Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.06.2010 11:25 - Ядрената мафия (ЯМ) – дела и документи X
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 2465 Коментари: 1 Гласове:
0



Днес ще станете свидетели на нещо уникално! Нещо за което никога не сте си и мечтали. Ще присъствате на процедура по приемане на пратка свежо ядрено гориво в АЕЦ “Козлодуй”. Една процедура, забулена от митове и легенди. Като се започне от изпълнителните директори на централата, мине се през председателя на АЯР (Агенция за ядрено регулиране) и се стигне до последният, технически незапознат с материята, интернет форумец в единен хор твърдят, че на света няма по-строг контрол от този, по приемането на ядреното гориво. “А дали е така, кой, кой ще ни каже? ...” пееше преди години Васко Кеца. Е добре, нека да видим.

За протокола, нека преди това да отбележа, че описваното тук събитие се е състояло малко по-малко от четири месеца, след като аз публично оповестих за извършващото се престъпление, свързано с подмяната на горивото в Козлодуй.

И какво да видим сега? Нека това да са два “акта” (!?), съставени за една и съща процедура, по “извършване на входящ контрол на касети за ВВЕР-1000, подлежащи на зареждане на 5 и 6 блок на АЕЦ “Козлодуй””. Без да обръщаме внимание на терминологията, защо е акт, а не протокол, логично е, обаче, да си зададем въпроса, защо са два, след като процедурата е една и съща. Сигурно точно за това са и два, за да се подсили усещането за безпрецедентно строг контрол!? “А дали е така, кой, кой ще ни каже? ...”

И за да не Ви измъчвам повече нека Ви ги покажа. Можете да си изтеглите от ТУК АКТ.1085 и от ТУК АКТ.1097. И сега, дами и господа, е време за шоу!

А шоуто може да мине под формата на играта “открийте разликите”. Първата разлика си проличава още в номерацията на тези т.н. “документи”. Независимо че описват едно и също събитие, случило се в един и същи времеви интервал, разликата в номерацията на актовете отразяващи това мероприятие са цели 12 бройки. Най-малкото, ако наистина е имало нужда актовете да са два, а не един, е логично номерата да са съседни, а не с интервал между тях. Но това не е единствената разлика.

Освен разминаването на номерата имаме и интервал от цели 5 дни, между съставянето на т.н. два “документа”!? Ако наистина е имало нужда “документите” да са два, за едно и също мероприятие, то най-логично би било те да се съставят и подпишат от т.н. “комисия” в един и същи ден. Да, да. Така си мислите Вие, защото не знаете колко строго се приема свежото ядрено гориво в Козлодуй. Именно тази строгост и изисква тази конспирация с бройките на “актовете”, номерацията и датите. За да не могат непосветени, като Вас, да разгадаят смисълът на строгоста. Но конспирацията не спира до тук.

Двата “документа” са съставени на два езика, тогава когато е прекрасно известно, че той, т.н. “Акт” може да е само един, едновременно на колкото си иска езици. Това е все едно Съветът за сигурност към ООН (Организацията на обединените нации) да издаде резолюция, но да я обнародва с над сто различни номерации, колкото са езиците на страните членки. И освен това, за разнообразие, да ги обнародва в различни дни. Така за една и съща резолюция (“акт”) няма да стигне цяла година за да стигне до всички адресати, а какво остава за изпълнението й. Ама пък тези в Ню Йорк толкова и разбират от документооборот. Ако толкова бяха умни едва ли щяха да работят точно там. Но и тук разликите не свършват.

Най-изненадващата разлика, може би за Вас, но не и за великите конспиратори – работните пчелички на ЯМ, е разминаването в бройката и състава на многоуважаемата “комисия”, извършила това свещенодействие. Такова нещо аз през живота си не съм виждал, нито пък чувал. За петте дни, времето между двата “акта”, отразяващи едно и също събитие, съставът на т.н. “комисия” е намалял с една бройка, от 6 (шест) на 5 (пет), а един от останалите членове междувременно е бил подменен с друг. Ашкулсун, мархаба! Дааа... Все още стават чудеса на този свят. Прилича малко, като футболен мач, нали? Един футболист е отстранен, за груба игра, а друг – заменен. Съвсем по правилата на играта. Какво има за чудене тук? Това, че Ви не разбирате си е Ваш проблем. Само не се сещам по колко бройки протоколи е длъжен да състави съдята след всеки един мач, и дали във всеки един от тях може да описва различни състави на играещите отбори. Не знам, може пък и да може.  Ама едва ли.

