Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.06.2010 13:02 - Как председателя на Агенцията за ядрено регулиране Сергей Цочев прикрива престъплението?
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 3166 Коментари: 2 Гласове:
0



Миналата седмица гражданският комитет в моя защита е получил поредното доказателство, за механизмът на прикриване на престъплението, свързано с подмяната на ядреното гориво в АЕЦ “Козлодуй”, под формата на писмо, подписано лично от председателя на АЯР Сергей Цочев и изпратено, преди около две години, до тогавашният министър на енергетиката Петър Димитров. Писмото е изискано от комитета и им е предоставено съгласно законът за достъп до обществена информация. Желаещите да се запознаят с него могат да го изтеглят от ТУК.

То представлява поредното безспорно доказателство за съпричастноста на този високопоставен чиновник към престъплението. И даже нещо повече. Това пяисмо, също така, може да послужи и като доказателство за съпричастност на Цочев към самоубийството на полковник Атанас Стоев, случило се през месец февруари 2009 г, тогава негов (на Цочев) подчинен.

Каква е предисторията и основанието за написване и изпращане на въпросното писмо? На 10-ти юли 2008 г. аз, чрез интернет, оповестявам публично фактите за извършващото се престъпление. Около две седмици след това получих електронно писмо от шефката на инспектората към енергийното министерство Марияна Велкова, която поиска да и предоставя доказателства за твърденията си. Буквално на следващият ден, 25-ти юли 2008 г., аз и изпратих т.н. от мен Доказателство №1 (то може да бъде видяно и от Вас в постинга “Архив на доказателствата” в началото на този блог), което условно нарекох “Ето как става подмяната на ядреното гориво”. Видимо предоставеният от мен материал е бил изпратен в АЯР от МИЕ, за мнение. Така и се появява обсъжданото тук писмо на Цочев до Димитров. То спокойно може да бъде наречено “Свободните съчинения на един престъпник”. А защо това е така?

По ред причини, но нека бъдем последователни и ги видим една след друга. Още в самото начало на писмото се започва с твърдението за искано от АЕЦ-а разрешение от АЯР за “Поетапен преход от горивни касети ТВС към горивни касето тип ТВСА”, но само за 6-ти блок. В резултат на това искане, в началото на втора страница виждаме, че на практика са издадени цели две разрешния, включително и за 5-ти блок. И това ако не е свободно съчинение? По нататък, следват причините за издаване на разрешението/а. Посочени са три причини, на първата страница от писмото, като вярна е само първата от тях. Останалите две са плод на фантазията на Цочев. А това е така, защото и старото и новото гориво (с почти напълно идентични начални обогатявания по Уран-235) се използват в един и същи режим на зареждането на блоковете и той се нарича “смесен 3-4 горивен цикъл”, а не както Цочев твърди, че старото е използвано само за по три години. А цикълът е наречен така, защото част от зарежданите касети престояват в реактора по само 3 години, а останалат част за по 4. Поради тази причина ако горивото не беше подменено то не би последвало нарастване на броя на касетите в басейните за отлежаване, след изваждането му от реактора, по сравнение с касетите от новият тип. Елемнтарно, Уотсън! За Утсън (приятеля на дедектива Шерлок Холмс) може и да е лементарно, но за шефа на АЯР видимо не е.

Следва абсурдното твърдение, че “В приложените към техническото решени документи са обосновани причините за предложената подмяна на горивото, извършена е оценка на влиянието на предложената промяна върху безопасността на на експлоатация на блоковете”. Без, естествено да се реферира за кои точно документи или документ става въпрос. А този документ е споменатият по нататък, в писмото, т.н. раздел 31, допълнение към техническата обосновка на безопасността (ТОБ). Точно въпросният раздел 31 и е обект на моето Доказателство №1, където елементарно и безспорно е доказано, че обсъжданото там гориво няма нищо общо с това, което се внася в България и се експлоатира в АЕЦ “Козлодуй”. Ама абсолютно нищо общо. Поради тази причина и не би могло да се говори за никакви “проведени оценки”, плод на болната и престъпна фантазия на Цочев.

