Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.07.2010 23:48 - Национален курс за обучение на тема: ,,Сигурност на радиоактивни материали по време на превоз”
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 2461 Коментари: 2 Гласове:
-1

Последна промяна: 31.07.2010 23:50


Само сега някой да не си помисли, че аз организирам национални курсове, за каквото и да било. За добро или лошо още не съм започнал подобна практика. Заглавието е заимствано от прес-съобщение на Агенцията за ядрено регулиране (АЯР). Решх да го пусна в блога си, защото забелязвам пряка връзка между това мероприятие и престъплението, което се разкрива на тези страници.
Ето какво гласи и самото прес-съобщение:
Национален курс за обучение на тема: ,,Сигурност на радиоактивни материали по време на превоз” 26 юли 2010

 

В периода 19 – 22 Юли 2010 година в Учебния център на АЯР се проведе първият за страната Национален курс за обучение на тема: ,,Сигурност на радиоактивни материали по време на превоз”. Курсът беше организиран със съдействието на Департамента по енергетика на САЩ, Националната лаборатория ,,Оук Ридж” и Агенцията за ядрено регулиране, като част от Програмата на Глобалната инициатива за намаляване на заплахата. Освен теоретичните въпроси бяха разгледани и налични технически системи за проследяване на транспортните средства при превоз на радиоактивни вещества, включително радиационен мониторинг на параметрите в реално време. Участие в курса взеха представители на МВР, ДАНС, Министерството на Транспорта, информационните технологии и съобщенията, АЯР, Държавно предприятие ,,Радиоактивни отпадъци” и фирми – лицензианти за транспорт на радиоактивни материали. (подяертаванията са мои - Г. К.)

Кратко и ясно. И най-вече кратко. А колко много казва и в също така не казва!
А казва, че подобно чудо се провежда в България за първи път в над 1300 годишната и история. И това е добре.
Това, което не казва, обаче е, имената на "фирмите – лицензианти за транспорт на радиоактивни материали".  Първо, преди две години, лицето С. Цоч., председател на АЯР, твърдеше че такива фирми няма. Второ, ако тогава аз споменавах само за една подобна фирма ("Химатом-инженеринг" ООД), то сега се оказва, че те били повече. Не става ясно, от оскъдното съобщение и от кога и на базата на каква нормативна база въпросните фирми са получили въпросните лицензии. Лицето С. Цоч. да се готви да отговаря, защото документално са потвътдени неколкократни негови  изяви, в които той твърди, че родното законодателство не предвиждали подобна възможност!? Кога да му се вярва на туй лице смугло и крайно съмнително.
А, да. За тежест са поканени все познати лица: Държавната агенция за сигурност на ядрената мафия (ДАСЯМ, в съобщението на АЯР грешно е изписано ДАНС), МВР, някакви американци о още не знам си кой.
Да не забравя да Ви напомня, че целият масраф е пре скъпо платен от Вас самите.

Г.К.
 




Гласувай:
0



1. qwerty1234 - То не били компютри а компоти :-)
01.08.2010 13:34
Ако се опиташ с такъв лиценз да возиш ядрено гориво, директно влизаш в затвора за контрабанда на ядрени материали... ама то трябва и да се чете малко преди да се плюе. В наредбите се прави разлика между радиоактивни материали и ядрени материали, ти ако не можеш да я направиш проблема си е твой.
цитирай
2. gikotev - То не били АНАЛЛИЗАТОРИ, а ДУПЕЛИЗЦИ, като теб
01.08.2010 23:15
В извънреден порядък пускам тъпият ти коментар, за да оставя за историята що за свръх куха лейка си!!! Всеки един твой коментар завършва по един и същи начин, който изглежда така "проблема си е твой". Това отнема точно 16.35% от всяко твое ДУПЕЛИЗАНЕ, което ти наричаш коментар. Обяви си самоличността и ела в съда да ми разясниш разликата между ядрени и радиоактивни материали. НИЩОЖЕСТВЕНОСТА ти е БЕЗГРАНИЧНА!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9870363
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930