По този случай се сещам за един много пресен и актуален пример, така че за малко ще се отклоня. Естествено, че герои на примера ще са пак едни комуноиди, по подобие на нашите си от ЯМ. Става въпрос за Северна Корея. След броени дни те гордо ще вземат участие на световното първенство по футбол, в Южна Африка. Та по този повод, комунистическият бацил, с който са заразени, ги е подтикнал към поредната измама. Понеже другарят Ким Чен Ир (комуноиден диктатор) е решил да подсили атаката, за сметка на разрешената бройка от трима вратари на отбор, корейската федерация изпратила до ФИФА списък на състава, в който един нападател бил записан като вратар, с намерение по-късно в ЮАР да го използва в нападението. Тези от ФИФА, обаче, не ядят доматите со се колците и забелязали тази “хитринка”, поради което моментално излизат с нарочна декларация, че всеки футболист ще може да играе само и единствено на поста на който е посочен в официалният списък на състава. И така комунетата си вкараха първият автогол, още преди първенството да е почнало. А нашите комунета от ЯМ, дотолкова са се самозабравили, че не виждат пълната с топки врата.

Но да се върнем към нашите си истории. И така, нека отбележим и поредната от серията разлики между двата т.н. “акта”. А тя се намира в края им, преди приложенията, където героите са положили красивите си подписи, на горди членове на “комисията”. Както се вижда от АКТ.1085 четирима от долуподписаните са посочили и датата на която са го сторили. Трима от тези четирима експерти са се подписали и на вторият АКТ.1097, но този път са “забравили” да посочат датата на която са го сторили!? Дали това е случайно? Едва ли. По-скоро са се усетили, че правят нещо нередно и за това са решили да не посочват датата на съмнителното си поведение, та дано се замаже. От дългогодишната си практика в централата знам, че когато някой субект има навика да посочва датата на полагане на подписа си то той го прави винаги. Но този път цели три персони са обхванати от групова амнезия. И още за подписите и датите. От първият АКТ.1085 виждаме, че подписа на г-н Ани Вълчков е поставен на дата преди приключването на самото мероприятие!? Странно, но факт. Аз нямам обяснение. И още, за датата под подписа на Ангелoff, тогава главен инж. на блокове 5 и 6, а сега изпълнителен директор на централата. Без да съм графолог и без очила забелязвам, че датите поставени под неговите подписи са творение на различни ръце. По-скоро първият път той го е сторил лично, докато вторият път някой му е “помогнал”. Това е и единствената дата на вторият АКТ.1097, което абсолютно не означава, че тя съответства на действителноста. И това не е всичко.

Разлика последна. Точки 9 и в двата “акта”. В първият тя е малко над две редчета, докато във вторият е над цели шест. Почти три пъти по-обемна!? Доколкото аз владея добре руски език, не ми е известно да съществува такъв превод, който да превъзхожда оригинала в три пъти. Но причината не е в превода, а в добавките. Какво е добавено ли? Първо е посочено, че така извършеният γ-спекрометричен контрол е извършен на базата на съчинената от аналлизатора Антон Матеев “Методика за определяне на Уран-232 в свежо ядрено гориво”, подробно разгледана и обсъдена в тази поредица, под заглавието Ядрената мафия (ЯМ) – дела и документи IX. Следва буквално следната добавка: “Съгласно ТУ 95 414-2005 нормативната стойност на масовата част на изотопа Уран-232 в общата смес на изотопите на урана трябва да е по-малка от 1*10-7 %. Резултатите от измерванията показват, че критериите на нормативните документи са удовлетворени.” Т.е. посочен е само един “документ” под прикритието ТУ 95 414-2005, който едва ли някой от нас знае какво представлява на практика и дали въобще може да се класифицира като “нормативен” и само един критерий (концентрацията на Уран-232), а след това се твърди, че “критериите на нормативните документи”!?, в множествено число, както за критериите, така и за документите, са били “удовлетворени”. Поредното чудо, сътворено от ЯМ. Но и това не е всичко. Те, пчеличките на ЯМ, не са си дали сметка, че с тази добавка си вкарват поредният автогол. Какво представлява той ли? Много просто.