Следва най-същественото самопризнание на лицето Цочев за съучастие в прикриването на престъплението, в третият абзац на втора страница от писмото. Там се твърди, че “В документите от Приложение 2 (и двете цитирани Приложения нарочно не са предоставени и ще бъдат изискани допълнително) е предоставен анализ за приложимоста на раздел 31 от ТОБ за блокове 5 и 6 ...”. Въпросният “анализ” е не практика аналолиз и няма нищо общо с твърденията на Цочев. А това е така, защото новият вид гориво е започнало да се експлоатира в Козлодуй още през 2004 година, а въпросният аналолиз е “изготвен” и предоставен от руснаците чак през месец септември 2007 година!? Така Цочев признава, че три години горивото е било експлоатирано без анализ за неговата безопасност!!! Но и това не е всичко. Същият този аналолиз не съдържа и един грам експлоатационни характеристики, а единствено и само теоретични такива и като такъв не меже да служи за никакво обосноваване на каквато и да е приложимост на каквото и да било. На практика аналолизът е изготвен от сектора в който работех и аз в централата, за съвсем други цели, но по-късно “напудрен” от полуто (полупроводника Каменов, който сега е горд шеф на същият сектор), изпратен на руснаците за да ни го върнат, като свой продукт. Абсурдът е пълен, дами и господа. С нетърпение очаквам обясненията на лицето Цочев в съдебна зала. Ама нали се сещате, че те не искат да ме съдят, независимо от всичките ми твърдения по техен адрес. Имам предвид на ЯМ и на безумно лудата розова пантера Пинокио (не Пинко, а Пинокио, заяото лъже). Той си знае кой е.

Следва аналолиз на изпратеният от мен материал до инспектората на МИЕ. Заедно с това и поредното самопризнание на Цочев. Първо признава, че АЯР също?! (също като кого?!) е констатирала неприложимоста на раздел 31 от ТОБ за блокове 5 и 6. И веднага след това “Както отбелязва и самият конструктор на ядрената инсталация (ОКБ Гидропрес) ...”. Не виждам смисъл да го преписвам поради свръх високата доза на глупост съдържаща се в това изречение. Пък и вие сами можете да си го прочетете. Въпросите са, къде и по какъв начин ОКБ Гидропрес е отбелязъл това, което Цочев твърди??? КЪДЕ? КЪДЕ? Може би единствено и само в болното и престъпно съзнание на лицето Цочев и на безумно лудата розова пантера Пинокио. Само да попитам, защо след като “АЯР също е констатирала неприложимоста на раздел 31 е разрешила експлоатацията на новото гориво? Този въпрос е риторичен.

Следва нов бисер. Щастие без край! Споменават се 4 (четири) сорта горивни касети 40AZU, 43AZU, 398GO и 430GO. Нещо се говори по техен адрес, но то няма абсолютно никаква връзка с предоставеният от мен материал на МИЕ. Това може да се разбере при прецизно запознаване с моето Доказателство №1, поради което сега няма да се спирам на него, за ще си го запазя за съдебна зала, а също и за да не Ви отегчавам.

Следват точки 2 и 3 от аналолизът на моето Доказателство №1, които също няма да коментирам, защото на този блог могат да се намерят маса материали, които елементарно ги обезсмислят.

В точка 4 от аналолизът виждаме самоотвержена защита от страна на Цочев на друга корупционна схема, подробно описана от мен в т.н. Доказателство №2. Въпросната таблица с т.н. рамкови параметри нарочно е раздута и ужесточена (свити са допустимите интервали на дадени параметри, а броят им е многократно увеличен, независимо от подобрените характеристики на горивото) щото неизменно да бъдат “нарушавани”, в резуклтат на което ЯМ ще възлага на “наши” външни фирми, срещу солидно заплащане, обосноваването на приемливоста на получилите се нарушения. Ех, живот, здравей, здравей! Сигурно вече я прилагат тази схема.

