думи прости противниковият лагер разбира, че акта на изговането ми от площада не ме е принудило да се предам и откажа и тогава вадят нов „коз’ – активното мероприятие „Черният знак”. Названието на акцията е заимствано от култовият, детски, приключенски роман „Островът на съкровището”. Спомняте ли си, как още в началото на романа главният герой Джон Силвър получава черният знак – нишан, че скоро ще умре.

Но за да не съм празнословен, естествено, че първо трябва да се запознаете със самото журналистическо творение. Можете да го изтеглите от ТУК. Като цяло е много трудно да се коментира едно такова нещо, което прилича на нищо. И това е едната от причините, поради които забавих този постинг. А защо това е така ли? Ами защото, когато аз разговарях с г-жа журналистката останах с впечатление, че давам интервю и, следователно, както нейните въпроси, така и моите отговори ще бъдат свалени от записа върху хартията 1:1. Така поне се е случвало в над 90% от контатктите ми с други медии. Но във в-к „168 часа” явно имат визия за развитието на журналистиката в бъдещите 100 – 200 години, когато интерютата ще се режат, преразказват, тълкуват и изопачават, така както им се иска на тях, а грижата за истината няма да съществува, като понятие. Сега би ми се искало да имах запис на този наш разговор, да го сваля на хартия и да го сложа до това твотение, а Вие сами да можете да откриете, колкото си искате разлики. За огромно съжаление, обаче, не разполагам с него, а и не си правя илюзии, че ако го поискам от този т.н. вестник ще ми го дадат. Веднага ще ми отговорят, в типичният си футуристичен стил, че политиката на „медиата” им не го позволявала. За сметка на това пък щедро им се позволява да изпъляват платени поръчки на групировки, като ЯМ, наприкер.

Въпреки това материалът се нуждае от коментар, щото за пореден път да се покаже една от многото страни за въздействие на организираната престъпност над хората. А кой, ако не медиите ще са им първи помощници на този фронт.  В даденият случай този коментар може да бъде много дълъг и сложен, но аз ще опростя максимално нещата, като се спря на само три момента от него.

И първото от тях е заглавието. Точно там е и осоновният нишан, който ми се праща от ЯМ. А това е така, защото аз такова нещо не съм казвал. Нещо повече. Това, че това не са мои думи, а свободни журналистически интерпретации, си личи и от самият текст. Този нишан аз си го превеждам по следният начин: „Ти видя как лесно те изгонихме от площада, преди четири дни. Ако продължаваш да упорстваш виж какво още може да ти се случи.” Елементарно и без всякакви скруполи.

Вторият момет, който аз разчитам и като втори нишан е вкарването на моите роднини в историята. Да, госпожа журналистката ме попита за преживяванията на роднините ми в България, във връзка със случващото се с мен. За последните две години никой не ме е питал за роднините ми и това ми се вждаше съвсем в реда на нещата. Съвсем елементарно е, за един мислещ човек, да не се опитва да прави такава връзка в подобен момент. Още по-естествено е да се предположи какви ще са чувствата и мислите им. Но видимо не за всички е така. По време на разговорът ни госпожата не спомена, че ще търси мнение и коментар от роднините ми, нито пък ми е искала техни координати. Ето защо останах свръх изненадан, когато в края на материала видях „коментар” от тях!!?? Изненадата е още по-голяма, защото въобще не става ясно от кой или кои мои роднини е направен този коментар. Ако не като имена, то те биха могли да бъдат посочени поне като роднинска връзка, щото аз да мога да проверя дали написаното отговаря на истината. Но г-жа Миланова случайно е спестила на читателите тази подробност, а и на мен – възможноста да проверя. Ето защо аз се смнявам, че журналистката въобще е контатктувала с някой мой роднина. Два дни след като говорих с г-жа Миланова получих писмо от сестра ми, но там не се споменаваше нито дума за такова нещо. А доколкото познавам сестра си тя би ми казала. Ето за това и разчитам тази манипулация, като втори нишан. Той може да бъде прочетен и така: „Момченце, внимавай в картинката! Ние можем да стгнем и до тях.” Тази „журналистка” сигурно няма нито роднини, нито сърце, след като участва в такъв сценарий.

Третият момент е свързан с груба манипулация на разговора ни. Целта му е за пореден път да внуши на читателите, че с ядреното гориво в АЕЦ „Козлодуй” всичко е наред, а Котев най-вероятно говори врели – не кипели. Става въпрос за проверката на изотопният състав на горивото, проведена от шведска компания, в средата на септември 2008 г. Вече цели две години медиите-слуги на ЯМ твърдо и упорито продължават да повтарят и внушават, че въпросната компания била независима и поради това полученият от нея резултат – неоспорим. В разговора ми с г-жа Миланова аз много просто и ясно й обясних защо тази компания не може да се разглежда като независима, а точно обратното – тя е в конфликт на интереси. Посъветвах я даже да влезе в настоящият блог и ако иска да се запознае с аргументите, защо това е така. Въпреки това, в долната, дясна част на страницата, в карето, тя е написала точно обратнот. Нарекла е шведите „независими”. А те са точно толкова независими, колкото и тя от тези, които са й порчали този материал.

Както казах в началото този материал може да бъде коментиран още дълго, но от това не произтича никаква полза, а единствено и само отвращение. Въпреки това се насилих да напиша този материал, за да отговоря на ЯМ-кащите, че съм получил нишаните им и ще си направя съответните изводи.

Г. К.



Тагове:   Нишан,


Гласувай:
0



1. pinkpanter - Ей тук вече не мога да не се съглася с теб.
10.08.2010 15:23
Ама сам си си виновен, като "даваш интервюта" на такъв парцал като 168 часа. Това "нещо" не може да бъде наречено вестник и не струва и колкото същото количество тоалетна хартия. В него вярна е само датата, но за всеки случай не е зле да провериш и това. "Нещото" дори не е жълт вестник, а е нещо много по-долно, в сравнение с което "Уикенд", "Шок" и "Контра" са направо тежки вестници за интелектуалци.

А иначе подобието на "статия" ме накара да се хиля като ненормален. Моите съболезнования, че си станал главен герой на този парцал.
цитирай
2. mitjo - Не виждам как човек, който търси ...
13.08.2010 02:22
Не виждам как човек, който търси публичност, може да е виновен за издевателствата на лицемерни продажни кариеристи. Иначе известно е, че първо нападат лесните жертви - деца, жени, инвалиди и проучват емоционалните "устой"на жертвите си. Колкото повече държите на нещо/някой, толкова по-уязвим сте. Сигурно много съжаляват, че нямате деца(ако това е така)... Дали не дебнат кога ще се върнете и това да е стръвта?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9833532
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031