Ние с Вас, за разлика от къртиците на ЯМ, имаме по-дълга памет и си спомняме постинга Ядрената мафия (ЯМ) – дела и документи VIII, а също така и Ядрената мафия (ЯМ) – дела и документи I, където беше показано твърдението на г-н Грабелников, че резултатите от над 120 броя измервания на изотопнният състав, за периода 2006-2007 години, показва максимално съдържание на Уран-232 в козлодуйското гориво от порядука на 5ё8.9*10-9 %. И сега нека се обърнем към цитираното в същата точка 9 и на двата “акта”, която ни препраща към Приложение №2. Понеже поредният шедьовър на богоподобният аналллизатор Матеев не е посочил в него дименсията (размерноста) на крайният резултат, то ние съвсем основателно преполагаме, че тя също е в % (проценти), както това е посочено в точки 9. А сега сравнете твърденията на г-н Грабелников с тези на г-н Матеев. Получава се, на практика, че родната, българска ядрена наука е на светлинни години пред руската и тя е успяла да “свали” концентрацията на проблемният изотоп Уран-232 до между сто и хиляда пъти, за разлика от руснаците!!! Т.е. между два и три порядъка разлика. Това е практически невъзможно. Но не и за богопомазанний Матеев.

Така частта от шоуто наречена “открийте разликите” приключва, но не и самото шоу. То ще продължи с рубриката “Новини от агенция ЕЖК” (една жена казала). Това е точно като новините от магаданските научни институти, в “Шоуто на Слави”. Къде ли пък са сега тези новини? Който търси той намира.

В точки 6 и на двата “акта” се казва буквално следното: “До началото на входящият контрол 21.10.2008 г. в присъствието на представител на Доставчика се извърши проверка на свежото ядрено гориво от комисия от МААЕ (Международна агенция за атомна енергия) и след това започна входящият контрол.” И толкова. И нищо повече. Ама Вие какво си предствяте, а? Че комисията от МААЕ ще сичинява протокол, че ще посочва в него имената на членовете и обема на контролираните параметри и т.н. и после този протокол ще бъде цитиран във въпросните “актове”, така ли? Какво си въобразявате Вие? Май много сте се размечтали нещо? Айде, гледайте си работата и не задавайте глупави въпроси! Доколкото на мен ми е известно, до октомври 2008 г., няма практика комисии от МААЕ да прави пред-входящ контрол. Нещо повече. Около три месеца преди тук описваната сценка, по твъредние на АЯР, същата тази отганизация МААЕ отказва да изпрати извънредно свои експерти в Козлодуй, за да измерят изотопният състав на ново-доставяното гориво, под предлог, че това не било свъразано с ядрената безопасност!?, а сега изведнъж, хоп, комисия за пред-входящ контрол. При това съвсем анонимна и без реални следи от дейноста й. Агенция ЕЖК каза!

Има още няколко детайла, които могат да бъдат разгледани в тези “актове”, но ще се въздържа, заради рязкото влошаване на душевното ми равновесие. Трудно издържам дългото наблюдаване на такива шедьоври. За капак ще отбележа само, че без да е член на многоуважаваната “комисия” богопомазанний Матеев е имал радоста да положи светлият си подпис цели 5 (пет) пъти! Да му се не начудиш на енергията на това момче. Изглежда го чака голямо бъдеще.

Ето така стоят нещата с контрола по приемането на свежото ядрено гориво в АЕЦ “Козлодуй”, уважаеми дами и господа. Тези два “акта” на практика подтвърждават думите на един от участниците в схемата (съдружника във фирмата “консултант” при вноса на горивото Владимир Ушев), че не е важно какво гориво ще сложат в реакторите. Може и шушулки да вкарат в него. Важното е той да гори и да дава енергия. И наистина така излиза. И шушулки да докарат руснаците нашите “герои” ще съставят колкото е нужно “актове” и те ще се превърнат в нормално ядрено гориво. Чудеса!

 Г.К.



Тагове:   мафия,


Гласувай:
1



1. raders - Направено е като фейлетон, но много ...
09.06.2010 00:17
Направено е като фейлетон, но много трудно се разбира в какво, всъщност, се състои далаверата. Доколкото схващам става въпрос за неспазване на стандартите по качеството на горивото и фалшифициране на документация
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9871617
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930