Описаните в точка 5 твърдения също са били обект на мои писания тук, поради което също няма да я коментирам. Проблемът е наистина тесно професионален и непонятен за широката публика, но Цочев е последната дупка на кавала, която може да свири по тази тема. Просто е с свръх бос. Той през живота си никога, даже, не е заставал пред компютър, на който са заредени въпросните програми, какво остава да работи с тях, а още повече да ги коментира.

Такива ми ти работи, уважаеми дами и господа.

Защо в началото споменах за самоубийството на полковник Стоев? Лека му пръст! По простата причина, че въпросното писмо съпоставено с изпратеният от мен материал подреждат пъзела и автоматично става ясно, че доставяното гориво не е това за което се представя. Възможно е да са на лице и други “документи”, които да хвърлят светлина по въпроса. Човекът е имал достъп до тях. Винаги съм казвал, че въобще не е нужно да си ядрен физик, нито, даже, инженер, за да откриеш несъответствията, доказващи престъплението. Явно на полковникът му е станало интересно и си е направил труда. След което заплаща най-високата цена за любознателноста си, а престъпникът Цочев го обвинява в загуба на разсъдък. Какъв цинизъм. Но за ЯМ няма предели на цинизма.

И накрая. Сигурно ще се запитате, уважаеми дами и господа, защо след като това писмо изобличава Цочев той го предоставя без възражения на комитетът в моя защита? Много просто. Първо, самото писмо не е писано лично от лицето Цочев, а от някой от неговите подчинени. Той само го е подписал. Не е спазена процедурата “изготвил-утвърдил или съгласувал”. Но това си е негов проблем. И второ. Той не рабира смисълът на съдържанието му. Той, понеже е свръх куха лейка, ВЯРВА, че подчинените му пионки са си “изпипали работата” и сляпо и неразбиращо подписва, а след това предоставя. Свещенна простота! Това, естествено, по никакъв начин не намалява личната му отговорност. Ще си позволя да го посъветвам да наобиколи женският пазар за подходяща “пижама”.

 Г.К.

 П.П. Само да попитам, къде е бившияр шеф на АЯР Георги Касчиев? Защо така загадъчно мълчи???????



Тагове:   как,   Агенция,   председател,


Гласувай:
1



1. mitkoivanov - абсурдната държава България
24.06.2010 21:04
Знаете ли повечето хора ако бяха на вашето място и бяха разбрали за тая далавера с горивото какво щяха да направят?
аз ще Ви кажа - щяха просто да си замълчат все едно нищо не се е случило, да си затворят очите и щяха да си продължат да си работят в АЕЦ Козлодуй без да им пука. В тая скапана държава хората които казват истината на глас са винаги неудобни и винаги грешат за разлика от другите "компетентните". Два пъти съм уволняван от фирми в които съм работил, защото казвах истината и защото станах неудобен, но така е истината боли и тя винаги е само една! Но по добре уволнен, отколкото да плюя върху себе си и утре да не мога да се погледна в огледалото... Дано скоро истината възтържествува и виновниците да си понесат наказанията. Бъдете сигурен, че от тази битка Вие ще излезете победител рано или късно! Искрено Ви желая успех!

Димитър Иванов, гр. София
цитирай
2. mitkoivanov - абсурдната държава България
24.06.2010 21:04
Знаете ли повечето хора ако бяха на вашето място и бяха разбрали за тая далавера с горивото какво щяха да направят?
аз ще Ви кажа - щяха просто да си замълчат все едно нищо не се е случило, да си затворят очите и щяха да си продължат да си работят в АЕЦ Козлодуй без да им пука. В тая скапана държава хората които казват истината на глас са винаги неудобни и винаги грешат за разлика от другите "компетентните". Два пъти съм уволняван от фирми в които съм работил, защото казвах истината и защото станах неудобен, но така е истината боли и тя винаги е само една! Но по добре уволнен, отколкото да плюя върху себе си и утре да не мога да се погледна в огледалото... Дано скоро истината възтържествува и виновниците да си понесат наказанията. Бъдете сигурен, че от тази битка Вие ще излезете победител рано или късно! Искрено Ви желая успех!

Димитър Иванов, гр. София
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9874664
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930